7 Layers Sessions

DOTAN PRESENTEERT
Een door Dotan georganiseerde avond vol singer-songwriter talent

7 Layers staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de ‘kern’ en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep ‘vreemden’.

Op de 7 Layers-avonden waar Dotan zijn favoriete singer-songwriters presenteert, staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen over geproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

Na meerdere uitverkochte edities door het hele land keert 7 Layers Sessions terug naar ons podium aan de Nieuwe Binnenweg. ’Rotown is en blijft één van mijn favoriete zalen in Nederland en ik heb er zelf ook altijd met enorm veel plezier gespeeld. Ik ben dan ook super trots om de 7 Layers Sessions weer naar Rotterdam te brengen en drie fantastische artiesten aan jullie voor te stellen. De drie artiesten zijn mij inmiddels bekend.. maar die houd ik nog even geheim. Wel kan ik beloven dat dit wederom een hele bijzondere avond gaat worden!’, aldus Dotan.

De eerste naam voor deze editie van 7 Layers is de 18-jarige singer-songwriter Billie Marten. Met haar fluwelen engelenstem zingt zij over de meest diepe onderwerpen en doet ze je vergeten dat zij zo jong is. Dotan heeft haar al een tijd op zijn netvlies staan en vindt het vooral tijd dat meer mensen haar gaan leren kennen. Hij kan dan ook niet wachten om haar aan je voor te stellen. De andere twee artiesten worden zeer binnenkort bekend gemaakt.

De tweede naam voor de 7 Layers tour in maart is: Billy Lockett. De Engelse singer-songwriter is al een tijdje bezig in de luwte, maar 2018 lijkt de grote doorbraak te gaan worden voor hem. Zijn muziek is hartverscheurend en rauw en bleef dus ook Dotan niet onopgemerkt. Na het opnemen van een 7 Layers sessie voor het online platform, besloot Dotan hem ook uit te nodigen voor de tour. Dit wordt zijn debuut in Nederland en hij kan dan ook niet wachten om liedjes van zijn aankomende debuutalbum voor jullie te spelen!

De derde en tevens laatste artiest voor de 7 Layers tour is niemand minder dan Alex Vargas. De Deense singer-songwriter staat bekend om zijn sensationele stemgeluid en kende zijn doorbraak in Nederland toen Dotan hem meenam naar DWDD om hem aan een groter publiek voor te stellen. Hij stond eerder al twee keer op het 7 Layers festival en is dan ook voor velen geen onbekende meer. Alex werkte de afgelopen tijd veel aan nieuw materiaal en wil dit dan ook heel graag in deze bijzondere setting laten horen aan het 7 Layers publiek. Dit kan niet anders dan een magische avond worden met Billie Marten, Billy Lockett en Alex Vargas!

Let op: Dotan zal zelf niet spelen tijdens deze avond, maar is wel aanwezig om de artiesten aan te kondigen!


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Klik hier voor een volledig overzicht.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?