donderdag 24 april 2014
traumahelikopter + Afterpartees
klinkt als: Mikal Cronin, Ty Segall, The Black Lips

De geschiedenis leert ons dat goede rock ’n roll niet perse uit de grote stad hoeft te komen. Sterker nog, de meest opwindende klanken komen doorgaans uit diverse garages in de periferie. Uit Groningen bijvoorbeeld, dat al sinds jaar en dag hofleverancier is van de betere herrie. Vaandeldragers van de actuele generatie garagerockers zijn de jongens van traumahelikopter, die dit voorjaar hun tweede plaat uitbrengen op het Excelsior-label. Waar het vorig jaar verschenen debuutalbum nog garant stond voor een onstuimige 27 minuten aan vuige energie, lijkt het nieuwste materiaal zich meer te focussen op het liedje. Uiteraard nog altijd met die vastberaden punkmentaliteit, doordrenkt in ironie, maar met meer gevoel voor melodie en ‘catchiness’. Dat gaat overigens ook op voor Afterpartees, dat vanavond het podium opent. Deze band uit het Limburgse Horst (of all places) is momenteel één van de meest veelbesproken nieuwkomers aan het front en naar ons idee dé belofte voor 2014. Jong, onbevangen en inmiddels redelijk in trek bij de jongedames. Hun aanstekelijke garagepop doet soms denken aan de begindagen van The Strokes, maar heeft tegelijkertijd de urgentie van het hier en nu. Kortom, een prachtige dubbel voor de liefhebbers van rauwe, onversneden rock ’n roll. Gaan!

donderdag 24 april 2014
Losgeld
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

vrijdag 25 april 2014
The Kik
klinkt als: Rotterdamse ‘nederbiet’-helden presenteren album #2

Heel even zag het er naar uit dat onze vrienden van The Kik hun langverwachte tweede album in Amsterdam moesten presenteren. Opmerkelijk natuurlijk, al was het maar dat de jongens toch een beetje ‘van ons’ zijn. Er was dan ook weinig overredingskracht voor nodig om alsnog een feestje op de Nieuwe Binnenweg te doen, vanzelfsprekend op de dag van release! De nieuwste langspeler draagt de toepasselijke titel Twee en klinkt naar verluidt behoorlijk divers. “Compleet met blazers en draaiorgels”, aldus frontman Dave von Raven. De opvolger van Springlevend, de plaat waarmee The Kik het tot huis-band van DWDD schopte, is volgens gitarist Arjan Spies het allerbeste wat hij ooit heeft gemaakt. Dit alles met goedkeuring van grootmeester Boudewijn de Groot, die de band tot tweemaal toe in de studio opzocht. Als fan eigenlijk, waarbij ze de periode daarvoor nog intensief met elkaar optrokken voor een speciaal project tijdens Noorderslag. Enfin, het gehele circus begint weer van voor af aan voor The Kik, te beginnen bij ons in Rotown. Kaarten voor deze bijzondere late-nite show kosten slechts twee euro (!) en zijn op de avond zelf uitsluitend verkrijgbaar aan de deur. Geen voorverkoop dus, oftewel wees er op tijd bij. Vol is echt vol!

Na de show van The Kik gaan we natuurlijk door tot in de vroege uurtjes met The Biet Goes On... 45 rondes per minuut. Kittige, vrolijk makende biet-plaatjes, dwarse garage, hitsige soulstampers en meer verrassende Royal 45’s uit de fameuze platenkoffers van Youri Member, Pieter M Doorenboom en Roccalberti.

 

 

zaterdag 26 april 2014
Broken Brass Ensemble & Gallowstreet & Small Time Crooks
Koningsdag 2014
klinkt als: Koningsdag vieren met uitzinnig muziek-extravaganza
Feestbeesten opgelet! Op Koningsdag pakt Rotown uit met drie bona fide  feestbands die vakkundig - in zelfs de meest desolate krochten - een fuif op poten kunnen zetten. De temperaturen gaan dus hoog oplopen aan de Nieuwe Binnenweg, wanneer zowel Gallowstreet (15.00 uur), Small Time Crooks (18.00 uur) als Broken Brass Ensemble (21.00 uur) met hun koperen toeters onze planken betreden. Drie unieke bands die traditionele muziekdogma's omarmen met een eigentijdse draai.


Het achtkoppige Broken Brass Ensemble siert gewiekst de New Orleans-brass doctrine op met diverse muziekstijlen, zoals balkan, hiphop, funk, jazz en blues. Hun versie van de Macklemore & Ryan Lewis-wereldhit Thrift Shop is plotsklaps viraal geworden, terwijl eigen single Peas zelfs BN'ers als Nico Dijkshoorn, Rob Stenders, Danny Vera en Quintis Ristie fervent aan het dansen krijgt. Wees dus gewaarschuwd, deze vloedgolf van uitzinnige feestglorie is onontkoombaar!

De jaren twintig van vorige eeuw worden toepasselijk "the roaring twenties" genoemd. Jazz en met name ragtime hadden hun geboorte al enkele decennia eerder, maar vierden in deze periode pas echt hoogtij. Dit is het geluid wat de heren van Small Time Crooks eigen hebben gemaakt, maar dan met voldoende urgentie, moderne invloeden en tempo om niet alleen de geschoolde jivers en lindy hoppers te laten dansen. Met hun omschreven stijl bestaande uit elementen van hot jazz, rhythm ‘n’ blues, tin-pan alley en western swing slaan ze de spijker of de kop en beloofd het daarmee dan ook direct één dansende, zwetende en swingende massa te worden.

Houd die gedachten nog even vast bij het Amsterdamse Gallowstreet, vernoemd naar de plek (Galgenstraat) waar de band is ontstaan. Dit schelmse groepje koperdieven is weliswaar jong, ze hebben al genoeg bravoure om zich te wagen aan knallers als  Higher Ground van TNGHT. Met tien man sterk brengen ze een prettig gestoorde mix van eigen werk, evergreens en sentimento-hits ten gehore, allemaal verpakt in de rêverie van een heus mardigrasfeest. 

Tijdschema:
Gallowstreet: 15.00 uur
Small Time Crooks: 18.00 uur
Broken Brass Ensemble: 21.00 uur

Na afloop gaan De Raaf, het Karakter en de Bijl verder met een uitgestalde vrijmarkt aan dansbaarheid. 
zaterdag 26 april 2014
De Raaf, het Karakter en de Bijl
Locatie: Bar3
klinkt als: een uitgestalde vrijmarkt aan dansbaarheid

Deze drie heren doen na een koningsdag indrinken hun vertrouwde adres aan. Wanneer alle kratten vol vergeten pareltjes zijn leeggekocht, de BBQ's uit worden gedraaid en de meute langzaam hun heil zoekt in wat voor feestelijks er verder nog achter de Rotterdamse voordeuren afspeelt, zullen De Raaf, Het Karakter en de Bijl bij Rotown pas net warmdraaien voor een mooi slot feestje voor deze splinternieuwe feestdag.

Verwacht een weidse verzameling aan herkenbaar en obscuur van post-, punk,- indie,- hard,- rock naar een net zo diverse selectie electronica, hip-hop en pop. Lekker van hot naar her, maar sferisch eenduidig, zoals het een dag als deze betaamt!

 

zaterdag 26 april 2014
FUNKAFIED
klinkt als: All rise.. the true Kings are here !!!

Bestaande uit Ronny Hammond en Rafadelic. Deze 2 legendarische koningen van funk, breaks en disco..trekken muzikaal ten strijde op deze eerste koningsdag. Voor het eerst in Rotown en beloofd nu al veel zweet op de dansvloer tot de vogeltjes weer fluiten. Ondanks dat ze samen slechts af en toe acte de presence geven, zijn de Funkafied feestjes door de jaren legendarisch geworden.

Een energieke mix van funk, breaks, disco, afro, hiphop en world grooves.. veelal in Mashup en edit vorm waarvan de meeste je nog nooit gehoord hebt. Hun mixtapes vinden niet voor niets gretig aftrek op www.mixcloud.com/funkafied waar al hun mixen opgeteld al tegen de 140.000 luistersessies leunen.

Funkafied's Ronny Hammond is al sinds de mid 80's voorvechter van alles wat funked en ook te beluisteren op Radio 6 tijdens de "GielJazz" show met zijn maandelijkse DJ mixen.

Rafadelic is zelfs terug te vinden op het legendarische hiphop album van King Bee uit 1991, waar hij onder zijn moniker Ragoo met 2 dope tracks de wereld bestormde.

Vandaag de dag is hij oa. één van de gangmakers op de concertzender waarvoor hij prachtige mixtapes produceert voor het programma "Solta A Franga". Samen beloven zij groots vuurwerk met mixen die je alleen hier en vanavond zal horen.. Don't miss..

zondag 27 april 2014
VinylVerbond Rotterdam
klinkt als: Het draaien van je favoriete tracks door DJ Okkie

Vinylplaat draaiavond om bij te dineren, te ontmoeten en te praten over muziek. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat. Alles kan én mag. Be the event!

maandag 28 april 2014
Minor Alps
Matthew Caws of Nada Surf and Juliana Hatfield
klinkt als: Samenwerking Matthew Caws (Nada Surf) & Juliana Hatfield

Met Minor Alps verwelkomen we niemand minder dan Matthew Caws en Juliana Hatfield op de bühne van Rotown, een bijzondere samenwerking van twee veteranen uit de Amerikaanse indie-scene. Hem kennen we uiteraard als frontman van Nada Surf, terwijl zij vanaf de jaren ’90 furore maakt als soloartiest. Op een blauwe maandag speelde ze nog bij The Lemonheads en zag ze de bruisende college-scene van Boston tot volle wasdom komen. Als duo brachten ze vorig jaar het album Get There uit op het vermaarde Barsuk-label, dat ook de thuishaven vormt van acts als Death Cab For Cutie, David Bazan en Ra Ra Riot. Opvallend is vooral hoezeer de stemmen van Caws en Hatfield samenvloeien. De vocalen zijn dusdanig harmonieus dat je soms de draad kwijt bent wie nu daadwerkelijk zingt. Op een bedje van lichte elektronica en subtiele gitaarpartijen staat Minor Alps voor ‘klassiek geschoolde’ indiepop. Muzikaal niet per se baanbrekend, maar wel van tijdloze klasse.

donderdag 01 mei 2014
Jacqueline Govaert (uitverkocht)
Support: Orlando
klinkt als: Voormalig Krezip-zangeres met tweede soloplaat

Niemand minder dan Jacqueline Govaert keert terug naar de Nieuwe Binnenweg. Na een afwezigheid van ruim drie jaar brengt de voormalig Krezip-zangeres dit voorjaar haar tweede soloalbum Songs to Soothe uit. Een plaat waarmee Jacqueline terugkeert naar de basis, alleen achter haar piano, met elf tijdloze popliedjes. Naar verluidt vormde de Californische scene rondom Laurel Canyon hierbij een belangrijke inspiratiebron met Carole King’s tweede langspeler Tapestry in het bijzonder. “Een standaardplaat voor iedere vrouwelijke singer-songwriter”, aldus de zangeres. In de studio wist ze zich gesteund door uitzonderlijk getalenteerde muzikanten, die eerder nog werkten met grootheden als Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton. De eerste single Hear How My Heart Beats belooft inmiddels veel goeds en kent tevens een fraaie videoclip die in de binnenstad van Rotterdam werd opgenomen. Het moge duidelijk zijn dat Jacqueline vanavond eigenlijk in een te kleine zaal optreedt, oftewel wacht niet te lang met het kopen van een kaartje! 

donderdag 01 mei 2014
No House Wine
klinkt als: Fijnproeverij van house classics en relevante stijlen

Sinds de herintrede van de donderdagnachten is No House Wine een integraal deel geworden van het reguliere Rotown programma en dé avond waar we het diepst duiken in de krochten van de relevante housemuziek. Naast de No House Wine residents De La Chef en De Gapende Kater, nodigen de heren ook voor elke editie gast-DJ's uit welke op het scherpst van de snede opereren in de Rotterdamse house-scene.  

Verwacht een stoffige fles Detroit '94 of een elegante Chicago '88 met intense afdronk. Op deze avond laat No House Wine Rotterdam proeven van het beste uit de house.

vrijdag 02 mei 2014
Welcome to Los Bangeles
klinkt als: Online magazine en collectief hosten hun eigen sfeervolle avond

'LOS BANGELES' staat voor het zonnige gevoel en is tevens de avond waar de experimentele beats, bass, jazz, funk, hiphop en kunst in een spannende mix samenkomen. Website en collectief Los Bangeles staat inmiddels bekend om de smeltkroes van verschillende subculturen. Tijdens deze nieuwe maandelijkse hangout wordt jou het beste geserveerd door DJ's Mieras, Mo'Luxe en Dagger DX.

zaterdag 03 mei 2014
Sky Pilots
klinkt als: The Stones is hun jonge jaren

De naam Sky Pilots doet wellicht nog niet direct een belletje rinkelen, maar desalniettemin hebben de individuele leden hun sporen ruimschoots verdiend. Stralend middelpunt vormt zanger Matthijs van Duijvenbode, beter bekend onder zijn alias ‘Duijf’. Met zijn Jagger-like looks en moves neemt hij plaats achter de microfoon, nadat we hem jarenlang voornamelijk kenden als toetsenist van Tim Knol, Douwe Bob en Tangarine. Gesteund door gitarist Robin Berlijn, bekend van Fatal Flowers, en een ritmesectie bestaande uit drummer Kees Schaper en bassist Mano Hollestelle nemen de jongens ons mee op energieke trip langs vijf decennia rock & roll. Luid, opwindend en tamelijk sexy. Het officiële podiumdebuut maakte de formatie afgelopen januari tijdens het prestigieuze Noorderslag, alwaar Sky Pilots werd aangekondigd als “muziek met een grote mond en een nog groter hart”. Sixties grooves met rauwe gitaarriffs en een boel sambaballen. Een beetje zoals de Stones in hun hoogtijdagen, maar dan gewoon uit de polder. Eentje om te beleven, deze Sky Pilots!

zaterdag 03 mei 2014
Tropical Heat
klinkt als: Indie dance, freaky funk, dirty disco en hitsige house

Eigenwijze indie dance, funky grooves, dirty (nu)disco, hitsige house; Tropical Heat is zo heet, kleed je schaars en dans tot je zweet. Mrrrlou en Haram nemen je mee naar tropische sferen. Kom dan, je wil wèl! 

dinsdag 06 mei 2014
Kakkmaddafakka
Locatie: Maassilo
klinkt als: Het jongere broertje van The Whitest Boy Alive

Ondanks de bizarre groepsnaam is Kakkmaddafakka uitgegroeid tot één van Rotown’s meest geliefde bands. Tweemaal eerder mochten we deze mafketels uit Noorwegen verwelkomen in onze intieme zaal aan de Nieuwe Binnenweg. Ondertussen maakte de groep echter veel indruk op Lowlands en Into The Great Wide Open, waarna kaarten voor hun shows in de Melkweg en Paradiso als warme broodjes over de toonbank gingen. Stiekem best populair geworden dus, waarbij we de negenkoppige formatie nu dan ook verwelkomen in de grotere Maassilo. Onder het motto “party is a trend that never stops” brengt dit zooitje ongeregeld uit Bergen een onnavolgbare mix van stijlen. Van deep-soul tot classic rock via hitsige disco naar zomerse reggae. Altijd even vrolijk als aanstekelijk, waarbij Erlend Øye één van hun grootste fans is. De frontman van The Whitest Boy Alive tekende niet alleen voor de productie van Six Months Is A Long Time, hun meest recente langspeler, maar contracteerde het gezelschap ook voor zijn eigen Bubbles-label. Op het podium is Kakkmaddafakka een kleurrijke aangelegenheid. Een kakafonie van lol, energie en een uitzinnige levensvreugde. Feestje! Kaarten voor deze show op locatie zijn uitsluitend verkrijgbaar via Rotown’s reguliere verkoopkanalen. LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

woensdag 07 mei 2014
Aidan Knight
Support: Leif Vollebekk
klinkt als: Een ingetogen versie van Mumford & Sons

Alhoewel hij aan deze kant van de oceaan nog redelijk onbekend is timmert Aidan Knight in eigen land al behoorlijk aan de weg. Iets dat niet onopgemerkt voorbij ging aan Ben Lovett van Mumford & Sons. Hij adopteerde de Canadees vrijwel direct voor zijn Communion-label, waarmee hij eerder een belangrijke bijdrage leverde aan de carrières van Ben Howard, Half Moon Run en Michael Kiwanuka. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is Aidan Knight inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band. Een hechte vriendengroep eigenlijk, dat zich voor de opnames van het laatste album Small Reveal afzonderde in een kleine cabin in de bergen van British Columbia. De rust en bezinning van deze locatie hoor je ook terug in de gestileerde folk-pop van Aidan Knight. Centraal staat de krachtige storytelling van de sympathieke frontman, wiens warme baritonstem weinig pretenties met zich meedraagt. Het zijn goudeerlijke, ietwat stemmige luisterliedjes in het verlengde van Andrew Bird, Shearwater en Damien Jurado. Eentje om te ontdekken en om vervolgens nooit meer los te laten. Bijzonder!

donderdag 08 mei 2014
Menace Beach
klinkt als: Britse ‘supergroep’ doet nineties alternative

Je kon er donder op zeggen, maar anno 2014 lijkt het dan toch te gebeuren… Grunge is back! Niet alleen in de hippe Amerikaanse underground, maar zelfs in Engelse indie-kringen lijkt de rauwe sound van begin jaren ’90 terug te keren naar de actualiteit. Zo ook bij Menace Beach, dat op de vooravond van London Calling alvast warmdraait bij ons aan de Nieuwe Binnenweg. Een ware supergroep eigenlijk, bestaande uit leden van o.a. Pulled Apart By Horses, Hookworms, Sky Larkin en zo nu en dan met oud Mansun-frontman Paul Draper in de gelederen. Naast grunge horen we nog wel meer nineties-invloeden terug bij deze kersverse formatie uit Leeds. Een gezonde dosis ‘shoegaze’ bijvoorbeeld, alsof My Bloody Valentine het heilige vuur alsnog heeft hervonden. Tegelijkertijd klinkt Menace Beach behoorlijk Brits, op een Manchester-achtige manier eigenlijk. “Niet lullen maar poetsen” lijkt dan ook het devies van deze jonge honden, wat ons Rotterdammers natuurlijk als muziek in de oren klinkt. We zijn er weer eens vroeg bij om deze band naar Rotown te halen, maar het zou ons niet verbazen wanneer we Menace Beach deze zomer vaak gaan tegenkomen in het festivalcircuit. Liefhebbers van de betere, gruizige indiepop weten de weg!

donderdag 08 mei 2014
Buiten Gewoon
klinkt als: BuitenGewoon collectief met jong DJ/producer-talent uit eigen stal

Terwijl de rest van Rotterdam in z’n doordeweekse sleur zit, laat Buiten Gewoon ons genieten van tunes, hun schilderkunsten en visuals. Er zal muziek van hun eigen producers te horen zijn. Daarnaast verzorgen ze in verscheidene kunst disciplines verder aankleding om het geheel om te toveren tot een Buiten Gewoon spektakel.

vrijdag 09 mei 2014
The Rumpshaker
klinkt als: Een energieke shake van hiphop, beats & breaks

Het enthousiasme en de energie van Bertin vertaalt zich direct in zijn plaatkeuze. Naast zijn betrokkenheid bij het maandelijkse Weekender was Bertin opzoek zijn voorliefde voor elektronica vorm te kunnen geven. Daar maken wij vanzelfsprekend met alle plezier ruimte voor. De in alle vormen opzwepende tunes in zijn assortiment is op de vooravond al een voorbode voor wat de nacht ons gaat brengen.

Namelijk een dansavond vol hip-hop, breaks & beats met later op de avond het diepere house werk. Zeker dansbaar maar wel met de relevantie en urgentie die we ook gewend zijn van zijn andere projecten.

zaterdag 10 mei 2014
Rotterdam Riot #2
Wau Y Los Arrrghs!!! + The Spazzys + More
klinkt als: Twee dagen de beste punk, garage en rock 'n roll

Op 9 en 10 mei is het zover: Rotterdam Riot 2014! Twee dagen punk rock, garage, en rock-’n-roll. Zestien bands op vier top locaties (Tiki's, Worm, Tinto en Rotown) in hartje centrum. Rotterdam zal een weekend lang punk rock hoofdstad van Nederland zijn! Voor maar 17,50 euro koop je een weekendkaart voor alle locaties. Voor 10 euro zijn er dagkaarten beschikbaar. 

De nieuwe plaat van Wau Y Los Arrrghs!!! uit Valencia heet Todo Roto, oftewel, alles kapot. Of dat wel of niet letterlijk opgevat dient te worden is vooralsnog de vraag maar vast staat dat dit Spaanse vijftal buiten hun opgefokte sixties garage ook vooral bekend staat om hun extravagante en over-the-top uitbundige live shows. De top van de top van de Europese garage scene, een garantie voor een feestje en met enige trots gepresenteerd als de afsluiter van Rotterdam Riot 2014.  We hebben The Spazzys uit Australie weten te overtuigen hun tour een weekje te verlengen en zo na acht lange jaren terug te keren in Rotterdam. Down Under bereikten deze dames commercieel succes met meerdere singles in de charts maar daarbuiten is de band onbegrijpelijk onbekend gebleven. The Spazzys zijn namelijk gewoon, zonder enige twijfel de beste all girl punk band van de laatste tien jaar. Na de concerten gaat het feest uiteraard gewoon door met de fijnste punk-, garage- en rock-'n-roll-hits tot in de vroege uurtjes! Het programma is nog niet volledig bekend, houdt hiervoor onze site plus Rotterdam Riot in de gaten!   

zaterdag 10 mei 2014
Rotterdam Riot After
Wang Dang Dula
klinkt als: Raw soul, Maximum r‘n’b, garage etcetera

De ultratwist, de googa mooga, de locomotion, de gamma goochie, de mashed potatoe, maar voornamelijk de Wang Dang Dula! Verwacht opgefokte rhythm & bluesdansers, rauwe soulschreeuwers, heftige rock'n'rolltwisters en geile garageknallers uit donkere kelders en garages waar de geur van vers zweet van dansende lijven werd overwoekerd door een dikke walm van nicotine.

 
zondag 11 mei 2014
Mads Langer
klinkt als: Milow, James Morrison, Amos Lee

Na bescheiden succes in eigen land brak de Deense singer-songwriter Mads Langer een paar jaar terug ook door in de rest van Europa. Met een bewerking van de jaren ’90 hit You’re Not Alone van de Britse dance-formatie Olive nota bene, dat hij speelde op verzoek van een Deens radiostation. Enigszins vergelijkbaar met het oorspronkelijke succes van Milow dus, wiens uitvoering van Ayo Technology eveneens vele deuren opende. Muzikaal liggen Mads Langer en zijn Belgische collega ook redelijk in elkaars verlengde, zei het dat de Deen wellicht iets zwaarmoediger voor de dag komt. Zijn prachtig opgebouwde luisterliedjes handelen namelijk over behoorlijk heftige thema’s als afscheid, de dood en hopeloosheid. Nergens wordt de sympathieke songwriter echter te zwaar op de hand en weet hij vooral te ontroeren met zijn hoge, ietwat breekbare stem. Het laatste album In The Waters verscheen afgelopen jaar en kent een rijker geluid met grootse arrangementen en licht elektronisch experiment. Na een goed ontvangen show tijdens het Songbird festival keert Mads Langer vanavond terug naar Rotterdam. De liefhebbers weten de weg!

woensdag 14 mei 2014
Jett Rebel (uitverkocht)
klinkt als: Prince meets Lenny Kravitz

Jett Rebel is het alter ego van de 22-jarige alleskunner Jelte Tuinstra. Na jarenlang deel uit te hebben gemaakt van diverse bands (o.a. The Souldiers en Valerius), achtte hij de tijd rijp om op eigen benen te staan. De veelzijdigheid is terug te horen op de twee EP’s Venus en Mars. Pure, compromisloze popmuziek, geïnspireerd door helden als Todd Rundgren, Prince en The Beach Boys. Jelte schreef alle nummers en heeft ook alle instrumenten zelf ingespeeld op de EP’s. Live speelt hij met een groep ervaren muzikanten. Naast dat Jett Rebel verkozen werd tot 3FM Serious Talent, waren de singles Do You Love Me At All, Louise en Tonight ook allemaal een succes op de radio. Bijzondere artiest!

donderdag 15 mei 2014
Yellow Ostrich
klinkt als: Local Natives, Givers, The Dodos

Iedereen vraag het zich weleens af: zijn we alleen in dit universum? Hoe ver reikt de materie waarin we bestaan? Bestaat er een omnipotente architect of is het leven niet meer dan een intrinsieke chemische reactie? Yellow Ostrich uit Brooklyn houdt zich vol verwondering met soortgelijke existentiële vraagstukken bezig op hun nieuwste langspeler Cosmos. Inderdaad, vernoemd naar de serie van astronoom Carl Sagan, een van dé boegbeelden van de moderne wetenschap.Op het eerste gehoor klinkt Yellow Ostrich als een Oostkustversie van Local Natives: luchtig opgeklopte indiepop met fraaie, loepzuivere zang. De band rondom Alex Schaaf past echter een doorwrochter geluid toe, met sporadische progrock-uitstapjes die niet zouden misstaan op een Porcupine Tree-album. Cosmos is zonder twijfel een ambitieuze plaat geworden, met nét genoeg pathos om het draaglijk te maken. Wie die thematiek maar moeilijk te verteren vindt, geen zorgen: Yellow Ostrich's dynamische, gelaagde sound blijft in dienst van het liedje. Wij bij Rotown zijn alvast ontzettend nieuwsgierig hoe Cosmos zich naar het podium laat vertalen. Aju, zwaartekracht …ready for lift-off! 

donderdag 15 mei 2014
Pigeons Of Rotterdam
klinkt als: Kunstenaarscollectief hosten hun maandelijkse house avond

Deze donderdag zijn de Pigeons Of Rotterdam weer aan de beurt. Natuurlijk zal dé usual suspect met de noemer Steven Hageman het spits weer afbijten. Met hun netwerk, enthousiasme en ijzersterke concept hebben de duiven in op voorgaande edities namen als D-Ribeiro, TocaTech, Job Smit & Marc Nolte en Disko Matique weten te strikken. Hou de site en facebook in de gaten voor de definitieve line-up, want het wordt met garantie weer een fraaie!

vrijdag 16 mei 2014
DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ's
klinkt als: Dansen zonder hokjes of blokjes!

Het dj-collectief is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. Wat houdt dat dan in? Een greep uit het assortiment: Cheap Trick, Black Lips, The Jam, Eagles of Death Metal, Sam Cooke, AC/DC, Beastie Boys, Aretha Franklin en velen meer.

En voor nog meer dansplezier, plak je de naamsticker op van je favoriete artiest. Hoor je de artiest voorbij komen, krijg je een gratis drankje. Als dat geen feest is.


U vraagt helemaal niks, zij draaien!

zaterdag 17 mei 2014
Weekender!
klinkt als: Indie dance night

Weekender! is de succesvolle Indie-dansavond in Rotown Rotterdam waarbij kwaliteit centraal staat. De heren van Weekender! draaien volgens beproefd recept en doen geen concessies aan hun idee van de ideale Indie-club night. Verwacht klassiekers, curiosa, nieuwe oogst en hits. Van Nu-Britpop tot 80’s pioniers en 90’s alternative en van New York hipness tot Manchester madness. Veel gitaren, vaak een beat en altijd dansbaar!

zondag 18 mei 2014
Vinyl Verbond Rotterdam
klinkt als: Het draaien van je favoriete tracks door DJ Okkie

Vinylplaat draaiavond om bij te dineren, te ontmoeten en te praten over muziek. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat. Alles kan én mag. Be the event!

dinsdag 20 mei 2014
The Amazing Snakeheads
klinkt als: Jon Spencer Blues Explosion, Murder City Devils, Grinderman

Nee, je leest het goed. Niet The Amazing Stroopwafels, maar The Amazing Snakeheads. Dit jonge trio uit Glasgow past simpel gezegd in een minder gemoedelijk kader. Dale Barclay, William Coombe en Jordan Hutchinson grossieren zich liever in vuige, misantropische bluespunk, geboren uit de donkerste krochten van de psyche. Niet geschreven uit hartenzeer (de clip van single Flatlining ontkracht die veronderstelling al bij het eerste shot), eerder het "kijk me verkeerd aan en ik schop je tanden uit je bek"-variant. The Amazing Snakeheads klinkt als een working class Jon Spencer die elke dag met het verkeerde been uit bed stapt. Lo-fi, no nonsens en vooral spijker, spijkerhard! Met debuutalbum Amphetamine Ballads vanaf april in de schappen lijkt The Amazing Snakeheads erop gebrand alles en iedereen in het pad de verzwelgen. Ook Rotown zal niet worden gespaard! Niet te missen!

woensdag 21 mei 2014
Six60
klinkt als: Het Nieuw-Zeelandse antwoord op Rudimental

Het gebeurt niet vaak dat we bands vanuit de andere kant van wereld mogen verwelkomen. Uit Nieuw Zeeland nota bene, waar Six60 al geruime tijd ‘top of the bill’ is. Kennelijk uit het niets debuteerde hun eerste langspeler aldaar op nummer één van de charts, terwijl ze inmiddels ook in de rest van de wereld op redelijk wat bijval mogen rekenen. Hoofdzakelijk dankzij het internet, wat een perfecte voedingsbodem blijkt voor hun unieke mix van stijlen. Six60 combineert namelijk moderne rock en soul met invloeden van zowel dubstep als drum & bass. Energiek, veelzijdig en uitzonderlijk dansbaar. Met name op het podium komt de dynamiek en de swingende daadkracht van Six60 tot zijn recht, wat eerder dan ook resulteerde in nagenoeg uitverkochte shows in zowel Paradiso als Bitterzoet. Vanavond is Rotterdam aan de beurt, wat zonder twijfel een uitbundig feestje gaat worden. Je bent van harte welkom!

donderdag 22 mei 2014
Scott & Charlene's Wedding
Subbacultcha! Presents
klinkt als: Pavement, The Velvet Underground, The Growlers

Eén van de leukste nieuwkomers van afgelopen periode is zonder twijfel Scott and Charlene’s Wedding, oftewel de formatie rondom zanger/gitarist Craig Dermody. De toonaangevende blogs raken momenteel niet uitgepraat over de verslavende, ietwat laconieke ‘slacker’-pop van deze Australische New Yorker. Zijn band vernoemde hij naar een aflevering van Neighbours, de populaire jaren ’80 soapserie waarin Kylie Minogue en Jason Donovan elkaar het ja-woord geven. Diezelfde spitsvondigheid herkennen we ook in de teksten van Dermody, zei het met een licht cynische ondertoon. Op het laatste album Any Port In A Storm beschrijft hij zijn ervaringen als nieuweling in ‘the Big Apple’. Zijn heimwee, onzekerheid en algehele strubbelingen met het leven in de grote stad vinden hun weg naar de brutale rammelpop van Scott And Charlene’s Wedding. De nonchalante praatzang heeft zeker iets weg van Lou Reed ten tijde van The Velvet Underground, al horen we ook de eigenzinnigheid van Guided By Voices, Sebadoh, Pavement en The Feelies. Onweerstaanbaar in al zijn eenvoud, minstens zo gretig als charmant. Liefhebbers van de betere indie kunnen hun lol niet op! 

donderdag 22 mei 2014
Boys! Boys! Boys!
klinkt als: een avond vol dansbare house, electro, disco en aanverwante artikelen.

Een avond vol dansbare (Italo)house, electro, disco en aanverwante artikelen. 

♫ Seutek 
♫ Celestial Terrestrial(C von Westen)
♫ Daddy Nel(Club von Westen)

vrijdag 23 mei 2014
Automelodi
klinkt als: DJ's met o.a. Blancmange, Depeche Mode en The Chills op de draaitafel

Rotterdamse organisatoren Ofra Beenen en Job Smit hosten een nieuwe avond in Rotown; Automelodi. Een avond waar alleen new wave en minimal wave-tracks gedraaid zullen worden. Naast wave hits, zullen er ook platen uit de krochten van de platenzaak komen en zalig klinken.

Line-up:
TBA 
zaterdag 24 mei 2014
Pigeons of Rotterdam x No House Wine - XL.
klinkt als: Twee Rotterdamse organisaties slaan de handen ineen

Pigeons of Rotterdam en No House Wine slaan wederom de handen ineen voor een nieuw zaterdagavond clubavond concept. Verwacht Rotterdamse gezelligheid tot in de vroege uurtjes. De heren timmeren alweer een jaar aan de weg met hun maandelijkse clubavonden op de donderdag. Dit was ook de aanleiding om maar eens extra large uit te pakken op de zaterdag nacht. Houd de site en facebook in de gaten voor de line-up.

zondag 25 mei 2014
Records, Eggs & Coffee
klinkt als: platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is een nieuwe maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete locale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes de je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Records, Eggs & Coffee valt samen met het Katerontbijt, waar je voor een tientje los kan gaan op het buffet onder het genot van een bakkie pleur. 

dinsdag 27 mei 2014
together PANGEA
klinkt als: Black Lips, FIDLAR, Mikal Cronin

Eén band waar de critici en hippe blogs momenteel niet over uitgepraat raken is together PANGEA. Niet alleen daar vuige garagerock momenteel een hernieuwde belangstelling beleeft, maar vooral daar deze groep uit Los Angeles het genre lijkt te overstijgen. Oorspronkelijk getipt door de Groningse herrieschoppers van traumahelikopter hadden de eerste twee platen op het vermaarde Burger Records nog niets eens zo veel impact. Het nieuwste album Badillac maakt echter het verschil en verenigt volgens Kicking The Habit “de songschrijf-kwaliteiten van Ty Segall en Mikal Cronin, de intensiteit van Cloud Nothings en de strakheid van Nirvana”. together Pangea staat voor rauw schurende punksongs die op een prettige manier uit de bocht vliegen, minstens zo catchy als gevaarlijk dus. Maar hemeltjelief, wat weten de opgeschoten jongelui onweerstaanbaar goede songs te produceren! Voor wat leven in de brouwerij moet je vanavond in Rotown zijn voor één van de meest urgente bands van dit moment. Be there or be square! 

woensdag 28 mei 2014
Popquiz Marathon
klinkt als: Legendarische popquiz in marathon vorm

Vanavond vindt alweer de lustrumeditie plaats van de Popquiz Marathon in Rotterdam! Voor het vijfde jaar op rij kun je weer op verschillende locaties rondes spelen met diverse thema’s. Of je nu een disco queen of een nineties bitch bent, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken! Tussen 19.00 en 20.00 kunnen de vouchers worden ingewisseld voor het startpakket en de stempelkaart voor het hele team. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld.

Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotown het winnende team bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Aansluitend vindt in Rotown een Popquiz Party plaats. Kaarten zijn online verkrijgbaar en aan de kassa en je hebt één kaart per team nodig.

KOOP VOOR 1 MEI JE TEAMKAART EN ONTVANG PERSOONLIJKE RUGNUMMERS
Op veler verzoek kun je ook dit jaar weer je persoonlijke rugnummers ontvangen, als je tenminste op tijd je teamticket koopt natuurlijk!

Wat moet je doen?
Simpel. Koop meteen je teamkaart en mail vóór 1 mei je teamnaam + ticketnummer + de stad waar je mee gaat spelen naar info@popquizmarathon.nl, dan krijg je op 28 mei vijf rugnummers met je teamnaam erop gedrukt! En je hoeft zelf niet met veiligheidspelden te gaan sjouwen, want die doen we er gewoon ook nog voor je bij.

Reglement

- Per team heb je één kaartje nodig
- Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
- Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
- Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen

- Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
- Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
- Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:40 inleveren bij Rotown, maken kans op de overwinning
- Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties

 

donderdag 29 mei 2014
Losgeld
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

donderdag 29 mei 2014
Rotown College
klinkt als: Fris en eigen materiaal van lokale helden in spé

Rotown College biedt een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het voorheen gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun EP/LP te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven.

vrijdag 30 mei 2014
Kill All Hipsters
klinkt als: 100% INDIE * ELECTRO * ECLECTIC POP APPROVED!

Kill All Hipsters is dé dansavond met de fijnste indie, electro en postpunk. Het KAH DJ team staat natuurlijk weer garant voor het nodige dansvloer vertier. Alles komt voorbij deze avond: van Django Django, San Sisco en Two Door Cinema Club, tot aan The Wombats, Franz Ferdinand en Interpol. Na maandelijkse edities in Amsterdam, Utrecht en Berlijn, nu ook weer een keer in Rotterdam, want deze avond is pan-europees populair. Kill All Hipsters: ook voor hipsters! 

zaterdag 31 mei 2014
The Delta Riggs
klinkt als: Ex-Wolfmother toetsenist met eigen 70’s rockband

Hier bij Rotown zijn we duidelijk niet vies van een goed potje rock ’n roll. Zeker niet wanneer er psychedelische invloeden uit de jaren ’70 in het spel zijn. Enter The Delta Riggs, oftewel de band van Wolfmother-toetsenist Elliott Hammond. Feitelijk wijkt deze groep uit Sydney niet veel af van zijn ‘grotere broer’, al was het maar voor die rauwe energie en zompige orgelklanken. Naar verluidt laat The Delta Riggs zich echter ook inspireren door moderne R&B en hiphop-beats, wat enigszins het recente succes in Amerika verklaart. Tijdens afgelopen editie van het CMJ-festival in New York waren ze letterlijk ‘the talk of the town’ met Strokes-frontman Julian Casablancas op de eerste rij. Hier in Nederland moet het eigenlijk nog allemaal beginnen, oftewel liefhebbers van bands als Jet, Cage The Elephant en The Hives zijn van harte welkom.

zaterdag 31 mei 2014
Club UMPH
klinkt als: Disko Matique host eigen club avond

De residentavond van het indie dance/ nu-disco duo Disko Matique. Zoals gewoonlijk zal Fluistermeisje de boel al goed opwarmen zoals alleen zij dat kan, waarna de heren zelf weer acte de presence geven met hun opzwepende deunen en dreunen. Voor hen die recent onder hun steen vandaan zijn gekropen, hier alles wat je moet weten: geboren op de dansvloer, met een liefde voor Franse house muziek. Disko Matique is de reïncarnatie van disco en funk die door de bliksem van elektronische indiedance zijn geraakt.
 

donderdag 05 juni 2014
No House Wine
klinkt als: Fijnproeverij van house classics en relevante stijlen

Sinds de herintrede van de donderdagnachten is No House Wine een integraal deel geworden van het reguliere Rotown programma en dé avond waar we het diepst duiken in de krochten van de relevante housemuziek. Naast de No House Wine residents De La Chef en De Gapende Kater, nodigen de heren ook voor elke editie gast-DJ's uit welke op het scherpst van de snede opereren in de Rotterdamse house-scene.  

Verwacht een stoffige fles Detroit '94 of een elegante Chicago '88 met intense afdronk. Op deze avond laat No House Wine Rotterdam proeven van het beste uit de house.

zaterdag 07 juni 2014
Sivert Hoyem
Locatie: Maassilo
klinkt als: De stem van Madrugada

Na een uitzonderlijk geslaagd solo-optreden in de Paradijskerk, zo’n anderhalf jaar geleden, keert Sivert Høyem vanavond terug naar Rotterdam voor een bijzondere show in de Maassilo. In vol ornaat, oftewel met zijn volledige band, verwelkomen we hiermee één van de meest uitgesproken artiesten uit de Scandinavische rock-scene. Als frontman van het illustere Madrugada leidde Sivert Høyem jarenlang één van de grootste bands dat Noorwegen ooit heeft voortgebracht. Na het plotselinge overlijden van gitarist Robert Burås hield de formatie er in 2007 mee op, waarna Høyem het solo-pad verkoos. Aanvankelijk kreeg de grootse melodramatische sound van weleer een verfijnd karakter met invloeden van zowel folk als americana. Gelukkig wel met die broeierige sfeer, ideaal voor Høyem’s fenomenale stem. Op het nieuwste studioalbum Endless Love lijkt zijn voormalige band echter dichterbij dan ooit. Zijn songs nemen opnieuw epische proporties aan, gevoed door een die nimmer aflatende onderhuidse spanning. Kaarten voor deze show op locatie zijn uitsluitend beschikbaar via Rotown’s reguliere verkoopkanalen. LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

zondag 08 juni 2014
Hallo Venray
klinkt als: Velvet Underground, Beck, Neil Young, Yo La Tengo

Er zijn maar weinig bands op deze aardbol die na 27 jaar nog steeds vernieuwen, raken en overrompelen. Het Haagse trio Hallo Venray behoort tot dit exclusieve groepje. Het dertiende album Show is wederom een buitengewoon knappe, doordachte popplaat geworden: veertien songs op het snijvlak van Velvet Underground, Neil Young, Yo La Tengo en The Beatles. Je moet het maar kunnen, klappers als Favorite Uncles en Faster (het soort nummer dat Beck in zijn hoogtijdagen had kunnen schrijven) uit de losse pols schudden. Sinds haar geboorte in de donkere krochten en kraakpanden brengt Hallo Venray popmuziek met lach en traan, zonder dat het allemaal te zwaarmoedig wordt, net als de betere Wes Anderson-films. Of je nu van de meezingers uit de vroegere jaren houdt of de geraffineerde aanpak anno 2014, vanavond in Rotown heeft de band voor ieder wat wils. Sterker nog, Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers worden als liveband alleen maar beter en beter. Hallo Venray is zonder twijfel een van de grootste bands in de Nederlandse popgeschiedenis. Laat dit optreden dus niet aan je neus voorbij gaan! 

donderdag 12 juni 2014
Buiten Gewoon
klinkt als: BuitenGewoon collectief met jong DJ/producer-talent uit eigen stal

Terwijl de rest van Rotterdam in z’n doordeweekse sleur zit, laat Buiten Gewoon ons genieten van tunes, hun schilderkunsten en visuals. Er zal muziek van hun eigen producers te horen zijn. Daarnaast verzorgen ze in verscheidene kunst disciplines verder aankleding om het geheel om te toveren tot een Buiten Gewoon spektakel.

zondag 15 juni 2014
Color Reporters
Support: Bells of Youth
klinkt als: The Shins, Johan, Posies

Met drie succesvolle soloalbums heeft Bertolf Lentink zijn sporen meer dan verdiend. Daar mag je dan wel even van genieten, maar niet al te lang. Op gegeven moment jeukt het bij Bertolf: het ongedwongen bandjesleven van weleer roept. Je weet wel, lekker uit de losse pols te rocken zonder aan een bepaald verwachtingspatroon te hoeven voldoen. En dus richt Bertolf de Color Reporters op, een band waar hij niet meer zelf het middelpunt vormt. Hij deelt de spotlight tegenwoordig maar al te graag met Bas Wilberink, een net zo bekwame singer-songwriter en boezemvriend die op precies dezelfde golflengte muziek maakt. Color Reporters is vernoemd naar een nummer van Elliott Smith, wat al genoeg zegt over de mentaliteit van het tweetal. Serieus muziek maken dus, met de wisselwerking tussen de twee multi-talenten als katalysator. Verwacht dus een zinderende avond hier in Rotown met overvloed aan ambachtelijke popsongs.

Intussen gaat het griezelig hard met de dames van Bells Of Youth. Amper klaar met de Popronde is het Eindhovense vijftal nu al niet meer weg te denken in de Nederlandse clubzalen. Het debuutalbum BOY staat bol van aanstekelijke popsongs met zalvende meerstemmige zang. Ons onderbuikgevoel zegt dat Bells Of Youth nog binnen een jaar headliner-status werft. Zeker niet missen dus! Bovendien is de kans groot dat kaartjes snel over de toonbanken gaan, dus grijp je kans!

donderdag 19 juni 2014
Pigeons Of Rotterdam
klinkt als: Kunstenaarscollectief hosten hun maandelijkse house avond

Deze donderdag zijn de Pigeons Of Rotterdam weer aan de beurt. Natuurlijk zal dé usual suspect met de noemer Steven Hageman het spits weer afbijten. Met hun netwerk, enthousiasme en ijzersterke concept hebben de duiven in op voorgaande edities namen als D-Ribeiro, TocaTech, Job Smit & Marc Nolte en Disko Matique weten te strikken. Hou de site en facebook in de gaten voor de definitieve line-up, want het wordt met garantie weer een fraaie!

vrijdag 20 juni 2014
Kill All Hipsters
klinkt als: 100% INDIE * ELECTRO * ECLECTIC POP APPROVED!

Kill All Hipsters is dé dansavond met de fijnste indie, electro en postpunk. Het KAH DJ team staat natuurlijk weer garant voor het nodige dansvloer vertier. Alles komt voorbij deze avond: van Django Django, San Sisco en Two Door Cinema Club, tot aan The Wombats, Franz Ferdinand en Interpol. Na maandelijkse edities in Amsterdam, Utrecht en Berlijn, nu ook weer een keer in Rotterdam, want deze avond is pan-europees populair. Kill All Hipsters: ook voor hipsters! 

zaterdag 21 juni 2014
Warm Soda (afgelast)
klinkt als: Mikal Cronin, Ty Segall, Guided By Voices

Spijtig nieuws! Wegens een aantal forse financiële en organisatorische tegenvallers heeft Warm Soda haar gehele Europese tour moeten afzeggen. Ook het geplande optreden in Rotown op zaterdag 21 juni komt hiermee te vervallen. Het geld van online gekochte kaarten wordt automatisch teruggestort. Mocht je kaarten hebben gekocht aan de bar van Rotown, stuur dan een mailtje naar tickets[at]rotown.nl We hopen de band binnenkort alsnog in Rotown te kunnen verwelkomen. Excuses voor het ongemak!

Vorig jaar stonden de mannen van Warm Soda al eens op de agenda van Rotown. Tijdens de afterparty van het Metropolis festival om exact te zijn, wat op het laatste moment echter geen doorgang vond vanwege een ongeluk op het vliegveld van San Francisco. Dagenlang zat de band vast op de luchthaven, terwijl de opwinding aan deze kant van de oceaan alsmaar groter werd. Vanavond komen de garagerockers uit Oakland alsnog naar de Nieuwe Binnenweg met waarschijnlijk een boel nieuw songs op de setlist. Duidelijk is dat ze de heilige ‘drie-S-theorie’ in de popmuziek alvast onder de knie hebben. Het viertal beschikt namelijk over dé sound, songs en soul om menig liefhebber van de betere powerpop over de streep te trekken. Werkelijk iedere song is raak en kent invloeden van zowel Jay Reatard, Cheap Trick als The Ramones. Bubblegum garagerock dus eigenlijk met een vleugje glam, waarbij Warm Soda minder dan tweeëneenhalf minuut nodig heeft om hun punt te maken. Energiek, onversneden en tamelijk verslavend. Met een nieuw album op komst gaat het ongetwijfeld weer flink buzzen in de blog-o-sfeer. Beter check je ze in Rotown, want directer dan dit ga je de band komende periode niet meer meemaken.

zondag 22 juni 2014
De Raggende Manne
Support: pEp
klinkt als: Definitief afscheidsoptreden van vuilbekkende jazz-punkers

Ruim dertien jaar lang waren we verlost van de Raggende Manne, één van de meest roemruchte bands uit de Vaderlandse popgeschiedenis. Tot begin vorig jaar dus, toen het zooitje ongeregeld rondom brulaap Bob Fosko schijnbaar uit het niets een reünieshow in de Melkweg aankondigde. In de oorspronkelijke bezetting nota bene, met uitzondering van bassist Dicky Schulte Nordholt die in 2006 overleed. Goed raggen verleer je niet, waarbij de band even denderend als onnavolgbaar van het podium knalde. Muzikale vuilspuiterij van de bovenste plank met een boel tegendraads ge-punk en nog meer geblèr. De mannen mogen dan iets ouder zijn, maar die chaotische taferelen zijn ze kennelijk niet ontgroeid. Oude tijden herleven met bulderende favorieten als ’t Komt me strot uit, Dit jaar wil ik sneeuw, Lullen bij de bus en natuurlijk Poep In je Hoofd. Vol passie, puurheid en kolderieke improvisatie. De huidige reünie blijkt nu van korte duur, waarbij de Raggende Manne er deze zomer een definitieve punt achter zetten. Met een laatste geluidsdrager Het is niet wat je denkt, het is veel erger spelen ze momenteel hun allerlaatste shows. Op eigen verzoek doen ze daarbij ook Rotown aan, oftewel schraap je keel en laat je gaan. Ragge!

donderdag 26 juni 2014
Losgeld
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

zaterdag 28 juni 2014
The Soul Rebels
North Sea Round Town Presents
klinkt als: The missing link between Public Enemy & Louis Armstrong

In aanloop naar North Sea Jazz verwelkomen we ook dit jaar weer een paar geweldige pre-shows in Rotown. Om alvast in de stemming te komen voor het grootse festival in Ahoy zeg maar. Onze eerste muzikale gasten tijdens North Sea Round Town zijn The Soul Rebels uit New Orleans, één van de hotste brassbands van dit moment. Hoewel de band sinds orkaan Katrina verspreid over Amerika woont, is het duidelijk dat het hart nog altijd in de staat Louisiana blijft. The Soul Rebels weten op knappe wijze moderne invloeden te verweven met de marching band-handelswijze. Desalniettemin laten de heren zich niet vastpinnen door esoterische regels. Als één van de weinige brassbands is dit groepje feestbeesten niet vies om origineel werk met zang of raps te accentueren. Inmiddels hebben The Soul Rebels zich ontwikkeld als een genre-overstijgend gezelschap: een uitbundige symbiose van R&B, hiphop, funk, traditionals en jazz. Kortom: dit optreden wordt een dolle boel!

zondag 29 juni 2014
Records, Eggs & Coffee
klinkt als: platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is een nieuwe maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete locale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes de je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Records, Eggs & Coffee valt samen met het Katerontbijt, waar je voor een tientje los kan gaan op het buffet onder het genot van een bakkie pleur. 

maandag 30 juni 2014
Radkey
klinkt als: Bevlogen nerd-punk uit Missouri

Als je denkt dat nerds geen punk kunnen maken, bewijst het Amerikaanse drietal Radkey het tegendeel. Best logisch eigenlijk, dat iemand op den duur besluit het onrecht te bestrijden na het zien van Indiana Jones & The Crystal Skull. Er breken namelijk donkere tijden aan: de gaming-industrie dreigt imploderen na lauw ontvangen next-gen spelcomputers. En die nieuwe Star Wars-trilogie in de maak: is dat niet gewoon blasfemie? Wat dacht je van al die keren dat je boekentas in een boom werd gehangen of dat je onderbroek over je hoofd werd getrokken? Genoeg is genoeg: Radkey vecht terug met hun onbezonnen The Strokes-meets-Ramones bubbelgum-punk. Catchy, energiek en heerlijk bevlogen. The force is strong in these kids…

woensdag 20 augustus 2014
The Growlers
klinkt als: Black Lips, Allah-Las, Kurt Vile

Wie The Growlers vorig jaar aan het werk heeft gezien tijdens Motel Mozaïque, weet dat hun melige garagepop redelijk onvoorspelbaar voor de dag kan komen. Mede dankzij de koddige dronkenmansposes van zanger Brooks Nielsens en een rammelend lo-fi bandgeluid oogt het gezelschap als een obscure sixties-band verdwaald in de 21ste eeuw. Deze weirdo's uit Orange County, Californië weten bijna op onwillekeurige wijze een wonderbaarlijke combinatie van garage, surf, psychedelica, rockabilly en country neer te zetten. Allicht komen The Growlers wat vadsig en kolderiek over, stiekem is de muziek dus ontzettend gewiekst en bovenal ver-schrik-ke-lijk aanstekelijk! Eerder dit jaar kondigde de groep een nieuw album aan met één duidelijke belofte: een wat meer volwassen en gepolijst geluid. Wij zijn benieuwd of die geniale gekte nog steeds het handelsmerk blijft. Rotown is voor het vijftal gelukkig geen onbekend terrein om een lekker potje wanorde te scheppen! Are you in or out?

woensdag 08 oktober 2014
Fiction Plane
klinkt als: The Police in modern jasje met 'de zoon van'

Flashback naar de zomer van 2007: Two Sisters van Fiction Plane was niet van de radiogolven weg te sláán. Het refrein nestelde zich dusdanig tussen de oren dat je wel móest mee neuriën. Bovendien klonk het liedje gevaarlijk bekend: inderdaad, Joe Sumner is de zoon van niemand minder dan Sting. Fiction Plane telt qua geluid logischerwijs veel raakvlakken met The Police: Stings kroost is net zo goed een begenadigd bassist en beschikt bovendien over diens kenmerkende schelle windpijpen. Wie Fiction Plane een The Police-kloon durft te noemen doet het trio echter tekort. Het trio brengt de gesyncopeerde ritmes en aanstekelijke hooks in een modern jasje: af en toe wordt de distortionpedaal stevig ingedrukt. Daarnaast beschikt de band over de nodige zelfspot: Fiction Plane is namelijk een anagram van "Infant Police". Wees dan ook niet verbaasd als er vanavond een of twee klassiekers van The Police of Sting voorbij komen. Een ding staat vast: Two Sisters zal uit volle borst meegezongen worden. 

vrijdag 24 oktober 2014
Tangarine
Locatie: LantarenVenster
klinkt als: De Simon & Garfunkel van de lage landen

Goed nieuws: Tangarine gaat weer de Nederlandse zalen in, samen met hun kickass band. Kon ook niet anders: de clubtour van begin 2014 was volledig uitverkocht. Sinds het verschijnen van Seek & Sigh in mei 2013 is het sowieso één grote zegetocht voor de jongens. Elk festival en elke popzaal werd platgespeeld en dan werden ze ook nog eens als DWDD huisband ingelijfd. Het nieuwe album van Tangarine verschijnt in augustus en zal worden gepresenteerd op Lowlands 2014. Tijdens de Move On-tour komend najaar zullen ze al die tijdloze liedjes spelen in de mooiste zalen van Nederland. LET OP! Dit optreden is in LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996).

dinsdag 18 november 2014
Kensington (uitverkocht)
3FM Presents
klinkt als: Utrechtse hitkanon keert terug voor intieme show

Kensington mag zichzelf momenteel gerust de grootste band van Nederland noemen. Bij het horen van de nieuwe single Streets denken wij dat de Utrechtenaren die titel voorlopig nog even vasthouden. Wie monsterhit Home Again al een bombastische stadionrocker vond: Streets doet er nog een schepje pathos bovenop. Ondanks het megasucces van tweede album Vultures, de vele festivalshows en fanatieke fanbase ("Fansingtons") maakt Kensington graag het kleine clubcircuit onveilig. De band zal ongetwijfeld veel materiaal ten gehore brengen van het (nog naamloze) nieuwe album. Voordat Kensington zich ontpopte tot hitmachine pur sang begon de groep als onvervalste indierockband op kwaliteitslabel Snowstar Records. Die bombast komt dus niet vanuit misplaatst bravoure, maar pure oprechtheid, vertedering en broederschap. Op het podium brengt Kensington een onfeilbare lading waar tegenwoordig maar weinig bands aan kunnen tippen. Bal je vuist en joel de longen uit je lijf! Gezien de gigantische populariteit van Kensington adviseren we om zo snel mogelijk kaartjes te kopen. Twijfel dus niet!

OP WOENSDAG 19 NOVEMBER GEEFT KENSINGTON EEN EXTRA SHOW 

woensdag 19 november 2014
Kensington (uitverkocht)
3FM Presents
klinkt als: Utrechtse hitkanon keert terug voor extra show

Kensington mag zichzelf momenteel gerust de grootste band van Nederland noemen. Bij het horen van de nieuwe single Streets denken wij dat de Utrechtenaren die titel voorlopig nog even vasthouden. Wie monsterhit Home Again al een bombastische stadionrocker vond: Streets doet er nog een schepje pathos bovenop. Ondanks het megasucces van tweede album Vultures, de vele festivalshows en fanatieke fanbase ("Fansingtons") maakt Kensington graag het kleine clubcircuit onveilig. De band zal ongetwijfeld veel materiaal ten gehore brengen van het (nog naamloze) nieuwe album. Voordat Kensington zich ontpopte tot hitmachine pur sang begon de groep als onvervalste indierockband op kwaliteitslabel Snowstar Records. Die bombast komt dus niet vanuit misplaatst bravoure, maar pure oprechtheid, vertedering en broederschap. Op het podium brengt Kensington een onfeilbare lading waar tegenwoordig maar weinig bands aan kunnen tippen. Bal je vuist en joel de longen uit je lijf! Gezien de gigantische populariteit van Kensington adviseren we om zo snel mogelijk kaartjes te kopen. Twijfel dus niet!

donderdag 20 november 2014
Wouter Hamel
Locatie: LantarenVenster
klinkt als: Jason Mraz, Jamie Cullum, Gavin DeGraw

Het is alweer zeven jaar geleden dat multitalent Wouter Hamel doorbrak met zijn debuutalbum Hamel. Sindsdien behoort hij tot één van de meest felbegeerde artiesten in Nederland. Ook in het buitenland heeft de charismatische zanger miljoenen harten veroverd. Met name in Korea en Japan alwaar hij inmiddels een immense populariteit geniet. Het nieuwste album Pompadour is een frisse popplaat geworden met alvast twee ijzersterke singles: het aanstekelijke Live A Little ademt een melancholisch ‘pluk de dag’-sentiment terwijl The Lights doet denken aan de betere Daft Punk-producties. Wouter Hamel is een ontwapenend entertainer met wortels in zowel de pop- als in de jazzwereld. In maart 2011 gaf Wouter Hamel voor het laatst een indrukwekkende concert in Rotown, dat indertijd ruim van tevoren wist uit te verkopen. Voor zijn nieuwste tour trekken we dan ook een ruimer jasje aan en vindt het concert plaats bij onze collega’s van LantarenVenster op de Kop van Zuid. Kaarten zijn verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen van Rotown, evenals via LantarenVenster. LET OP! Dit optreden is in LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996).