doors open 21:00
starts 21:30
fee 10,00 euro
links Spotify - Homepage - Facebook - Twitter - YouTube
zaterdag 28 april 2012
Rachael Yamagata
klinkt als: PJ Harvey meets Fiona Apple

Haar exotische naam doet wellicht anders vermoeden, maar vanavond verwelkomen we een uitzonderlijk getalenteerde Amerikaanse op ons podium. Een singer-songwriter wiens populariteit we waarschijnlijk zwaar onderschatten, enigszins vergelijkbaar met het geruchtmakende concert van Jason Mraz een paar jaar terug. Ondanks dat haar liedjes (nog) niet voorbijkomen op de Nederlandse radio, beschikt deze jongedame al wel over een uitzonderlijke fan schare. Niet alleen daar haar muziek veelvuldig te horen was in Amerikaanse tv-series als The O.C. en E.R., maar ook vanwege haar eerdere samenwerking met Ray LaMontagne en Bright Eyes. Vorig jaar bracht de frêle haar derde langspeler Chesapeake uit, wat duidelijk twee muzikale uitersten laat horen. Aan de ene kant zijn het intieme luisterliedjes, ietwat neerslachtige ballads in de geest van Fiona Apple en Tori Amos. Anderzijds herkennen we stekelige rocksongs, geïnspireerd door de rauwe kantjes van PJ Harvey en Tom Waits. Yamagata’s levendige stem vormt hierbij de rode draad, evenals de bijzondere muzikaliteit van haar bandleden. Waarschijnlijk net iets te intens en zwaarmoedig voor de argeloze luisteraar, maar een must voor de ware liefhebber.

Flickr tag
aanwezig zijn (3)
  • Jeroen
  • Marjoleinevelien
  • jaap
prikbord
posted by Michel - 26 apr 02:28
Ik heb haar vanavond in de Melkweg in Amsterdam gezien. Ze is een van de meest getalenteerde zangeressen. Een absolute aanrader!
posted by Thomas - 26 apr 20:50
Stoere, grappige vrouw met mooie liedjes! Aanrader idd. Verslag van de Melkweg vind je hier: http://www.lustforlifemagazine.nl/artikelen/concertrecensies/7699-rachel-yamagata-in-melkweg-concertrecensie
Naam:
Reactie: