vrijdag 30 januari 2015
Losgeld All Weekender
klinkt als: Onofficiële IFFR afterparty met VENOUR, Coup de Sjans en Staart & Baard

Wat ga je anders doen.. Films kijken? 

Het is feest! 
Niet een, niet twee maar DRIE dagen! Waarom? Daarom! Verwacht GEEN films maar Hip Hop, gore R&B glijers, POPcorn, Rock & een beetje weirdness. 3 dagen lang verrijken ze jullie leven. Niet te moeilijk, alleen maar gezelligheid. Deze keer helemaal speciaal met onze draaiende vrienden Helsingen Soundsystem, Los Bangeles, Beumers, MeSoJorny and many more!


LINE UP

29 JAN - LOSGELD

*COUP DE SJANS
*VENOUR
*BAARD & STAART
*BEUMERS
*DE RAAF

30 JAN - LOSGELD INVITES HELSINGEN SOUNDSYSTEM

*HELSINGEN SOUNDSYSTEM
*COUP DE SJANS
*BAARD & STAART
*VENOUR
*DE RAAF

31 JAN - LOSGELD x LOS BANGELES

*LOS BANGELES
*COUP DE SJANS
*MESOJORNY
*BAARD & STAART
*VENOUR
*DE RAAF

zaterdag 31 januari 2015
Justin Townes Earle
klinkt als: De zoon van country/americanalegende Steve Earle

Support: Andrew Combs // Aan de naam Justin Townes Earle valt al meteen veel af te leiden: "Townes" refereert natuurlijk naar Townes Van Zandt en "Earle" naar zijn vader, country/americanalegende Steve Earle. Het is vanzelfsprekend dat Justin Townes Earle al vanuit de kribbe in de ban van muziek zit, zoveel in het leefmilieu als in de genen. Geboren in Nashville, Tennessee is Earle zo'n beetje de belichaming van de Amerikaanse muziekaristocratie. Op zijn 32ste kan hij zichzelf inmiddels ook een veteraan in het vak noemen, met inmiddels vijf full-lengths onder de riem. Het in september uitgekomen Single Mothers is een ode aan volwassenheid, nostalgie en gelukzaligheid. Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

zaterdag 31 januari 2015
Naomi Punk
Locatie: V11
klinkt als: Foxygen, XTC, Siouxsie & The Banshees

Na een jaar bomvol spannende, eigenzinnige gitaarplaten is het makkelijk om Television Man van Naomi Punk te vergeten. Gelukkig heeft Rotown heel goed opgelet. Dit jonge trio komt uit Olympia, Washington, een gebied met rijke historie als het gaat om punk en undergroundmuziek. De excentrieke lo-fi collage van Naomi Punk roept meteen allerlei referenties op zonder als schaamteloze kopie te poseren: de surrealistische psychpop van The Flaming Lips en Foxygen. De nerveuze wavepop van XTC ten tijde van Drums & Wires. De continu in duigen vallende postpunk op The Scream van Siouxsie en haar Banshees. Zelf noemt de band wat minder voor de hand liggende invloeden. De complexe songstructuren van Kate Bush vormen naar eigen zeggen een leidraad voor de dissonante gitaarerupties en vreemde maatsoorten. Heel bijzonder: wij zijn ontzettend nieuwsgierig hoe dit bevreemdende zootje ongeregeld het er ervan afbrengt in Lichtschip V11.  Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 31 januari 2015
Losgeld All Weekender
klinkt als: Onofficiële IFFR afterparty met VENOUR, Coup de Sjans en Staart & Baard

Wat ga je anders doen.. Films kijken? 

Het is feest! 
Niet een, niet twee maar DRIE dagen! Waarom? Daarom! Verwacht GEEN films maar Hip Hop, gore R&B glijers, POPcorn, Rock & een beetje weirdness. 3 dagen lang verrijken ze jullie leven. Niet te moeilijk, alleen maar gezelligheid. Deze keer helemaal speciaal met onze draaiende vrienden Helsingen Soundsystem, Los Bangeles, Beumers, MeSoJorny and many more!


LINE UP

29 JAN - LOSGELD

*COUP DE SJANS
*VENOUR
*BAARD & STAART
*BEUMERS
*DE RAAF

30 JAN - LOSGELD INVITES HELSINGEN SOUNDSYSTEM

*HELSINGEN SOUNDSYSTEM
*COUP DE SJANS
*BAARD & STAART
*VENOUR
*DE RAAF

31 JAN - LOSGELD x LOS BANGELES

*LOS BANGELES
*COUP DE SJANS
*MESOJORNY
*BAARD & STAART
*VENOUR
*DE RAAF

woensdag 04 februari 2015
Disappears
Support: Yokocola
klinkt als: SUUNS, Spacemen 3, The Birthday Party

Schurende gitaren, onheilspellende post-punkbas, gitzwarte baritonzang en gejaagde motorikbeats zijn aan de orde van de dag bij Disappears uit Chicago. De band wist onlangs de show te stelen op zowel Eindhoven Psych Fest als in het voorprogramma van Slint. Een machtige liveband hier vanavond, klinkend alsof leden van Television, Spacemen 3 en The Birthday Party samen een krautrockgroep hebben opgericht. Achter al die desolate verdoemenis huizen knappe (pop)songs, al is het Disappears daar totaal niet om te doen. Op het podium smeert de band rondom Brian Case de vervaarlijke no-gaze sferen zo lang mogelijk uit tot een bedwelmende koortstrip. Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

donderdag 05 februari 2015
Eendracht Festival
klinkt als: Rotterdams jongste showcase festival

Een nieuw jaar, een nieuw Eendracht Festival! Na een bomvolle en knallende Pre Party in Rotown en Bar3 op 30 december, maakt de rest van het centrum plaats voor het gratis Rotterdamse showcasefestival. Op donderdag 5 februari 2015 staan de zalen wederom vol met talentvolle, creatieve Rotterdammers, die gezamenlijk de binnenstad levendiger maken met muziek, kunst en ondernemerschap. Tijdens de aankomende wintereditie van het Eendracht Festival kun je vanaf 16:00 uur meer dan 100 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers checken bij de 5 festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein. 
 

Programma & festivallocaties
De festivallocaties van het Eendracht Festival zijn dit keer Rotown, Bar3, WORM, Vibes, Gouvernestraat én natuurlijk het Eendrachtsplein als episch centrum van het festival. Op het Eendrachtsplein vind je o.a. de pop-up optredens van De Nieuwe Lichting, een markt vol lekker eten, andere hebbe-dingen EN... warme chocolademelk! Onze tip om het hele festival warm te blijven: lekker blijven dansen! Om te kunnen blijven bewegen heeft het festival, samen met haar hosts, een heul tof programma in elkaar gezet met Rotterdams tofste artiesten: 
 

ROTOWN 
Gehost door Cloudhead:
Saint Vincent & the Grenadines
Iguana Death Cult
Neon Rainbows
Gehost door Club von Westen:
Celestial
Terrestrial
Daddyy Njèèl
Levi Esser
Forkowski
Gehost door That Band From Holland:
Doktor Schnitt
That Band From Holland


BAR3
Gehost door Popunie:
Standup '69
CATA
Oliver Alexander
The Four
Gehost door Bang Your Radio:
MOZZ
Rott 'n Damned
Minutes to Relief
All Comes Down

zaterdag 07 februari 2015
Paulusma + Chasing Rainbows
klinkt als: Big Star, Modern Lovers, Wilco, Neil Young
Chasing Rainbows is een nieuwe band rondom de Amerikaan Lawrence Rengert. In een ver verleden studeerde Rengert in Amsterdam aan de Rijksacademie van Beeldende Kunst met Henk Jonkers, meesterdrummer van Hallo Venray en Fatal Flowers. Net als bij zoveel muzikanten is zo'n kunstacademie de perfecte habitat om creatief bezig te zijn. Dit resulteerde in een handjevol oude demo's, die onlangs door Jonkers en Rengert nieuw leven zijn ingeblazen. Chasing Rainbows kwam daarbij plots tot leven met het toepasselijk getitelde album With Henk Jonkers. De band grijpt terug naar het beste werk van Crazy Horse, The Byrds en The Velvet Underground, maar dan met een fris eigentijds perspectief.

Temidden een tour de force langs alle podia en festivals met het inmiddels legendarische Daryll-Ann, werkt Jelle Paulusma vrolijk verder aan sterk solo-materiaal. Het vierde PAULUSMA-album Pulling Weeds is wederom van uitzonderlijke klasse. In contrast met het serene, vrijheid omarmende Up On The Roof klinken de liedjes op Pulling Weeds licht ontvlambaar, sidderend in suspense of juist alle kanten opvliegend. Het album zwiert kriskras van Big Star naar Morricone, van The Beach Boys naar The Modern Lovers, van Neil Young naar Pavement. Dat alles zonder overdaad, altijd de beroerende melancholiek bewarend die deze doorgewinterde muzikant zo kenmerkt. Naast nieuw werk zal PAULUSMA ongetwijfeld ook juweeltjes uit de Daryll-Ann catalogus vertolken.
donderdag 12 februari 2015
Stukafest Eindfeest
Rotown Nights
klinkt als: Official afterparty voor Stukafest

Heb je genoten van alle fraaie acts welke Stukafest op en rondom de Binnenweg heeft te bieden, maar heb je nog zin in een feest?! Bel dan vooral vanaf 23.00 op nummer 19 aan om nog even lekker verder te dansen! Voetjes van de vloer tot in de vroege uurtjes door de fraaie Line-up verzorgd door Stukafest.


Line-up
- Sebastiaan Merts
- miXendorp
- Cardboard Motel
 

Sebastiaan Merts
Sebastiaan was nog jong toen hij zijn eerste LP in handen kreeg. Sindsdien is hij vinyl gaan sparen, en er later ook mee gaan DJ'en. Er ontstond een liefde voor House, Deep House en Disco. Hij heeft een funky stijl en draait alleen muziek waar hij in gelooft.


miXendorp
Eén man, een gitaar en MacBook vol ouwe blues, nieuwe beats, loops en funky samples. MiXendorp laat zich het best omschrijven als een DJ set met live gitaar oftewel een one-man-band-in-2015. In 2013 stond hij voor de tweede keer op SZIGET Festival in Hongarije nadat hij eerder al te horen was op North Sea Jazz, Cognac Blues Passions en Big Rivers Festival. In 2014 had hij nog diverse clubshows door het hele land en op 12 februari staat hij voor Stukafest in Rotown.


Cardboard Motel
Cardboard Motel draait fijne Deep House met melodische composities. Hij laat verschillende genres voorbij komen in zijn muziek zoals funk, disco, house en techno. Cardboard Motel is naast DJ ook producer die zich vanuit verschillende disciplines laat inspireren. ‘’His music doesn’t start by pressing play, but by creating an environment that suits the moment.’’
Eerder draaide hij al in de Melkweg en op de Amsterdam Fashion Week en in 2014 stond hij op Into the Woods en ADE.


Kaartverkoop
Vanaf 23.00 uur is iedereen welkom in Rotown, je kunt ook los een kaartje voor het eindfeest bestellen. Dit kan online (via stukafest.nl/rotterdam of via de facebookpagina) of aan de deur. Een passe-partout voor het festival kost €14,- inclusief 3 rondes en het eindfeest. Een los kaartje voor het eindfeest kost €4,50. 

donderdag 12 februari 2015
Superfood
klinkt als: Blur, Super Furry Animals, Beck

Sinds de komst van de Markthal denken wij in Rotterdam steeds vaker aan eten. Vandaar dat Rotown het nummer van Superfood nog steeds in de Rolodex heeft staan na die spectaculaire show tijdens de Metropolis afterparty. Het charmante viertal uit Birmingham vertolkt verraderlijk catchy Britpop-anthems in dezelfde traditie als supervrienden als Supergrass en Super Furry Animals. Superfood heeft op de podia inmiddels een sterke reputatie verworven als bevlogen gitaarband vol puberale branie. Maar! Dit is niet de enige superkracht waarover Dom Ganderton en zijn vrienden beschikken. Het debuut Don't Say That verraadt een heuse crossover-mentaliteit à la Beck, Primal Scream en Blur ten tijde van Popscene. De pakkende liedjes krijgen met elementen als sitar en hiphopbeats plots een nieuwe dimensie. Geen idee of deze nieuwe geluiden ook live terugkomen, maar energiek… dát wordt het sowieso! Noem ons alvast superenergized om Superfood weer te verwelkomen op ons adres! 

vrijdag 13 februari 2015
44 Shakedown
Support: Haystack Hi-Tones
klinkt als: Releaseparty van het tweede album 'Honkers'

Na een half jaar lang opnemen, mixen en masteren is 44 Shakedown klaar om hun tweede album ‘Honkers’ aan de wereld te laten horen. De originele jaren ‘40 en ‘50 Rhythm&Blues en Rock 'n' Roll komt op het album in vele gedaantes voorbij: honkers, jivers, swingers, shufflers en strollers, met inspiratie van Joe & Jimmy Liggins, Jimmy McCracklin en Louis Jordan. Verwacht scheurende saxen, dampende gitaarlicks, vette swampblues en New Orleans Jump.

 

En om het feestje compleet te maken komen ook hun vrienden van de Haystack Hi-Tones deze avond langs. Met hun rockabilly-swing en Country Bop maken ze al vele jaren de podia van Europa tot Las Vegas onveilig.


De avond wordt compleet met de vinylplaatjes van DJ GoGo Mania en DJ TinTin, die de dansvloer tot laat warmhouden.

zaterdag 14 februari 2015
Hiss Golden Messenger
Support: Phil Cook
klinkt als: Wilco, Phosphorescent, Megafaun

De uit Durham, North Carolina-afkomstige MC Taylor keerde in een ver verleden zijn hardcoreroots de rug toe om met Amerikaanse folkmuziek diepere emoties en songmaterie te verkennen. Onder zijn alias Hiss Golden Messenger heeft hij al vier albums op zak, met het dit jaar uitgebrachte Lateness of Dancers als laatste wapenfeit. Waar Taylor op zijn eerste drie platen een glas-half-leeg gevoel bevecht, laat hij zich op het nieuwe album op de vloer leiden met een glas-half-vol kwintessens. De demonen zijn er nog altijd, maar de zon breekt nu eindelijk door. De folk en alt.country-songs uit Taylors pen ademen een warme soulvolle gloed, die je doet smachten naar een eindeloze treinreis door de streken. Muziek met een groot gouden hart.

Support is Phil Cook (bekend van o.a. Megafaun, Shouting Matches en GAYNGS) 

zondag 15 februari 2015
Jolie Holland
klinkt als: Scout Niblett, Bill Callahan, PJ Harvey

Jolie Hollands muziek waant als een verdwaalde geest door het landschap van freakfolk, avant-garde blues, gospel en rustieke country. De Texaanse muzikant bewaart duidelijk een fascinatie voor traditionele muziek: muziek die ze vervolgens op persoonlijke wijze herinterpreteert. Volgens Holland zelf is dit juist eerbiediger dan wanneer men die stijlen natuurgetrouw nabootst. Het laatste album Wine Dark Sea is wederom een klein meesterwerkje, waarbij Holland, onpartijdig tussen hemel en aarde, comfortabel in de rimboe hangt.  Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

maandag 16 februari 2015
Viet Cong
Support: Absolutely Free
Subbacultcha! Presents
klinkt als: Deerhunter, Guided By Voices, Television

Canada lijkt tegenwoordig een tsunami aan spannende gitaarbands te leveren. Gelukkig heeft Rotown de vinger stevig op de pols: het viertal Viet Cong uit Calgary bijvoorbeeld, die reeds hun debuutplaat hebben aangekondigd. In 2012 begon Viet Cong als project van ex-Women leden Matt Flegel en Mike Wallace, Danny Christiansen en Monty Munro (Chad Vangaalen). Op de eerste release, de EP Cassette, hoor je een overvloed aan bekende geluiden: de catchy lo-fi rock van Guided By Voices, de dreampunk van Deerhunter, de gerafelde art-rock van Television. Toch klinkt Viet Cong tegelijkertijd als geen van deze bands, en dat is bijzonder knap. Muziek die nerveus kraakt en siddert, als een duveltje uit een doos springt met een verrassend pakkende melodie, of juist walmt in een mistige noisetrip. 

donderdag 19 februari 2015
We Were Promised Jetpacks
klinkt als: The Twilight Sad, The Joy Formidable, Frightened Rabbit

Rotown behoort inmiddels tot een van de favoriete plekken van We Were Promised Jetpacks om te spelen. Voor alweer de vierde keer mogen we de Schotten verwelkomen op de Nieuwe Binnenweg. Schotland is nog altijd een essentiele broedplaats voor spannende alternatieve muziek en We Were Promised Jetpacks is zo'n beetje de crème de la crème. Derde album Unravelling zit wederom vol hemelsbrede indierocksongs die zich dapper ontvouwen tot vinnige gitaarexplosies. Het knappe aan We Were Promised Jetpacks is dat ze ondanks al die ingewikkelde spanningsbogen nergens 'het liedje' inboeten. Live is de band zo overrompelend en dynamisch als de platen doen vermoeden, wij spreken nu inmiddels uit ervaring! Dit is wat je noemt een zekerheidje. Welkom terug heren!

zaterdag 21 februari 2015
35 & Still Alive
Rotown Nights
klinkt als: Dansen zonder kinderen

35 & Still Alive is de dansavond voor iedereen die 30+ is, of zich zo voelt. Wil je uren dansen, maar heb je geen zin om in het holst van de nacht thuis te komen? Dat komt goed uit, 35 & Still Alive begint al om 21.00 uur met de beste plaatjes van toen en nu. Verwacht geen uitgekauwde dance classics-avond; het blijft tenslotte Rotown, dus je hoort de leukste dansliedjes uit alle decennia voorbijkomen. Heb je genoeg energie, dan mag je van ons natuurlijk ook gewoon door blijven dansen tot sluitingstijd, want de dj’s draaien tot 4 uur. Met extra veel extra’s zoals DJ-collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s, naamstickers die gratis shotjes opleveren, twee dansvloeren en nog veel meer. DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ’s is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. U vraagt niks, zij draaien! Houders van een Rotown clubcard kunnen 35 & Still Alive geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.


Voorverkoop = VIP
Koop nu je kaartje voor 10 euro (excl. servicekosten) en je krijgt een gratis drankje, voorrang bij de rij en je mag gebruik maken van het speciale VIP-toilet. Bovendien betaal je aan de deur 12 euro, dus beter ben je er gewoon snel bij!

zondag 22 februari 2015
Douwe Bob (uitverkocht)
Avondshow (21.30 uur)
Try-out
klinkt als: Ryan Adams, Johnny Cash

Dat Douwe Bob beroepsmuzikant is geworden kun je eerder lotsbestemming dan toeval noemen. Zijn vader Simon Posthuma stond ooit in het middelpunt van de British Invasion als lid van kunstenaarscollectief The Fool, verantwoordelijk voor de kleurrijke kleding en platenhoezen van The Beatles, Cream en The Hollies. Douwe Bob haalt de inspiratie juist meer uit de rock-'n-roll van eind jaren vijftig/begin jaren zestig. Zijn liedjes ademen de bravoure van een Johnny Cash, Roy Orbison of Buddy Holly, vooral dankzij die diepe geestdriftige zangstem. Sinds zijn doorbraak als winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland volgt de jonge liedjessmid zijn eigen koers, onder eigen voorwaarden. Om het nieuwe materiaal van zijn komende album Can't Slow Down te testen, doet Douwe Bob een aantal exclusieve try-outs, waaronder dus in Rotown. Wacht daarom niet al te lang met een kaartje kopen, want ze zullen naar verwachting in hoog tempo over de toonbank vliegen!

zondag 22 februari 2015
Douwe Bob (uitverkocht)
Middagshow (16.30 uur)
Try-out
klinkt als: Ryan Adams, Johnny Cash

Dat Douwe Bob beroepsmuzikant is geworden kun je eerder lotsbestemming dan toeval noemen. Zijn vader Simon Posthuma stond ooit in het middelpunt van de British Invasion als lid van kunstenaarscollectief The Fool, verantwoordelijk voor de kleurrijke kleding en platenhoezen van The Beatles, Cream en The Hollies. Douwe Bob haalt de inspiratie juist meer uit de rock-'n-roll van eind jaren vijftig/begin jaren zestig. Zijn liedjes ademen de bravoure van een Johnny Cash, Roy Orbison of Buddy Holly, vooral dankzij die diepe geestdriftige zangstem. Sinds zijn doorbraak als winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland volgt de jonge liedjessmid zijn eigen koers, onder eigen voorwaarden. Om het nieuwe materiaal van zijn komende album Can't Slow Down te testen, doet Douwe Bob een aantal exclusieve try-outs, waaronder dus in Rotown. Wacht daarom niet al te lang met een kaartje kopen, want ze zullen naar verwachting in hoog tempo over de toonbank vliegen!

donderdag 26 februari 2015
Wallace Vanborn
klinkt als: Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Masters of Reality

België houdt al jaren een goede traditie levend als het gaat om desert rock van het bovenste plateau. Millionaire, Eagles Of Death Metal (twee bands waar Tim Vanhamel in speelde)…oja, een bandje genaamd Triggerfinger, hebben dit inmiddels bewezen. Het Gentse trio Wallace Vanborn zet de trend het afgelopen decennium niet alleen knap voort. Ze laten zien dat er binnen het stonergenre nog altijd heuse vernieuwing plaatsvindt. Het dit jaar uitgebrachte The Orb We Absorb bevat niet alleen in een stormvloed aan monsterriffs, de band weet slim stijlen als glamrock, prog en psychedelica in hun sound te verweven. Het album is opgenomen door niemand minder dan Masters Of Reality-voorman en boegbeeld Chris Goss. Als iemand kan uitleggen waarom je Wallace Vanborn niet mag missen, is het de meester zelf: Take QOTSA quality riffage, but 10 x weight, add swinging crazy drums and monster ass bass and you might have something like Wallace Vanborn.” Juist. Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

zondag 01 maart 2015
Meneer van Dalen
Releaseparty 'Plastic Rozen'
klinkt als: Roosbeef, Spinvis, Eefje de Visser

Sinds Spinvis landelijk doorbrak zie je het vaker en vaker: artiesten die zichzelf liever uitdrukken in het Nederlands. Een goede ontwikkeling: je natuurlijke woordenschat vertaalt gevoelens vaak het nauwkeurigst naar de muziek. Zangeres Sophie Reekers schrijft als Meneer van Dalen veelzijdige popliedjes, die zich qua stijl aanpassen aan de thematiek in beeldende songteksten. Vanavond zal Reekers met haar band een gratis show geven om de EP Plastic Rozen te presenteren. De reeds uitgebrachte EP Wacht op Antwoord toont alvast verschillende gezichten van Meneer van Dalen: Donker Licht duikt in de catchy electropop, Tussen Neus en Lippen schommelt verleidelijk in een roes van liefde en Wat is van Mij verhult twijfel en aarzeling met soulvolle indiepop. Je kunt slechts op een manier achterkomen hoe het nieuwe materiaal precies klinkt: er vanavond bij zijn! Een aanwinst, zonder twijfel.

dinsdag 03 maart 2015
The Pains of Being Pure at Heart
Verplaatst naar 18 april
klinkt als: Death Cab For Cutie, The Cure, Broken Social Scene

Spijtig nieuws! The Pains of Being Pure at Heart heeft haar show in Rotown op dinsdag 3 maart moeten verplaatsen naar zaterdag 18 april. Het Europese tourschema van de band is enigszins gewijzigd, wat inhoudt dat de show in Rotown nu op een andere dag plaatsvindt. Het goede nieuws is dat het optreden nu tijdens Record Store Day is. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl. Onze excuses voor het ongemak!

Er zijn weinig mensen op deze aardkloot die een popsong kunnen schrijven die de luisteraar zowel doet zwelgen in hartenzeer als dansen van geluk. Robert Smith is daar met The Cure natuurlijk al decennialang meester in. Kip Berman en zijn Pains of Being Pure at Heart vangen diezelfde melancholiek nu sinds 2007. Het vorige album Days of Abandon geeft een duidelijke nieuwe richting aan. De donkere schaduw lijkt eventjes helemaal verdwenen: dit zijn liedjes die baden in een gouden gloed. De nevelige wavepop en shoegaze van Belong maakt plaats voor meer orkestrale artrock à la Broken Social Scene. Toch zal Berman altijd een beetje de dubbende liedjessmid blijven, achterdochtig jegens zelfs de meest positieve emoties en gedachten. Een band die dat zo expliciet kan vastleggen als The Pains of Being Pure at Heart kun je alleen nog maar in het hart sluiten.

zaterdag 07 maart 2015
Sue The Night
Support: Half Way Station
klinkt als: Bon Iver, Dirty Projectors, Lykke Li

Onder het pseudoniem Sue The Night schrijft de enigmatische Suus de Groot spaarzaam gearrangeerde luisterpop vol verrassende wendingen. Een terugkerend thema is de nacht, de tijd waarin De Groot het meest geïnspireerd is om te schrijven. De single Top of Mind ligt in het verlengde van Kate Bush, jaren tachtig-Fleetwood Mac en Lykke Li, al voelt dit slechts als het topje van de ijsberg. Als je kijkt naar de all-star cast aan muzikanten betrokken bij het debuut Mosaic (dat in januari moet verschijnen), kruipt meteen het gevoel dat hier iets ontzettend bijzonders aan de hand is: onder andere Bombay Show Pig, Frank "BINKBEATS" Wienk, Thijs van der Klugt (Baskerville) en Pascal Deweze (Sukilove) hebben een bijdrage geleverd.

zondag 08 maart 2015
Guster
klinkt als: Fountains Of Wayne, Crowded House, Ben Folds

Het uit Boston, Massachussets afkomstige folkpopkwartet Guster bestaat al sinds 1991. Hoewel de band nogal relatief onbekend is in Nederland, genieten ze in thuisland van bescheiden succes. Zo haalde het in 2003 uitgebrachte Keep It Together de Amerikaanse Top 40. Deze charmante band beschikt naast ambachtelijke, melancholische popliedjes over een goeie dosis humor. Piraterij van Keep It Together  werd bijvoorbeeld bestreden door alle vocalen te vervangen met kattengemiauw op de illegale oplagen. Guster staat erom bekend coulant te zijn met bootleggers, wat ze een heuse cultstatus heeft opgeleverd in de hometaper-community. Een bijzondere band dus, die er een geheel eigen filosofie op na houdt. Maar goed, as je gewoon komt om prachtige liedjes te horen, ben je vanavond in Rotown op het juiste adres!

dinsdag 10 maart 2015
Champs
klinkt als: Kodaline, Noah and The Whale, MGMT

Champs is een goed bewaard geheim. De broertjes William en David Champion werden in 2013 al bejubeld door The Guardian en The Line of Best Fit voor hun melancholieke folkpop, precies op het snijvlak tussen MGMT, Kodaline, Galaxie 500 en Fleetwood Mac. De titel van volprezen debuut Down Like Gold vangt de strekking treffend: disco voor het gebroken hart. Onlangs werd de opvolger aangekondigd: VAMALA. Voor dit album verruilde de band het slaperige Isle of Wight voor Londen, om daar samen met producer Dimitri Tikovai (onder andere Placebo en Goldfrapp) nieuwe nummers op te nemen. Hoewel het resultaat naar verluid iets omvangrijker is qua arrangement, zijn de stemmingswisselingen ook krachtiger. Deze liedjes schommelen tussen puur escapisme en harde werkelijkheid. Moeilijke band om te vangen, dit Champs: wie zowel met The Bee Gees als The Flaming Lips vergeleken wordt, vraagt dan ook om een persoonlijk oordeel. Haal hier vanavond in Rotown in ieder geval je winst uit!

zaterdag 14 maart 2015
Palio SuperSpeed Donkey
klinkt als: Arctic Monkeys, Blur, Spoon

Drie jaar geleden, tijdens Into The Great Wide Open, viel zo'n beetje heel Vlieland voor Palio SuperSpeed Donkey. De destijds slechts veertienjarige broekies speelden de Bolder compleet in de vernieling met hun aanstekelijke Arctic Monkeys-achtige indiepop. Inmiddels zijn de jongens ouder, wijzer en gecultiveerder qua muzieksmaak. De band nam daarom  twee jaar goed de tijd om echt een eigen smoel ontwikkelen in de vorm van het volwaardige debuutalbum A Funny Sunrise. Palio SuperSpeed Donkey geeft alvast een hint weg: het Britse geluid van voorheen heeft nu meer plaats gemaakt voor een wat meer Amerikaans-Europees invalshoek. Het is spannend om te zien hoe dat zich vanavond in Rotown gaat vertalen. Dat deze jongens kunnen spelen, weten we gelukkig al… En ze zullen er vast niet slechter op geworden zijn. Feestje gegarandeerd!

donderdag 19 maart 2015
Roosbeef
klinkt als: Dwarse nederpop met nieuw album

Support: G de Singer- Songwriter // Hoewel er de laatste jaren veel Nederlandstalige zangeressen zijn ontsproten met vernuftige tongval, blijft (de inmiddels in Antwerpen woonachtige) Roos Rebergen toch een zeldzaam geval. Ze is een van de weinige muzikanten wier muziek een directe afspiegeling is van haar persoonlijkheid. Haar dwarse ambachtelijke liedjes zitten vol melancholiek en geestige hersenspinsels, met het vallen en opstaan, het verwerken, de liefde en het leven als belangrijke thema's. Terwijl haar band Roosbeef muzikaal steeds dynamischer en spannender blijft worden, bewaren Rebergens liedjes die typisch kneuterige charme. Rebergen is door de jaren heen steeds zelfbewuster gaan schrijven, en dat vertaalt zich knap uit naar het podium. Die muzikale ontwikkeling is terug te horen op het derde album KALF, dat in februari verschijnt. Tom Pintens is wederom van de partij, met als belangrijke aanwinst multitalent Tijs Delbeke (Sir Yes Sir). Vanavond zal Roosbeef na drie jaar afwezigheid terugkeren in Rotown, met ongetwijfeld nieuwe verrassingen in petto. Gezien het vorige concert op de Nieuwe Binnenweg in rap tempo uitverkocht raakte, is het verstandig zo snel mogelijk kaartjes te kopen!

zondag 22 maart 2015
Sean Rowe
klinkt als: Van Morrison, Ryan Adams, Tindersticks

Sean Rowe valt meteen op tussen collega singer-songwriters met zijn warme, soulvolle baritonstem, ergens tussen Tindersticks' Stuart Staples, 16horsepowers David Eugene Edwards en The Nationals Matt Berninger in. Het afgelopen jaar heeft Rowe voornamelijk huiskamerconcerten gegeven, maar vanavond mag hij het elektrisch doen in Rotown. Op zijn nieuwste album Madman omarmt de charismatische bebaarde troubadour de roots van soul en blues muziek, met invloeden van Wilson Pickett en John Lee Hooker. Soms komt de inspiratie weer uit onverwachte hoek: zo ontpopt hij zich bij de seventiespop van Desiree haast als speelman van de Neil Diamond, Barry White en Van Morrison-school. Zeker niet het type songwriter dat slechts met gitaar op schoot schuchter de koffiehuisjes en kroegjes afreist. Met een groot kloppend hart en natuurlijke, ietwat droogkomische charme weet Sean Rowe niet alleen te ontroeren, maar vooral ook te entertainen. 

donderdag 26 maart 2015
Broken Brass Ensemble
Nieuwe datum
klinkt als: Achtkoppig brassmonster extraordinaire

Oerol, Into The Great Wide Open, Noorderzon, Paard van Troje, Vera…overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt breekt de feestpleuris uit. Wij hebben het afgelopen Koningsdag ook ten lijve ondervonden… Vandaar dat we deze bende luidruchtige koperdieven terugvragen. Broken Brass Ensemble brak nog niet zo lang geleden door met een onverwachte viralhit Thrift Shop, een eigen interpretatie van de monsterhit van Macklemore & Ryan Lewis. Sindsdien gaat de band als een trein: vorig jaar kreeg de single Peas BN'ers als Nico Dijkshoorn, Rob Stenders en Danny Vera aan het dansen. Zoals Jungle By Night afrobeat een eigentijdse injectie geeft, zo doet Broken Brass Ensemble precies hetzelfde met de New Orleans marching band-doctrine. Onweerstaanbaar! Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

zaterdag 28 maart 2015
Rotown Popquiz
klinkt als: Het gezellige broertje van de fameuze decemberpopquiz

Vanavond een nieuwe editie van de Rotown Popquiz. Om 21:00 uur beginnen we met een ouderwets gezellige popquiz van de bovenste plank. In vijf rondes word je ondervraagd over het beste en slechtste van toen en nu.

 

Nog wat tips voor als je mee wilt spelen: Zorg dat je tenminste één teamlid hebt dat het afgelopen jaar naar de radio heeft geluisterd en neem je oude buurman mee voor de fragmenten uit de jaren 60. Hoe gevarieerder het team, hoe beter. Mocht je een tafel willen bemachtigen, kom dan vroeg, want het deelnamebewijs geeft alleen recht op een antwoordformulier niet op een zitplek!

 

Let op! Er kan bij deze quiz NIET in de tuin worden meegespeeld, alleen in de zaal zelf en er zijn dus minder tickets verkrijgbaar dan bij de decemberquiz. Oftewel: wees er snel bij in de voorverkoop, want op = op en vol = vol.  

 

Meedoen aan de popquiz kan in een team van maximaal 5 personen en kost 5 euro per team. Vanaf 20:30 uur kun je je kaartje omwisselen voor een antwoordformulier, de popquiz start om 21:00 uur.

zaterdag 28 maart 2015
Northern Soul All Nighter
klinkt als: Zeldzaam goede soul om op te dansen

Vanavond waan je je in Rotown in het Blackpool van de jaren 60 & 70 met de speciale Northern Soul All Nighter. Van 23.30 uur tot diep in de nacht kun je dansen op de beste Northern Soul platen, inclusief Motown, popcorn, R&B, Hammond en ska, want ook die horen bij de MOD-cultuur. DJ’s IMOD (GB) en ROCCALBERTI staan garant voor een avondje stijlvolle dance shuffles, handclapping en good taste. Yeah! Yeah! 

Wat is Northern Soul?

donderdag 02 april 2015
Sven Hammond
klinkt als: Charles Bradley, Aloe Blacc, Gary Clark Jr.

Ze bliezen in juli 2014 tijdens North Sea Round Town al het dak eraf in Rotown. Wij trokken toen al de conclusie: we kunnen simpelweg niet lang zonder Sven Hammond. Sven Figee is van alle markten thuis, doorgaans zijn brood verdienend als veelgevraagd sessiemuzikant en producer. Met zijn monsterband Sven Hammond is hij juist de opperdirigent, plaatsnemend achter zijn vertrouwde Hammond-orgel. Dit genre-overstijgende collectief blaast je omver met stomende funk, gruizende blues, zwoele soul en razende rock-'n-roll. Waar je ook bent, Sven Hammond geeft je altijd die broodnodige positieve injectie die de boel op zijn plek schudt. Wederom komt Figee aandraven met zijn machtige liveband, zijn heerlijk ontspoorde Hammond-licks is de kwintessens. Verwacht een avond met topsongs, aanstekelijke jams en een overvloed aan feelgood-vibes.

donderdag 02 april 2015
July Talk
Locatie: V11
klinkt als: Veronica Falls, The Black Keys, Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes

Zelfs in een muzikaal tijdperk waarin we al zoveel merkwaardige kruisbestuivingen te horen krijgen, is het Canadese July Talk een echte vondst. De band rondom Peter Dremainis en Leah Fay weet op wonderbaarlijke wijze hedendaagse indiepop te combineren met de rauwheid van country en bluesmuziek. We weten nog niet precies hoe dat überhaupt mogelijk is, maar op een of andere manier klopt het perfect. Veel is te danken aan de heerlijk potsierlijke girl-boy wisselwerking tussen Dremainis' theatrale Tom Waits-strot en Fay's honingzoete zang. Deze band integreert onbeschroomd zoveel mogelijk stijlen in hun muziek: robuuste blues, euforische popanthems, fijnzinnige indierock: het kán en mág allemaal in de vrije loop. July Talk heeft namelijk genoeg charisma en sterke liedjes om het heel ver te schoppen op de grotere podia en festivals. Vanavond zien we ze nog in het klein op Lichtschip V11, wat ons betreft het perfécte begin van de zomertijd. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 03 april 2015
Rats On Rafts (uitverkocht)
Support: The Homesick
Locatie: V11
klinkt als: Releaseparty van Rotterdamse postpunk-trots

Ja, ja, ze zijn terug! Onze eigen postpunk-vedetten Rats On Rafts zullen vanavond voor het eerst de langverwachte opvolger van The Moon Is Big presenteren. Een zogeheten AAA release, volgens de band zelf. Dat betekent dat de band alles uitsluitend analoog produceert: het opnemen, mixen, masteren plus het persen van de plaat. Het resultaat is een geluid dat qua primitieve energie en pure ongebreidelde furie het vorige album ver achter zich laat. Rats On Rafts zal het album deels uitbrengen op het nieuwe zelf opgerichte indielabel Kurious Recordings, vernoemd naar het elfde The Fall-album, I Am Kurious Oranj. Het is daarom ook niet meer dan logisch de albumrelease te vieren op het Lichtschip V11. Een van de beste gitaarbands op deze aardkloot zo intiem zien spelen, dat is natuurlijk al verplichte kost an sich. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique.   

zondag 05 april 2015
Marc Broussard (solo)
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Dave Matthews, John Hiatt, Jason Mraz

Met zijn goudeerlijke soulvolle raspstem en R&B-doorvlochte pop is Marc Broussard zo'n beetje de definitie van een hartenbreker. Dat de man groot fan is van Springsteen hoor je binnen luttele seconden op zijn laatste album A Life Worth Living: Hurricane Heart staat namelijk vol knipoogjes naar His Bossness. Broussard zelf komt, wat popmuziek betreft, net zo goed uit een rijke achtergrond: hij is het kroost van Boogie Kings-snarenvreter Ted Broussard. De rauwheid van Louisiana swamp soul filtert wat dat betreft sterk door in Marc's muziek. Hij is dan ook niet de archetypische koffiehuis-songwriter die met kleine introverte liedjes aan komt draven. Marc Broussard durft net als collega's Jason Mraz and Dave Matthews hemelsbreed uit te pakken, met onverholen pathos, aanstekelijke zanglijnen en grote songs met een net zo groot hart. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

vrijdag 10 april 2015
Motel Mozaique
klinkt als: Interdisciplinair kunstenfestival

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival en ook Rotown en onze buren van de Paradijskerk zijn weer van de partij! Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, hele toffe muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars.

De line-up bestaat uit The Districts, Ibeyi, Adult Jazz, Bad Breeding, BC Camplight, Sea Change, Shannon Saunders, The Mysterons, Virginia Wing en vele anderen.

Tickets:
37,50 euro (dagkaart 10 april 2015) of 65 euro (passepartout 10 & 11 april 2015)
Verkrijgbaar via deze link 

zaterdag 11 april 2015
Motel Mozaique
klinkt als: Interdisciplinair kunstenfestival

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival en ook Rotown en onze buren van de Paradijskerk zijn weer van de partij! Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, hele toffe muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars.

De line-up bestaat uit The Districts, Ibeyi, Adult Jazz, Bad Breeding, BC Camplight, Sea Change, Shannon Saunders, The Mysterons, Virginia Wing en vele anderen.

Tickets:
37,50 euro (dagkaart 11 april 2015) of 65 euro (passepartout 10 & 11 april 2015)
Verkrijgbaar via deze link 

donderdag 16 april 2015
The Deaf
klinkt als: The Black Keys, The Hives, Dr. Feelgood

The Deaf is terug om Rotown omver te blazen met een gloednieuwe set ronkende garagepunkanthems, afkomstig van het onlangs uitgekomen (gelijknamige) tweede album. Gitaarheld Spike mag dan inmiddels de dertig gepasseerd zijn, we kunnen muzikanten die met zodanig veel bevlogen energie optreden vooralsnog op één hand tellen. The Deaf anno 2015 is veel meer dan slechts zijn onstuimige alter ego naast Di-Rect. In het verleden was The Deaf juist dé uitlaatklep voor Spike om zijn tomeloze energie te kunnen bundelen. Het nieuwste album diept de sixtiesinvloeden van debuutalbum Toot Whistle Punk Boom! nu verder uit. Rides In, Rolls Out is een soulvolle ballade (!), Isolator integreert gospel-invloeden en I Got Love is een rhythm& blues-kraker van jewelste. Zelfs temidden de hoogtij met Di-Rect blijft die gekke Spike zich dus gewoon vrolijk verder ontwikkelen. En energie zal hij gelukkig nooit tekortkomen, dus vanavond zit dat wel snor!

zaterdag 18 april 2015
The Pains of Being Pure at Heart
Record Store Day
klinkt als: Death Cab For Cutie, The Cure, Broken Social Scene

Er zijn weinig mensen op deze aardkloot die een popsong kunnen schrijven die de luisteraar zowel doet zwelgen in hartenzeer als dansen van geluk. Robert Smith is daar met The Cure natuurlijk al decennialang meester in. Kip Berman en zijn Pains of Being Pure at Heart vangen diezelfde melancholiek nu sinds 2007. Het vorige album Days of Abandon geeft een duidelijke nieuwe richting aan. De donkere schaduw lijkt eventjes helemaal verdwenen: dit zijn liedjes die baden in een gouden gloed. De nevelige wavepop en shoegaze van Belong maakt plaats voor meer orkestrale artrock à la Broken Social Scene. Toch zal Berman altijd een beetje de dubbende liedjessmid blijven, achterdochtig jegens zelfs de meest positieve emoties en gedachten. Een band die dat zo expliciet kan vastleggen als The Pains of Being Pure at Heart kun je alleen nog maar in het hart sluiten.

donderdag 23 april 2015
DeWolff
klinkt als: The Black Keys, Deep Purple, Led Zeppelin

Support: Joe Madman & The Sidewalkers // Sinds 2007 mag het bevlogen rocktrio DeWolff zich een van de beste Nederlandse livebands ooit noemen. Inderdaad ja, ooit. Inmiddels zijn Hammondmeester Robin Piso en de broertjes Pablo en Luka van der Poel over heel Europa een grote liveattractie, dankzij hun geestdriftige jams, monolithische riffs en virtuoze liedjesambacht. DeWolff is een soort van modern Frankenstein-rockmonster, met de beste onderdelen van Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors en The Allman Brothers aan elkaar genaaid. De dogma's van de classic rock klinken nergens zo fris en eigentijds als in de handen van dit nog jonge zooitje podiumbeesten. Vanavond zal DeWolff weer eens vakkundig en vernuftig Rotown van de sokken blazen. Met andere woorden: hier moet je bij zijn!

donderdag 07 mei 2015
And So I Watch You From Afar
Support: Mylets
klinkt als: Foals, 65daysofstatic, Mogwai

Zelden krijg je zo'n vloedgolf van pure euforie over je heen als bij een concert van postrockgeweldenaren And So I Watch You From Afar (ASIWYFA). De band uit Belfast komt met een zodanig avontuurlijk geluid dat zelfs de kortste nummers aanvoelen als een epische intergalactische ontdekkingstocht. Laat je dus vooral niet afschrikken door het 'post-rock' hokje, noch de wat emo-achtige bandnaam: ASIWYFA is allesbehalve een 'moeilijke' band. De muziek klinkt buitengewoon poppy , speels en dansbaar, en tegelijkertijd super eigenwijs en spannend. Progressieve rock, indierock, jazz, afrobeat, neoklassiek: niets is te ver gezocht voor dit Noord-Ierse kwartet. Het is daarom altijd spannend welke richting ze nu weer kiezen. Het nieuwste album Heirs ligt in ieder geval nét in de schappen als ASIWYFA ons Rotown aandoet. Maak je borst maar nat voor deze futuristische droomvlucht. Mis dit niet!

vrijdag 08 mei 2015
Splendid
klinkt als: Chef'Special, Will and The People, Pete Philly & Perquisite

Again! Again! Again! Inderdaad, het elfkoppige Haagse feestmonster Splendid kunnen we simpelweg niet vaak genoeg over de vloer hebben. Deze doldwaze crossoverband verpakt reggae, dub, hiphop, neo-soul, singer-songwriter, surfrock en UK garage in hyperaanstekelijke popsongs. Geen festivalpodium is dan ook te klein voor Pat Smith en zijn innemende bende rasmuzikanten. Dit jaar staat er een goednieuw album in de planning, waarop Splendid "weer terug naar de basis" gaat. De gevoelige nieuwe single Now Or Never en het eerder uitgebrachte, funky Back In The Days leunen wat dat betreft meer dan ooit op het live-geluid van de band. Bij Splendids vorige bezoek aan Rotown bleek ons zaaltje nét een maatje te klein. Een van 's lands beste livebands in zo'n intieme setting meemaken blijft echter een onvergetelijke ervaring, eentje die we graag opnieuw willen beleven. Alsof je een donderslag vangt in een juwelendoosje. Sleep die kaartjes dus snel in de wacht!

zaterdag 09 mei 2015
Sophie Hunger
klinkt als: Wende, PJ Harvey, Thus: Owls , Fiona Apple
De uit Zwitserland afkomstige Sophie Hunger is een uiterst bijzonder geval: een getalenteerd veelzijdige muzikant en songwriter die belangstellend in de esoterie duikt, maar tóch een liedje kan zingen alsof haar eigen leven ervan afhangt. Je hoort vrijwel meteen aan Hungers muziek dat ze een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde. Nog een bijzondere eigenschap: Hunger staat er om bekend haar liedjes ook in verschillende talen te vertolken. Het nieuwste album SUPERMOON, opgenomen met John Vanderslice in Brussel, zal komende lente het daglicht zien. Vanavond houdt Sophie Hunger Rotown in haar greep met haar grenzeloze popmuziek. Een belevenis, dat staat in ieder geval vast.
zaterdag 16 mei 2015
Ronde & Orange Skyline & Emil Landman
3FM Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie single Run mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan. Orange Skyline schrijft spannende, eigenzinnige songs met filmische inslag, vergelijkbaar met Balthazar op het succesvolle Rats. Een belangrijk verschil: deze vier Groningers omarmen de losbandige energie van garagerock. De inventieve ritmes verraden tevens een voorliefde voor bands als The Jam en The Stone Roses.  Wonderbaarlijk genoeg klinken de liedjes echter nergens als een slap aftreksel. 

vrijdag 29 mei 2015
Andrea Gibson
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Activiste, slam poet en spoken word voordraagster uit Colorado

Hoewel we in Rotown vooral een podium bieden voor muziek, is dat podium er net zo goed voor iedereen die zijn of haar stem wil laten horen, op wat voor manier dan ook. Vandaar dat we in het kader van Poetry Circle Nowhere Andrea Gibson hebben geboekt in de Paradijskerk. Deze activiste uit Colorado is bekend over de hele wereld door haar gepassioneerde gedichten en spoken word voordrachten, waarin onderwerpen als genderpolitics, de klassensamenleving, sociale ongelijkheid en seksualiteit sterk vertegenwoordigd zijn. Gibson buigt zich echter net zo goed over universele gevoelens als liefde, verdriet, angst, depressie en spiritualiteit. Haar scherpe anekdotes, humor en oprechte bekentenissen zijn gebundeld in een serie albums, waarvan Truce uit 2013 het meest recent is. Gibson is onderdeel van Vox Feminista, een sociaal-kunstzinnige beweging met als credo "comfort the disurbed, disturb de comfortable". Confronterend, ongeveinsd en met het hart op de tong. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

woensdag 03 juni 2015
Pokey LaFarge
Locatie: Maassilo
klinkt als: Authentieke western swing met oké van Jack White

Hij is er weer, onze favoriete midwestern swing vagebond Pokey LaFarge! Dit keer moeten we ons er toch écht bij neerleggen dat Rotown te klein is voor deze baas en rasentertainer. Yup, de 31-jarige LaFarge mag dit keer de Maassilo bezwijmen met zijn doorleefde rootsliedjes. Veel daarvan zullen dan ook compleet nieuw zijn: Pokey brengt in april zijn tweede album Something In The Water uit bij wederom Third Man Records van Jack White. Volgens LaFarge liet hij zich wat meer uit zijn eigen tendensen halen door producer en zielsverwant Jimmy Sutton, sterker nadruk leggend op de groove en contrasten tussen melodieën. Verwacht echter geen drastische veranderingen, want nog altijd zal Pokey de romantiek, geesteskracht en charme van traditionele Amerikaanse folk, jazz en blues een eigentijdse, persoonlijk injectie blijven geven. En dat de man er opnieuw een show van jewelste van gaat maken, daar kun je de klok op gelijk zetten...na een tussenstop bij Schorem, uiteraard! LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

zondag 07 juni 2015
The Dustbowl Revival
klinkt als: Vernieuwende mengelmoes van Amerikaanse rootsmuziek

Nog altijd hecht de VS veel waarde aan die vele traditionele muziekstromingen en subculturen: we noemen de gospel, jazz, blues, folk, marching bands en natuurlijk rock-'n-roll. Rotown houdt van puristen die de oude traditie voortzetten, zoals onze held Pokey LaFarge dat doet. Maar we vinden het ook bijzonder wanneer bepaalde artiesten die oude blauwdrukken samensmelten tot iets compleet origineels. Ziehier The Dustbowl Revival uit Californië, een groep jonge muzikanten die een frisse nieuwe draai aan zo'n een beetje alle Amerikaanse rootsmuziek geven. Vanavond in Rotown zal dit orkest extraordinaire veel stijlen overlappen en grenzen vervagen, met behulp van een karrenvracht aan instrumenten. The Dustbowl Revival verpakt alles in liedjes die een glimlach op het gezicht toveren. Dan te bedenken dat het allemaal begon met een bescheiden oproep op Craigslist van oprichter Z. Lupetin. 

dinsdag 09 juni 2015
Gavin James
Locatie: Maassilo
klinkt als: Damien Rice, Ed Sheeran, James Vincent McMorrow

Soms is een ster zo snel rijzende dat de rest van de wereld het nauwelijks kan bijbenen. Schijnbaar uit het niets verkocht de Ierse singer-songwriter Gavin James binnen drie minuten (!) de bovenzaal van Paradiso uit. Hoewel, uit het niets? James is in thuisland al een regelrechte superster, en dat met slechts een EP op zak. Hij brak pas recent door in Nederland toen 3FM zijn schitterende Magnetic Fields-cover The Book of Love oppikteHet is ook niet moeilijk om te vallen voor dit grandioze muziektalent. Met zijn slechts 21 lentes jong beheerst James al de fijne kneepjes van het optreden: zelfs de grote zalen pakt hij probleemloos in. Het helpt dat hij beschikt over een dijk van een stem en een handjevol fraaie luisterliedjes, waarmee hij zowel weet te beroeren als te bemoedigen. "I just need a kickstart, cause I don't want to dream alone", zingt hij gepassioneerd op Two Hearts.  Die kickstart krijgt hij van ons met een show in de Maassilo. Wie droomt er met hem mee?  LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Maassilo.

maandag 07 december 2015
K's Choice
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Vlaamse rockvedetten aangevoerd door Sarah en Gert Bettens

Goed nieuws voor iedereen die doorgaans sentimenteel mee neuriet met Not An Addict.  Na vijf jaar komt K's Choice terug met een nieuw album en tournee. De band uit Antwerpen grijpt op The Phantom Cowboy terug naar de energie en rauwheid van nineties-klassiekers The Great Unconscious ClubParadise In Me en Cocoon Crash. K's Choice viel destijds op met alternatieve rockanthems die stiekem toch klein, introvert  en persoonlijk van aard zijn. De warme, innemende stem van Sarah Bettens wist zich altijd ergens in de ziel te nestelen en de zere plekken te helen. Favorieten als Everything For Free, Almost Happy en Dad, zullen vanavond waarschijnlijk de revue passeren en voor veel beroering zorgen. Aangezien december nog best ver weg is, des te meer tijd om het nieuwe album, dat op 24 april verschijnt, in het hart te sluiten. LET OP! Deze show is in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25). 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.