dinsdag 03 maart 2015
The Pains of Being Pure at Heart
Verplaatst naar 18 april
klinkt als: Death Cab For Cutie, The Cure, Broken Social Scene

Spijtig nieuws! The Pains of Being Pure at Heart heeft haar show in Rotown op dinsdag 3 maart moeten verplaatsen naar zaterdag 18 april. Het Europese tourschema van de band is enigszins gewijzigd, wat inhoudt dat de show in Rotown nu op een andere dag plaatsvindt. Het goede nieuws is dat het optreden nu tijdens Record Store Day is. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl. Onze excuses voor het ongemak!

Er zijn weinig mensen op deze aardkloot die een popsong kunnen schrijven die de luisteraar zowel doet zwelgen in hartenzeer als dansen van geluk. Robert Smith is daar met The Cure natuurlijk al decennialang meester in. Kip Berman en zijn Pains of Being Pure at Heart vangen diezelfde melancholiek nu sinds 2007. Het vorige album Days of Abandon geeft een duidelijke nieuwe richting aan. De donkere schaduw lijkt eventjes helemaal verdwenen: dit zijn liedjes die baden in een gouden gloed. De nevelige wavepop en shoegaze van Belong maakt plaats voor meer orkestrale artrock à la Broken Social Scene. Toch zal Berman altijd een beetje de dubbende liedjessmid blijven, achterdochtig jegens zelfs de meest positieve emoties en gedachten. Een band die dat zo expliciet kan vastleggen als The Pains of Being Pure at Heart kun je alleen nog maar in het hart sluiten.

donderdag 05 maart 2015
#leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #Fissa

#leukvoorje is terug! Viezer dan ooit! Na een kleine pauze, zal Rotown vanaf nu elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 06 maart 2015
Club Gulfstream
Rotown Nights
klinkt als: Een vloedgolf van Vibes

De maandelijkse cruise van Kaptein Vis en matroos van der Burg: Waan je in het diepe met Club Gulfstream. Van de warme sound van Miami soul surf je door tot aan de New York house. Slowdancen op het bovendek of pompen in de machinekamer. Stiekem de kapitein een handje geven of je dolfijn kussen in de kajuit. Pak je zwemspullen in en komen!

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zaterdag 07 maart 2015
Sue The Night
Support: Half Way Station
klinkt als: Bon Iver, Dirty Projectors, Lykke Li

Onder het pseudoniem Sue The Night schrijft de enigmatische Suus de Groot spaarzaam gearrangeerde luisterpop vol verrassende wendingen. Een terugkerend thema is de nacht, de tijd waarin De Groot het meest geïnspireerd is om te schrijven. De single Top of Mind ligt in het verlengde van Kate Bush, jaren tachtig-Fleetwood Mac en Lykke Li, al voelt dit slechts als het topje van de ijsberg. Als je kijkt naar de all-star cast aan muzikanten betrokken bij het debuut Mosaic (dat in januari moet verschijnen), kruipt meteen het gevoel dat hier iets ontzettend bijzonders aan de hand is: onder andere Bombay Show Pig, Frank "BINKBEATS" Wienk, Thijs van der Klugt (Baskerville) en Pascal Deweze (Sukilove) hebben een bijdrage geleverd.

zaterdag 07 maart 2015
Kill All Hipsters
Rotown Nights
klinkt als: 100% INDIE * ELECTRO * ECLECTIC POP APPROVED!

Kill All Hipsters is dé dansavond met de fijnste indie, electro en postpunk. Het KAH DJ team staat natuurlijk weer garant voor het nodige dansvloer vertier. Alles komt voorbij deze avond: van Django Django, San Sisco en Two Door Cinema Club, tot aan The Wombats, Franz Ferdinand en Interpol. Na maandelijkse edities in Amsterdam, Utrecht en Berlijn, nu ook weer een keer in Rotterdam, want deze avond is pan-europees populair. Kill All Hipsters: ook voor hipsters! 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zondag 08 maart 2015
Guster
klinkt als: Fountains Of Wayne, Crowded House, Ben Folds

Support: Luke Rathborne // Het uit Boston, Massachussets afkomstige folkpopkwartet Guster bestaat al sinds 1991. Hoewel de band nogal relatief onbekend is in Nederland, genieten ze in thuisland van bescheiden succes. Zo haalde het in 2003 uitgebrachte Keep It Together de Amerikaanse Top 40. Deze charmante band beschikt naast ambachtelijke, melancholische popliedjes over een goeie dosis humor. Piraterij van Keep It Together  werd bijvoorbeeld bestreden door alle vocalen te vervangen met kattengemiauw op de illegale oplagen. Guster staat erom bekend coulant te zijn met bootleggers, wat ze een heuse cultstatus heeft opgeleverd in de hometaper-community. Een bijzondere band dus, die er een geheel eigen filosofie op na houdt. Maar goed, as je gewoon komt om prachtige liedjes te horen, ben je vanavond in Rotown op het juiste adres! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

dinsdag 10 maart 2015
Champs
Support: TULA
klinkt als: Kodaline, Noah and The Whale, MGMT

Champs is een goed bewaard geheim. De broertjes William en David Champion werden in 2013 al bejubeld door The Guardian en The Line of Best Fit voor hun melancholieke folkpop, precies op het snijvlak tussen MGMT, Kodaline, Galaxie 500 en Fleetwood Mac. De titel van volprezen debuut Down Like Gold vangt de strekking treffend: disco voor het gebroken hart. Onlangs werd de opvolger aangekondigd: VAMALA. Voor dit album verruilde de band het slaperige Isle of Wight voor Londen, om daar samen met producer Dimitri Tikovai (onder andere Placebo en Goldfrapp) nieuwe nummers op te nemen. Hoewel het resultaat naar verluid iets omvangrijker is qua arrangement, zijn de stemmingswisselingen ook krachtiger. Deze liedjes schommelen tussen puur escapisme en harde werkelijkheid. Moeilijke band om te vangen, dit Champs: wie zowel met The Bee Gees als The Flaming Lips vergeleken wordt, vraagt dan ook om een persoonlijk oordeel. Haal hier vanavond in Rotown in ieder geval je winst uit! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

donderdag 12 maart 2015
#leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #Fissa

Viezer dan ooit! Rotown zal elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 13 maart 2015
The Garden
Subbacultcha! Presents
Locatie: V11
klinkt als: Ween, The Minutemen, Devo, Fidlar

Eén van de meest bizarre live acts van het moment is zonder twijfel het Californische punkduo The Garden. De prettig gestoorde broertjes Wyatt en Fletcher Shears bewaren een voorliefde voor cross-dressing, absurde humor en het betere kamikazewerk. Wanneer ze de podia niet onveilig maken, kun je The Garden vinden op de catwalks: beide broertjes doen doorgaans modellenwerk voor Yves Saint Laurent. Vooral opvallend aan The Garden is die hyperactieve, slechts op bas-en-drums leunende sound, met puntige songs die vaker wel dan niet onder de twee minuten-grens blijven. Geen wonder dat de tapefetisjisten van Burger Records snel bij de les waren om het album The Life and Times of a Paperclip te verspreiden. Kijk overigens niet raar op als de Shears-broertjes ook elkaar te lijf gaan, of de boel op een akkoordje gooien met een heuse rap battle. Vada, vada, zo luidt de lijfspreuk, wat volgens de band zelf in feite alles kan betekenen. Complete vrijheid, blijheid en ongeveinsde branie alom vanavond op Lichtschip V11. Viva La Vada vada! Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 14 maart 2015
Palio SuperSpeed Donkey
klinkt als: Arctic Monkeys, Blur, Spoon

Drie jaar geleden, tijdens Into The Great Wide Open, viel zo'n beetje heel Vlieland voor Palio SuperSpeed Donkey. De destijds slechts veertienjarige broekies speelden de Bolder compleet in de vernieling met hun aanstekelijke Arctic Monkeys-achtige indiepop. Inmiddels zijn de jongens ouder, wijzer en gecultiveerder qua muzieksmaak. De band nam daarom  twee jaar goed de tijd om echt een eigen smoel ontwikkelen in de vorm van het volwaardige debuutalbum A Funny Sunrise. Palio SuperSpeed Donkey geeft alvast een hint weg: het Britse geluid van voorheen heeft nu meer plaats gemaakt voor een wat meer Amerikaans-Europees invalshoek. Het is spannend om te zien hoe dat zich vanavond in Rotown gaat vertalen. Dat deze jongens kunnen spelen, weten we gelukkig al… En ze zullen er vast niet slechter op geworden zijn. Feestje gegarandeerd!

zaterdag 14 maart 2015
Welcome To Los Bangeles
Rotown Nights
klinkt als: Online magazine en collectief hosten hun eigen sfeervolle avond

'LOS BANGELES' staat voor het zonnige gevoel en is tevens de avond waar de experimentele beats, bass, jazz, funk, hiphop en kunst in een spannende mix samenkomen. Website en collectief Los Bangeles staat inmiddels bekend om de smeltkroes van verschillende subculturen. Tijdens deze maandelijkse hangout wordt jou het beste geserveerd door DJ's Mieras, Mo'Luxe en Dagger DX.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

donderdag 19 maart 2015
Roosbeef
klinkt als: Dwarse nederpop met nieuw album

Support: G de Singer- Songwriter // Hoewel er de laatste jaren veel Nederlandstalige zangeressen zijn ontsproten met vernuftige tongval, blijft (de inmiddels in Antwerpen woonachtige) Roos Rebergen toch een zeldzaam geval. Ze is een van de weinige muzikanten wier muziek een directe afspiegeling is van haar persoonlijkheid. Haar dwarse ambachtelijke liedjes zitten vol melancholiek en geestige hersenspinsels, met het vallen en opstaan, het verwerken, de liefde en het leven als belangrijke thema's. Terwijl haar band Roosbeef muzikaal steeds dynamischer en spannender blijft worden, bewaren Rebergens liedjes die typisch kneuterige charme. Rebergen is door de jaren heen steeds zelfbewuster gaan schrijven, en dat vertaalt zich knap uit naar het podium. Die muzikale ontwikkeling is terug te horen op het derde album KALF, dat in februari verschijnt. Tom Pintens is wederom van de partij, met als belangrijke aanwinst multitalent Tijs Delbeke (Sir Yes Sir). Vanavond zal Roosbeef na drie jaar afwezigheid terugkeren in Rotown, met ongetwijfeld nieuwe verrassingen in petto. Gezien het vorige concert op de Nieuwe Binnenweg in rap tempo uitverkocht raakte, is het verstandig zo snel mogelijk kaartjes te kopen!

donderdag 19 maart 2015
#Leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #Fissa

Viezer dan ooit! Rotown zal elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 20 maart 2015
Desert Disco!
Rotown Nights
klinkt als: The Combination that swings the nation

Uit het diepste van de jungle, van een onbekend land, komt Ohana Hana. 3 Vrolijke zielen op een missie de wereld te laten genieten van hun vrolijke klanken. Zij slaan op deze vrijdag in Maart de handen ineen met het Mindless Boogie Collective om te vormen wat zij noemen; "The combination that swings the nation" 

zaterdag 21 maart 2015
Club UMPH
Rotown Nights
klinkt als: Disko Matique host eigen club avond

De residentavond van het indie dance en nu-disco duo Disko Matique. Zoals gewoonlijk zal Fluistermeisje de boel al goed opwarmen zoals alleen zij dat kan, waarna de heren zelf weer acte de presence geven met hun opzwepende deunen en dreunen. Het duo is geboren op de dansvloer, met een liefde voor Franse housemuziek. Disko Matique is de reïncarnatie van disco en funk die door de bliksem van elektronische indiedance zijn geraakt.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zondag 22 maart 2015
Sean Rowe
klinkt als: Van Morrison, Ryan Adams, Tindersticks

Sean Rowe valt meteen op tussen collega singer-songwriters met zijn warme, soulvolle baritonstem, ergens tussen Tindersticks' Stuart Staples, 16horsepowers David Eugene Edwards en The Nationals Matt Berninger in. Het afgelopen jaar heeft Rowe voornamelijk huiskamerconcerten gegeven, maar vanavond mag hij het elektrisch doen in Rotown. Op zijn nieuwste album Madman omarmt de charismatische bebaarde troubadour de roots van soul en blues muziek, met invloeden van Wilson Pickett en John Lee Hooker. Soms komt de inspiratie weer uit onverwachte hoek: zo ontpopt hij zich bij de seventiespop van Desiree haast als speelman van de Neil Diamond, Barry White en Van Morrison-school. Zeker niet het type songwriter dat slechts met gitaar op schoot schuchter de koffiehuisjes en kroegjes afreist. Met een groot kloppend hart en natuurlijke, ietwat droogkomische charme weet Sean Rowe niet alleen te ontroeren, maar vooral ook te entertainen. Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. Clubcard Voordeelticket = uitverkocht

donderdag 26 maart 2015
Broken Brass Ensemble
Nieuwe datum
klinkt als: Achtkoppig brassmonster extraordinaire

Oerol, Into The Great Wide Open, Noorderzon, Paard van Troje, Vera…overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt breekt de feestpleuris uit. Wij hebben het afgelopen Koningsdag ook ten lijve ondervonden… Vandaar dat we deze bende luidruchtige koperdieven terugvragen. Broken Brass Ensemble brak nog niet zo lang geleden door met een onverwachte viralhit Thrift Shop, een eigen interpretatie van de monsterhit van Macklemore & Ryan Lewis. Sindsdien gaat de band als een trein: vorig jaar kreeg de single Peas BN'ers als Nico Dijkshoorn, Rob Stenders en Danny Vera aan het dansen. Zoals Jungle By Night afrobeat een eigentijdse injectie geeft, zo doet Broken Brass Ensemble precies hetzelfde met de New Orleans marching band-doctrine. Onweerstaanbaar! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

donderdag 26 maart 2015
#Leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #Fissa

Viezer dan ooit! Rotown zal elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 27 maart 2015
The Afterveins
Support: Indian Askin
Releaseparty 'Showers'
klinkt als: Releaseparty tweede album van Rotterdams rocktrio

Deze Rotterdamse lefgozers lieten in korte tijd een behoorlijke indruk achter op de landelijke podia en festivals. De doordachte, ongeveinsde gitaarsongs van het trio vonken en ronken werkelijk alle kanten op, van psychrock, speelse rammelpop tot grillige postpunk. Na het winnen van de Grote Prijs Rotterdam (2013) en een jaar lang touren is het dan eindelijk zover, de band komt met een vervolg op de debuutplaat. Het nieuwe album Showers is opgenomen in samenwerking met Henk Koorn (Hallo Venray) en Natasha van Waardenburg (De Nieuwe Vrolijkheid). De band zal in stijl haar nieuwe album presenteren, waarbij er uiteraard de mogelijkheid is om deze direct aan te schaffen op cd en vinyl. Het voorprogramma deze avond zal verzorgd worden door Indian Askin. Samen met The Afterveins tourde deze Amsterdamse band al eens door Frankrijk en brachten ze samen een gedeelde splittape uit. De toegang deze avond is geheel gratis! 

vrijdag 27 maart 2015
Losgeld
Rotown Nights
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Het maandelijks terugkerende leukste feestje, voortaan op de vrijdag! Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende rock, knallende r&b en zwoele hip-hop. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zaterdag 28 maart 2015
Rotown Popquiz (uitverkocht)
klinkt als: Het gezellige broertje van de fameuze decemberpopquiz

Vanavond een nieuwe editie van de Rotown Popquiz. Om 21:00 uur beginnen we met een ouderwets gezellige popquiz van de bovenste plank. In vijf rondes word je ondervraagd over het beste en slechtste van toen en nu.

 

Nog wat tips voor als je mee wilt spelen: Zorg dat je tenminste één teamlid hebt dat het afgelopen jaar naar de radio heeft geluisterd en neem je oude buurman mee voor de fragmenten uit de jaren 60. Hoe gevarieerder het team, hoe beter. Mocht je een tafel willen bemachtigen, kom dan vroeg, want het deelnamebewijs geeft alleen recht op een antwoordformulier niet op een zitplek!

 

Let op! Er kan bij deze quiz NIET in de tuin worden meegespeeld, alleen in de zaal zelf en er zijn dus minder tickets verkrijgbaar dan bij de decemberquiz. Oftewel: wees er snel bij in de voorverkoop, want op = op en vol = vol.  

 

Meedoen aan de popquiz kan in een team van maximaal 5 personen en kost 5 euro per team. Vanaf 20:30 uur kun je je kaartje omwisselen voor een antwoordformulier, de popquiz start om 21:00 uur.

zaterdag 28 maart 2015
Northern Soul All Nighter
klinkt als: Zeldzaam goede soul om op te dansen

Vanavond waan je je in Rotown in het Blackpool van de jaren 60 & 70 met de speciale Northern Soul All Nighter. Van 23.30 uur tot diep in de nacht kun je dansen op de beste Northern Soul platen, inclusief Motown, popcorn, R&B, Hammond en ska, want ook die horen bij de MOD-cultuur. DJ’s IMOD (GB) en ROCCALBERTI staan garant voor een avondje stijlvolle dance shuffles, handclapping en good taste. Yeah! Yeah! 

Wat is Northern Soul?

zondag 29 maart 2015
Records, Eggs & Coffee
Met VinylVerbond Rotterdam
klinkt als: Platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is de maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete lokale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes die je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Aansluitend host DJ Okkie het Rotterdamse VinylVerbond. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat.

donderdag 02 april 2015
Sven Hammond
klinkt als: Charles Bradley, Aloe Blacc, Gary Clark Jr.

Ze bliezen in juli 2014 tijdens North Sea Round Town al het dak eraf in Rotown. Wij trokken toen al de conclusie: we kunnen simpelweg niet lang zonder Sven Hammond. Sven Figee is van alle markten thuis, doorgaans zijn brood verdienend als veelgevraagd sessiemuzikant en producer. Met zijn monsterband Sven Hammond is hij juist de opperdirigent, plaatsnemend achter zijn vertrouwde Hammond-orgel. Dit genre-overstijgende collectief blaast je omver met stomende funk, gruizende blues, zwoele soul en razende rock-'n-roll. Waar je ook bent, Sven Hammond geeft je altijd die broodnodige positieve injectie die de boel op zijn plek schudt. Wederom komt Figee aandraven met zijn machtige liveband, zijn heerlijk ontspoorde Hammond-licks is de kwintessens. Verwacht een avond met topsongs, aanstekelijke jams en een overvloed aan feelgood-vibes.

donderdag 02 april 2015
July Talk
Locatie: V11
klinkt als: Veronica Falls, The Black Keys, Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes

Zelfs in een muzikaal tijdperk waarin we al zoveel merkwaardige kruisbestuivingen te horen krijgen, is het Canadese July Talk een echte vondst. De band rondom Peter Dremainis en Leah Fay weet op wonderbaarlijke wijze hedendaagse indiepop te combineren met de rauwheid van country en bluesmuziek. We weten nog niet precies hoe dat überhaupt mogelijk is, maar op een of andere manier klopt het perfect. Veel is te danken aan de heerlijk potsierlijke girl-boy wisselwerking tussen Dremainis' theatrale Tom Waits-strot en Fay's honingzoete zang. Deze band integreert onbeschroomd zoveel mogelijk stijlen in hun muziek: robuuste blues, euforische popanthems, fijnzinnige indierock: het kán en mág allemaal in de vrije loop. July Talk heeft namelijk genoeg charisma en sterke liedjes om het heel ver te schoppen op de grotere podia en festivals. Vanavond zien we ze nog in het klein op Lichtschip V11, wat ons betreft het perfécte begin van de zomertijd. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 03 april 2015
Rats On Rafts (uitverkocht)
Support: The Homesick
Locatie: V11
klinkt als: Releaseparty van Rotterdamse postpunk-trots

Ja, ja, ze zijn terug! Onze eigen postpunk-vedetten Rats On Rafts zullen vanavond voor het eerst de langverwachte opvolger van The Moon Is Big presenteren. Een zogeheten AAA release, volgens de band zelf. Dat betekent dat de band alles uitsluitend analoog produceert: het opnemen, mixen, masteren plus het persen van de plaat. Het resultaat is een geluid dat qua primitieve energie en pure ongebreidelde furie het vorige album ver achter zich laat. Rats On Rafts zal het album deels uitbrengen op het nieuwe zelf opgerichte indielabel Kurious Recordings, vernoemd naar het elfde The Fall-album, I Am Kurious Oranj. Het is daarom ook niet meer dan logisch de albumrelease te vieren op het Lichtschip V11. Een van de beste gitaarbands op deze aardkloot zo intiem zien spelen, dat is natuurlijk al verplichte kost an sich. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique.   

zondag 05 april 2015
Marc Broussard (solo)
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Dave Matthews, John Hiatt, Jason Mraz

Met zijn goudeerlijke soulvolle raspstem en R&B-doorvlochte pop is Marc Broussard zo'n beetje de definitie van een hartenbreker. Dat de man groot fan is van Springsteen hoor je binnen luttele seconden op zijn laatste album A Life Worth Living: Hurricane Heart staat namelijk vol knipoogjes naar His Bossness. Broussard zelf komt, wat popmuziek betreft, net zo goed uit een rijke achtergrond: hij is het kroost van Boogie Kings-snarenvreter Ted Broussard. De rauwheid van Louisiana swamp soul filtert wat dat betreft sterk door in Marc's muziek. Hij is dan ook niet de archetypische koffiehuis-songwriter die met kleine introverte liedjes aan komt draven. Marc Broussard durft net als collega's Jason Mraz and Dave Matthews hemelsbreed uit te pakken, met onverholen pathos, aanstekelijke zanglijnen en grote songs met een net zo groot hart. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

zondag 05 april 2015
No Limit 90's Party
Eerste Paasdag
klinkt als: Dansen op het beste (of slechtste) uit de jaren 90

Weet je nog? Flippo’s, inbelinternet en de tamagotchi? Oude tijden herleven, want de nineties zijn vanavond helemaal terug bij Rotown! Er wordt alleen maar muziek uit de jaren negentig gedraaid, dus je kunt lekker in je nostalgie ronddansen. De DJ’s van THE FOREVER 27 CLUB draaien alle beste en slechtste hits uit de jaren 90 voor je. Ga uit je dak op 2 Unlimited, Nirvana, Jay-Z, Spice Girls en meer. Dat wordt wreed!

Op zondag?
Ja het is op zondag, maar het is toch Pasen dus de dag erna ben je gewoon vrij!

vrijdag 10 april 2015
Motel Mozaique
klinkt als: Interdisciplinair kunstenfestival

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival en ook Rotown en onze buren van de Paradijskerk zijn weer van de partij! Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, hele toffe muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars.

De line-up bestaat uit The Districts, Ibeyi, Adult Jazz, Bad Breeding, BC Camplight, Sea Change, Shannon Saunders, The Mysterons, Virginia Wing en vele anderen.

Tickets:
37,50 euro (dagkaart 10 april 2015) of 65 euro (passepartout 10 & 11 april 2015)
Verkrijgbaar via deze link 

zaterdag 11 april 2015
Motel Mozaique
klinkt als: Interdisciplinair kunstenfestival

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival en ook Rotown en onze buren van de Paradijskerk zijn weer van de partij! Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, hele toffe muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars.

De line-up bestaat uit The Districts, Ibeyi, Adult Jazz, Bad Breeding, BC Camplight, Sea Change, Shannon Saunders, The Mysterons, Virginia Wing en vele anderen.

Tickets:
37,50 euro (dagkaart 11 april 2015) of 65 euro (passepartout 10 & 11 april 2015)
Verkrijgbaar via deze link 

donderdag 16 april 2015
The Deaf
klinkt als: The Black Keys, The Hives, Dr. Feelgood

The Deaf is terug om Rotown omver te blazen met een gloednieuwe set ronkende garagepunkanthems, afkomstig van het onlangs uitgekomen (gelijknamige) tweede album. Gitaarheld Spike mag dan inmiddels de dertig gepasseerd zijn, we kunnen muzikanten die met zodanig veel bevlogen energie optreden vooralsnog op één hand tellen. The Deaf anno 2015 is veel meer dan slechts zijn onstuimige alter ego naast Di-Rect. In het verleden was The Deaf juist dé uitlaatklep voor Spike om zijn tomeloze energie te kunnen bundelen. Het nieuwste album diept de sixtiesinvloeden van debuutalbum Toot Whistle Punk Boom! nu verder uit. Rides In, Rolls Out is een soulvolle ballade (!), Isolator integreert gospel-invloeden en I Got Love is een rhythm& blues-kraker van jewelste. Zelfs temidden de hoogtij met Di-Rect blijft die gekke Spike zich dus gewoon vrolijk verder ontwikkelen. En energie zal hij gelukkig nooit tekortkomen, dus vanavond zit dat wel snor!

zaterdag 18 april 2015
The Pains of Being Pure at Heart
Record Store Day
klinkt als: Death Cab For Cutie, The Cure, Broken Social Scene

Er zijn weinig mensen op deze aardkloot die een popsong kunnen schrijven die de luisteraar zowel doet zwelgen in hartenzeer als dansen van geluk. Robert Smith is daar met The Cure natuurlijk al decennialang meester in. Kip Berman en zijn Pains of Being Pure at Heart vangen diezelfde melancholiek nu sinds 2007. Het vorige album Days of Abandon geeft een duidelijke nieuwe richting aan. De donkere schaduw lijkt eventjes helemaal verdwenen: dit zijn liedjes die baden in een gouden gloed. De nevelige wavepop en shoegaze van Belong maakt plaats voor meer orkestrale artrock à la Broken Social Scene. Toch zal Berman altijd een beetje de dubbende liedjessmid blijven, achterdochtig jegens zelfs de meest positieve emoties en gedachten. Een band die dat zo expliciet kan vastleggen als The Pains of Being Pure at Heart kun je alleen nog maar in het hart sluiten.

zaterdag 18 april 2015
Mark Lotterman & Johnny Dowd
Record Store Day
Locatie: V11
klinkt als: Lou Reed, Leonard Cohen, Tom Waits

Zielenbroeders Johnny Dowd en Mark Lotterman brengen tijdens deze Record Store Day een speciale 7" split uit: 1953 (Dowd) en Time Goes By (Lotterman). Om dat te vieren organiseren Dowd en Lotterman samen een bijzondere double bill op Lichtschip V11. Lotterman en Dowd ontmoetten elkaar bij een van Dowds shows in Nederland en zijn sindsdien vrienden gebleven. Generatiekloof en topografie wat dit betreft zijn slechts triviale begrippen: qua naargeestige humor, absurde stijlveranderingen en pure doorleefdheid zitten beide artiesten op precies dezelfde golflengte. Mark Lottermans meest recente album, het fraaie Year Without Summer, leunt sterk tegen de singer-songwriterhoek, wat hem terecht landelijke bekendheid opleverde. Wie debuutalbum Pain & Entertainment echter opzet, beseft dat de Rotterdamse muzikant op ieder moment de regels compleet aan zijn laars durft te lappen. Het nummer Solitude In 10 Verses, waarop Johnny Dowd een gastbijdrage levert, stopt Lotterman doodleuk in een drum&bass (!!)-jasje. Net als Lotterman 'speelt' laatbloeier Dowd slechts zo nu en dan de 'getormenteerde troubadour-met-gitaar'. Voor zijn nieuwe plaat That's Your Wife On The Back Of My Horse haalt de 66-jarige Texaan een breed scala aan drumcomputers, synths en loops uit het stof. Dowd vangt net als Lotterman een onverholen melancholie in zijn verhalende songs, maar delft net zo graag in het verstrooide experiment. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

donderdag 23 april 2015
DeWolff (uitverkocht)
klinkt als: The Black Keys, Deep Purple, Led Zeppelin

Support: Joe Madman & The Sidewalkers // Sinds 2007 mag het bevlogen rocktrio DeWolff zich een van de beste Nederlandse livebands ooit noemen. Inderdaad ja, ooit. Inmiddels zijn Hammondmeester Robin Piso en de broertjes Pablo en Luka van der Poel over heel Europa een grote liveattractie, dankzij hun geestdriftige jams, monolithische riffs en virtuoze liedjesambacht. DeWolff is een soort van modern Frankenstein-rockmonster, met de beste onderdelen van Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors en The Allman Brothers aan elkaar genaaid. De dogma's van de classic rock klinken nergens zo fris en eigentijds als in de handen van dit nog jonge zooitje podiumbeesten. Vanavond zal DeWolff weer eens vakkundig en vernuftig Rotown van de sokken blazen. Met andere woorden: hier moet je bij zijn!

donderdag 23 april 2015
Gemma Ray
Locatie: V11
klinkt als: Dusty Springfield, Feist, Nicole Atkins

De in Berlijn-woonachtige Britse songwriter Gemma Ray is een rusteloos artiest. Hoe kun je anders zulke spannende, doortrapte popmuziek schrijven? Neem bijvoorbeeld het fraaie Out In The Rain, een grootse ballade die zo uit de pen van Jim Morrison had kunnen komen. Het vorig jaar verschenen Milk For Your Motors puilt zo'n beetje uit van de spannende invloeden. Popmuziek met een heerlijk retro-randje, warm doch dreigend. Filmscores, pop noir, traditionals, rock-'n-roll, doo wop, gospel…Gemma Ray neemt het allemaal schijnbaar in de poriën op. Intrigerend is ook haar cover-plaat It's A Shame About Gemma Ray, met uitgeklede covers van Mudhoney, Buddy Holly, Sparks en Big Spender uit de musical Sweet Charity. Voor de poppuristen onder ons een must-see, vanavond op Lichtschip V11! Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 25 april 2015
35 & Still Alive
Rotown Nights
klinkt als: Dansen zonder kinderen

35 & Still Alive is de dansavond voor iedereen die 30+ is, of zich zo voelt. Wil je uren dansen, maar heb je geen zin om in het holst van de nacht thuis te komen? Dat komt goed uit, 35 & Still Alive begint al om 21.00 uur met de beste plaatjes van toen en nu. Verwacht geen uitgekauwde dance classics-avond; het blijft tenslotte Rotown, dus je hoort de leukste dansliedjes uit alle decennia voorbijkomen. Heb je genoeg energie, dan mag je van ons natuurlijk ook gewoon door blijven dansen tot sluitingstijd, want de dj’s draaien tot 4 uur. Met extra veel extra’s zoals DJ-collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s, naamstickers die gratis shotjes opleveren, twee dansvloeren en nog veel meer. DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ’s is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. U vraagt niks, zij draaien! Houders van een Rotown clubcard kunnen 35 & Still Alive geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.


Voorverkoop = VIP
Koop nu je kaartje voor 10 euro (excl. servicekosten) voor extra veel VIP-voordelen en voorrang bij de rij. Bovendien betaal je aan de deur 12 euro, dus beter ben je er gewoon snel bij!

donderdag 30 april 2015
Dry the River
klinkt als: Band of Horses, Fleet Foxes, Blaudzun

Wij kondigen vandaag met gepaste trots de terugkeer van Dry the River aan. De Londense indiefolkers wisten zich vier jaar geleden van soortgenoten te onderscheiden door regelmatig met postrock-achtige intensiteit uit de bocht te vliegen. Drie jaar geleden speelde het vijftal in een uitverkocht Rotown de sterren van de hemel, excellerend in ijzingwekkend mooie verstilde a-cappella zang en geduchte vlammenzeeën van geluid. Inmiddels heeft Dry the River alweer een opvolger van het prachtige Shallow Bed op zak: Alarms In The Heart. Dat moet haast wel een teken van zelfkennis zijn, want deze titel dekt perfect de lading van deze hartverscheurende muziek. Dry the River speelt altijd vol overgave en zal ongetwijfeld opnieuw een betoverende show verzorgen hier op de Binnenweg. Verplichte kost, mensen!

donderdag 30 april 2015
Happyness
Locatie: V11
klinkt als: Pavement, Sparklehorse, Yo La Tengo

Nonchalant, melancholisch, geestig en een tikkeltje wrang. Het jonge Engelse indiepoptrio Happyness heeft iets ongrijpbaars. Stiekem wil je helemaal wegzakken bij zo'n fraai liedje als Naked Patients, maar dan zingt Ben Compston prompt over de humor van zieke lichamen en blijf je alsnog klaarwakker. Knap, hoe een band met een kwinkslag de emoties compleet door de mangel durft te halen. Muziekblog Kicking the Habit schrijft: "In al z'n dwarse achteloosheid en opmerkelijke interpretering van Amerikaanse invloeden is Happyness een van de bijzonderste Britse nieuwkomers van het jaar, met een geweldig album op zak." Wie nog steeds met regelmaat platen van Sparklehorse, Pavement, The Velvet Underground en Yo La Tengo afstoft, kan het (dit jaar opnieuw uitgebrachte) debuut Weird Little Birthday alvast blind kopen. Vanavond mag Happyness aantreden op het Lichtschip V11 en daar worden wij stiekem best wel een beetje happy van. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 01 mei 2015
Sam Amidon
Locatie: V11
klinkt als: Andrew Bird, Iron and Wine, I Am Oak

Hij groeide op als zoon van folkies Peter en Mary Alice Amidon, speelde in Doveman, trouwde met Beth Orton en trok op met wonderkind Nico Muhly. Je raadt het al: Sam Amidon is geen doorsnee singer-songwriter. Deze productieve 33-jarige muzikant is eerder zielsverwant van Owen Pallett, Sufjan Stevens en Andrew Bird: een overvloed aan prachtige liedjes in de pen, maar net zo goed voorliefde bewarend voor verrassende, kleurrijke arrangementen. Amidon is als performer net zo goed onberekenbaar, puttend uit zowel Ierse folktraditionals als mainstreamclassics van R. Kelly of Mariah Carey. Zijn zalvend zachte neuriezang zorgt dat hij ieder liedje compleet eigen kan maken. Amidon is wat je noemt een muzikale veelvraat: van jazz tot hiphop, van klassiek tot soul... Hij luistert letterlijk alles. Door al die uiteenlopende invloeden tot zich te nemen, vangt Amidon een bijzondere sound die zowel herkenbaar als bevreemdend in het gehoor ligt. Vernieuwingsdrang, belezenheid, charisma en puur onbeteugeld talent…Sam Amidon heeft het stiekem dus allemaal. Toch blijft hij album na album onbekommerd zijn persoonlijke niche volgen. Temidden van zijn Europese tournee als support voor Sharon van Etten mag Amidon vanavond weer eens zijn volle repertoire presenteren, op het knusse dek van V11 welteverstaan. Een enerverende avond, dat staat in ieder geval vast. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zondag 03 mei 2015
Michael Prins
klinkt als: A Dreamer’s Dream Tour 2015

Een journaliste vraagt liedjessmid Michael Prins: "Hoe belangrijk is de liefde voor jou?" Prins staart eventjes in de verte en weerlegt de vraag vervolgens richting haar: "Net zo belangrijk als voor jou." Prins wint in 2013 het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en verkocht niet lang daarna (in december) Rotown uit. Dit zijn slechts twee voetnoten in zijn nog prille carrière. Merkwaardiger is de bescheidenheid, levensobservaties en melancholie die hij zowel in het echte leven als binnen zijn liedjes toepast. Prins beschikt over de natuurlijke charisma van een heuse troubadour. Hij kan je plotsklaps midden in het hart raken zonder er al teveel woorden aan vuil te maken. Hoewel de liedjes zijn doordrenkt in weemoed, heeft hij net als Nick Drake die kalmerende zalvende stem, die je veilig naar de overkant loodst. Dat is het knappe aan Prins, hij gooit je door de mangel en is trefzeker op de tere plekken van je ziel. De soelaas in zijn muziek blijft echter altijd om de hoek komt kijken. De singer-songwriter uit Haarlem werkt momenteel aan A Dreamer's Dream is Forever to be Yours, de opvolger van zijn debuutalbum Rivertown Fairytales. De nieuwe cd verschijnt later dit jaar en bevat o.a. de single Fear Not, het duet tussen Carice van Houten en Michael.

donderdag 07 mei 2015
And So I Watch You From Afar
Support: Mylets
klinkt als: Foals, 65daysofstatic, Mogwai

Zelden krijg je zo'n vloedgolf van pure euforie over je heen als bij een concert van postrockgeweldenaren And So I Watch You From Afar (ASIWYFA). De band uit Belfast komt met een zodanig avontuurlijk geluid dat zelfs de kortste nummers aanvoelen als een epische intergalactische ontdekkingstocht. Laat je dus vooral niet afschrikken door het 'post-rock' hokje, noch de wat emo-achtige bandnaam: ASIWYFA is allesbehalve een 'moeilijke' band. De muziek klinkt buitengewoon poppy , speels en dansbaar, en tegelijkertijd super eigenwijs en spannend. Progressieve rock, indierock, jazz, afrobeat, neoklassiek: niets is te ver gezocht voor dit Noord-Ierse kwartet. Het is daarom altijd spannend welke richting ze nu weer kiezen. Het nieuwste album Heirs ligt in ieder geval nét in de schappen als ASIWYFA ons Rotown aandoet. Maak je borst maar nat voor deze futuristische droomvlucht. Mis dit niet!

vrijdag 08 mei 2015
Splendid
klinkt als: Chef'Special, Will and The People, Pete Philly & Perquisite

Again! Again! Again! Inderdaad, het elfkoppige Haagse feestmonster Splendid kunnen we simpelweg niet vaak genoeg over de vloer hebben. Deze doldwaze crossoverband verpakt reggae, dub, hiphop, neo-soul, singer-songwriter, surfrock en UK garage in hyperaanstekelijke popsongs. Geen festivalpodium is dan ook te klein voor Pat Smith en zijn innemende bende rasmuzikanten. Dit jaar staat er een goednieuw album in de planning, waarop Splendid "weer terug naar de basis" gaat. De gevoelige nieuwe single Now Or Never en het eerder uitgebrachte, funky Back In The Days leunen wat dat betreft meer dan ooit op het live-geluid van de band. Bij Splendids vorige bezoek aan Rotown bleek ons zaaltje nét een maatje te klein. Een van 's lands beste livebands in zo'n intieme setting meemaken blijft echter een onvergetelijke ervaring, eentje die we graag opnieuw willen beleven. Alsof je een donderslag vangt in een juwelendoosje. Sleep die kaartjes dus snel in de wacht!

zaterdag 09 mei 2015
Sophie Hunger
klinkt als: Wende, PJ Harvey, Thus: Owls , Fiona Apple
De uit Zwitserland afkomstige Sophie Hunger is een uiterst bijzonder geval: een getalenteerd veelzijdige muzikant en songwriter die belangstellend in de esoterie duikt, maar tóch een liedje kan zingen alsof haar eigen leven ervan afhangt. Je hoort vrijwel meteen aan Hungers muziek dat ze een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde. Nog een bijzondere eigenschap: Hunger staat er om bekend haar liedjes ook in verschillende talen te vertolken. Het nieuwste album SUPERMOON, opgenomen met John Vanderslice in Brussel, zal komende lente het daglicht zien. Vanavond houdt Sophie Hunger Rotown in haar greep met haar grenzeloze popmuziek. Een belevenis, dat staat in ieder geval vast.
donderdag 14 mei 2015
Mountain Bike
Hosted by Roodkapje
Locatie: V11
klinkt als: Afterpartees, Blur, Pavement, Thee Oh Sees

Het Brusselse Mountain Bike timmert inmiddels een paar jaartjes aan de weg, maar wist dit jaar op Eurosonic pas eindelijk het voetlicht te vinden. Dit viertal speelt supersympathieke garagepop met de typerende flair die haast in het DNA van onze Zuiderburen gegrift lijkt te zijn. Afgelopen jaar trok Mountain Bike in eigen land al aandacht met de ijzersterke single I Lost My Hopes - In Paradise, compleet met gouden gitaarhook. Het gelijknamige debuut zit overigens vol met dat soort repeatknop-waardige vondsten, waardoor Mountain Bike zich gauw weet te onderscheiden van soortgenoten. De band durft tegenwoordig met een voet uit het garagerock-stramien te stappen met ongeveinsde, luchtige Britpopliedjes als Hangin' Around en Japanese Guitar. Onlangs nam ons eigen trots Afterpartees de band mee op sleeptouw: de ideale vuurdoop voor deze prettig gestoorde Belgen om op eigen kracht de Nederlandse clubs onveilig te maken in hun korte broekjes en basketbaljerseys. Zonder twijfel een van de leukste bands van het moment! Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met RoodkapjeLet op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 16 mei 2015
Ronde & Orange Skyline & Emil Landman (verplaatst naar do 17 sep)
3FM Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Let op: het concert is verplaatst naar donderdag 17 september, waarbij de zaal al om 20.00 uur open gaat. Eerder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

De snelle opmars van Rondé loopt een kleine vertraging op. Zangeres Rikki Borgelt wordt aan haar stembanden geopereerd. Ze had al een tijd last van haar stem en om blijvende schade te voorkomen moet ze onder het mes. De 3FM Serious Talent On Tour in Rotown (met Rondé, Emil Landman en Orange Skyline) op zaterdag 16 mei zal verplaatst worden naar donderdag 17 september. Eeder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl.

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie singleRun mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan. Orange Skyline schrijft spannende, eigenzinnige songs met filmische inslag, vergelijkbaar met Balthazar op het succesvolle Rats. Een belangrijk verschil: deze vier Groningers omarmen de losbandige energie van garagerock. De inventieve ritmes verraden tevens een voorliefde voor bands als The Jam en The Stone Roses.  Wonderbaarlijk genoeg klinken de liedjes echter nergens als een slap aftreksel.

dinsdag 19 mei 2015
Soley
klinkt als: Agnes Obel, Peter Broderick, Joanna Newsom, Laura Veirs

Sóley Stefánsdóttirs muziek doolt onbevangen tussen folk, neoklassieke pop, jazz en avant-garde, alsof ze nooit van elkaar gescheiden zijn geweest. Zoals de meeste IJslandse muzikanten is Sóley een duizendpoot, het liefst buigend over meerdere projecten tegelijk. Ze studeerde compositie en jazz op de kunstacademie, speelde in indiebands Sin Fang en Seabear en schreef muziek voor poppentheaters en dansvoorstellingen. In 2011 kroop de schuchtere multi-instrumentalist uit haar creatieve schulp met debuutplaat We Sink, waarop ze korte verhaaltjes verpakt in gloedvolle, surrealistische liedjes. Haar meest recente werk, Krómantík, bevat acht spookachtige instrumentale pianocomposities geschreven over een langere periode. Verwacht vanavond een intiem, indringend optreden vol verrassende wendingen. 

vrijdag 22 mei 2015
Rotterdam Riot #3
The Miseries + The Peawees + zZz + Warm Soda
klinkt als: Drie dagen de beste punk, garage en rock 'n roll
Rotterdam Riot is terug met een revanche. Het leukste punk-, rock-'n-roll- en garagefestival van #010 breidt zich dit jaar uit tot drie dagen! Van vrijdag 22 mei tot en met zondag 24 mei kun je je op vier locaties in de binnenstad uitleven. Naast Rotown zijn dat V11, Worm en Tiki's. Met een passe-partout kun je langs alledrie locaties, het programma in Tiki's is het hele weekend gewoon gratis. Op vrijdag 22 mei ontvangen we de volgende bands in Rotown:
 
Tim Knols vintage drie-akkoorden-is-de-max punkrockband The Miseries liet eerder dit jaar een behoorlijke impressie achter op Lichtschip V11. Knol bewijst zich als manusje van alles door niet alleen als hartenbreker te onderscheiden, maar net zo goed als pottenbreker. Met nog geen album op zak hebben The Miseries al Into The Great Wide Open en Le Guess Who? aan gort gespeeld.
 
Blij worden we ook van Warm Soda. De band rondom Matthew Melton heeft dusdanig veel rake 'glitterfuzz'-anthems op zak, dat je je afvraagt waarom ze niet inmiddels grandioos zijn doorgebroken. Misschien is het domweg pech, want elke keer als Rotown Warm Soda wil overvliegen lijkt er wat tussen te komen. Niet dat dat ons stopt om het te blijven proberen, want de liedjes als Save This Dance For Me zijn simpelweg onweerstaanbaar. Podiumbeest Niek Nellen van Afterpartees is zo'n beetje Warm Soda's grootste fanboy en wij snappen best wel waarom.
 
Over catchy en onweerstaanbaar gesproken, de onstuimige poppunkliedjes van het Italiaanse The Peawees nestelen zich net zo probleemloos in het bewustzijn. In thuisband blazen ze zo'n beetje alle zalen op, dus het is hoog tijd dat de rest van de wereld over de streep gehaald wordt. The Peawees zijn echter geen gewetenloze feestbeesten: met songteksten als "You can live for yourself, I can live for my cellphone, Our memories are gone" raken ze de gevoelige snaar.  
 
Last but not least, een van de beste live bands die ons landje rijk is: zZz. Behoorlijk knap, om maar liefst vijf jaar na het briljante debuut Running With The Beast toch de illusie te wekken nooit helemaal weg te zijn geweest. De ijzersterke live reputatie van de Amsterdammers heeft ze goed gedaan. Die orgel/drums-punk gimmick lijkt nu voorgoed verleden tijd, want het nieuwe album Juggernaut gooit er nog even een stevige scheut Neu! en Can bovenop. Grenzeloos goed!
 
Voor het volledige Rotterdam Riot-programma, bezoek de website.

Bestel HIER een passe-partout. Hiermee kun je bij alle locaties (Rotown, Worm en V11) naar binnen. // Order your passe-partout HERE for full entrance at the three locations (Rotown, Worm and V11). 
zaterdag 23 mei 2015
Tinariwen
Locatie: Maassilo
klinkt als: Woestijnblues uit de desert

Wie Tinariwen vrij vertaalt naar het Engels, komt uit bij de naam The Desert Boys. Deze grondleggers van de Tuareg woestijnblues ontmoetten elkaar in de jaren tachtig, als soldaten in de trainingskampen van kolonel Kadhaffi. Het regime in thuisland Mali omver te gooien met wapens bleek geen lotsbestemming voor de Tinariwen. Muziek is een beter middel om bezinning en verdraagzaamheid te scheppen, waar het gezelschap ook mag stranden. Het nu karakteristieke geluid, een prachtige, unieke kruisbestuiving van Westerse invloeden en inheemse volksmuziek, verspreidde zich rap door de Sahara en vond uiteindelijk blijvend succes op buitenlandse schaal. De band werd in 2012 zelfs beloond met een Grammy voor het album Tassili. Een buitengewoon inspirerend verhaal, dat deze nomaden temidden zoveel politieke onrust en persoonlijke tragedie hun dromen, verlangens en liefde voor hun thuisland voorzien van een stem die nu overal ter wereld hoorbaar is. Omdat de Tinariwen noodgedwongen in ballingschap verkeren, komen ze continu met andere culturen in aanraking. Hierdoor blijft hun toch al bijzondere muziek spannende, onverwachte richtingen ingaan. Vanavond staan ze dus in levende lijve in de Maassilo. Er mag fervent gedanst, gezongen en geklapt worden!  LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique, Bird en de Maassilo.

vrijdag 29 mei 2015
Andrea Gibson
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Activiste, slam poet en spoken word voordraagster uit Colorado

Hoewel we in Rotown vooral een podium bieden voor muziek, is dat podium er net zo goed voor iedereen die zijn of haar stem wil laten horen, op wat voor manier dan ook. Vandaar dat we in het kader van Poetry Circle Nowhere Andrea Gibson hebben geboekt in de Paradijskerk. Deze activiste uit Colorado is bekend over de hele wereld door haar gepassioneerde gedichten en spoken word voordrachten, waarin onderwerpen als genderpolitics, de klassensamenleving, sociale ongelijkheid en seksualiteit sterk vertegenwoordigd zijn. Gibson buigt zich echter net zo goed over universele gevoelens als liefde, verdriet, angst, depressie en spiritualiteit. Haar scherpe anekdotes, humor en oprechte bekentenissen zijn gebundeld in een serie albums, waarvan Truce uit 2013 het meest recent is. Gibson is onderdeel van Vox Feminista, een sociaal-kunstzinnige beweging met als credo "comfort the disurbed, disturb de comfortable". Confronterend, ongeveinsd en met het hart op de tong. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

woensdag 03 juni 2015
Pokey LaFarge
Locatie: Maassilo
klinkt als: Authentieke western swing met oké van Jack White

Hij is er weer, onze favoriete midwestern swing vagebond Pokey LaFarge! Dit keer moeten we ons er toch écht bij neerleggen dat Rotown te klein is voor deze baas en rasentertainer. Yup, de 31-jarige LaFarge mag dit keer de Maassilo bezwijmen met zijn doorleefde rootsliedjes. Veel daarvan zullen dan ook compleet nieuw zijn: Pokey brengt in april zijn tweede album Something In The Water uit bij Rounder Records. Volgens LaFarge liet hij zich wat meer uit zijn eigen tendensen halen door producer en zielsverwant Jimmy Sutton, sterker nadruk leggend op de groove en contrasten tussen melodieën. Verwacht echter geen drastische veranderingen, want nog altijd zal Pokey de romantiek, geesteskracht en charme van traditionele Amerikaanse folk, jazz en blues een eigentijdse, persoonlijk injectie blijven geven. En dat de man er opnieuw een show van jewelste van gaat maken, daar kun je de klok op gelijk zetten...na een tussenstop bij Schorem, uiteraard! LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

donderdag 04 juni 2015
Jacco Gardner
klinkt als: THE GOASTT, Temples, Syd Barrett
Jacco Gardner stond eind december al op het Stille Nacht Festival, dus die volwaardige clubshow in Rotown hing al een tijdje in de lucht. Met een nieuwe bezetting, (internationale) fanbase en album achter zich, zal Gardner het dit jaar drukker dan ooit krijgen. Twee jaar geleden maakte de in Hoorn woonachtige muzikant zijn wereldwijde doorbraak met het sublieme Cabinet of Curiosities, een collectie benevelde barokpopsongs in de trant van The Zombies, The Lovin' Spoonful en Syd Barrett. Door zijn licht melancholische liedjes te clashen met een rijk instrumentarium van klavier, strijkers, squeezebox en mellotron krijgt Gardners muziek bijna een buitenaards gevoel, alsof de wereld plots in de omgekeerde as draait en alles om je heen vervormd tot een botanisch kleurenparadijs. Gardners nieuwe plaat wordt gelanceerd door Excelsior en Trouble In Mind, (o.a. Ty Segall, Night Beats & Morgan Delt), en zal die prachtige sixties-sensibilities ongetwijfeld weer met avontuurlijke en frisse insteek uitrollen. 
zondag 07 juni 2015
The Dustbowl Revival
klinkt als: Vernieuwende mengelmoes van Amerikaanse rootsmuziek

Nog altijd hecht de VS veel waarde aan die vele traditionele muziekstromingen en subculturen: we noemen de gospel, jazz, blues, folk, marching bands en natuurlijk rock-'n-roll. Rotown houdt van puristen die de oude traditie voortzetten, zoals onze held Pokey LaFarge dat doet. Maar we vinden het ook bijzonder wanneer bepaalde artiesten die oude blauwdrukken samensmelten tot iets compleet origineels. Ziehier The Dustbowl Revival uit Californië, een groep jonge muzikanten die een frisse nieuwe draai aan zo'n een beetje alle Amerikaanse rootsmuziek geven. Vanavond in Rotown zal dit orkest extraordinaire veel stijlen overlappen en grenzen vervagen, met behulp van een karrenvracht aan instrumenten. The Dustbowl Revival verpakt alles in liedjes die een glimlach op het gezicht toveren. Dan te bedenken dat het allemaal begon met een bescheiden oproep op Craigslist van oprichter Z. Lupetin. 

dinsdag 09 juni 2015
Gavin James
Locatie: Maassilo
klinkt als: Damien Rice, Ed Sheeran, James Vincent McMorrow

Soms is een ster zo snel rijzende dat de rest van de wereld het nauwelijks kan bijbenen. Schijnbaar uit het niets verkocht de Ierse singer-songwriter Gavin James binnen drie minuten (!) de bovenzaal van Paradiso uit. Hoewel, uit het niets? James is in thuisland al een regelrechte superster, en dat met slechts een EP op zak. Hij brak pas recent door in Nederland toen 3FM zijn schitterende Magnetic Fields-cover The Book of Love oppikteHet is ook niet moeilijk om te vallen voor dit grandioze muziektalent. Met zijn slechts 21 lentes jong beheerst James al de fijne kneepjes van het optreden: zelfs de grote zalen pakt hij probleemloos in. Het helpt dat hij beschikt over een dijk van een stem en een handjevol fraaie luisterliedjes, waarmee hij zowel weet te beroeren als te bemoedigen. "I just need a kickstart, cause I don't want to dream alone", zingt hij gepassioneerd op Two Hearts.  Die kickstart krijgt hij van ons met een show in de Maassilo. Wie droomt er met hem mee?  LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Maassilo.

donderdag 17 september 2015
Ronde & Orange Skyline & Emil Landman
3FM Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Let op: dit is het verplaatste concert van 16 mei. Eerder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl.

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie single Run mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan. Orange Skyline schrijft spannende, eigenzinnige songs met filmische inslag, vergelijkbaar met Balthazar op het succesvolle Rats. Een belangrijk verschil: deze vier Groningers omarmen de losbandige energie van garagerock. De inventieve ritmes verraden tevens een voorliefde voor bands als The Jam en The Stone Roses.  Wonderbaarlijk genoeg klinken de liedjes echter nergens als een slap aftreksel. 

maandag 07 december 2015
K's Choice
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Vlaamse rockvedetten aangevoerd door Sarah en Gert Bettens

Goed nieuws voor iedereen die doorgaans sentimenteel mee neuriet met Not An Addict.  Na vijf jaar komt K's Choice terug met een nieuw album en tournee. De band uit Antwerpen grijpt op The Phantom Cowboy terug naar de energie en rauwheid van nineties-klassiekers The Great Unconscious ClubParadise In Me en Cocoon Crash. K's Choice viel destijds op met alternatieve rockanthems die stiekem toch klein, introvert  en persoonlijk van aard zijn. De warme, innemende stem van Sarah Bettens wist zich altijd ergens in de ziel te nestelen en de zere plekken te helen. Favorieten als Everything For Free, Almost Happy en Dad, zullen vanavond waarschijnlijk de revue passeren en voor veel beroering zorgen. Aangezien december nog best ver weg is, des te meer tijd om het nieuwe album, dat op 24 april verschijnt, in het hart te sluiten. LET OP! Deze show is in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25). 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.