vrijdag 22 augustus 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 23 augustus 2014
Het Karakter & De Raaf
klinkt als: sexy, donker en dansbaar met pop, hip-hop en electronica

Het dynamische duo staat er weer koketteren in volle glorie. Hartje zomer, maar dat schrikt ze gelukkig niet af, want weer of geen weer er moet en zal worden gedanst.

 

Verwacht een weidse verzameling aan herkenbaar en obscuur van post-, punk,- indie,- hard,- rock naar een net zo diverse selectie electronica, hip-hop en pop. Lekker van hot naar her, maar sferisch eenduidig, zoals het ook gewoon hoort!

dinsdag 26 augustus 2014
Lucius
klinkt als: First Aid Kit, Haim

Twee stijlvolle dames, Jess Wolfe en Holly Laessig, studeerden samen aan de befaamde Berklee College of Music, waar de groten der aarde de kneepjes hebben geleerd. Het begon met een project waarbij het duo The White Album van The Beatles herinterpreteerde vanuit een vrouwelijk perspectief, waaronder een dubieuze cover van Happiness Is A Warm Gun. Als Lucius genereren Wolfe en Laessig momenteel veel buzz dankzij het vorig jaar uitgebrachte album Wildewoman. Lucius blinkt uit met pakkende doch eigenwijze indiepop, gekenmerkt door de verdomd catchy hooks en harmonieuze samenzang. "Verdomd catchy" is een understatement: VPRO's 3voor12 kreeg de inmiddels vijfkoppige band op SXSW al in het vizier. Oorwurm Turn It Around is opgepikt door zowel Rob Stenders als De Wereld Draait Door. Zowel qua bezetting als uitstraling legt Lucius veel nadruk op symmetrie: de twee dames lijken wel tweelingzusjes met hun identieke haardracht en kleding. Ondanks haar eigentijdse sound ademt Lucius iets authentieks, nauw verwant voelend met de close harmonies van Everly Brothers of Fairpoint Convention. Met deze insteek zal Lucius zonder twijfel de Nederlandse festivals en podia veroveren, waaronder natuurlijk Rotown! Gaan!

donderdag 28 augustus 2014
Losgeld
Rotown Nights
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 29 augustus 2014
STICKERAVOND met DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ's
Rotown Nights
klinkt als: Stickerplezier en dansen zonder hokjes of blokjes!

Op Stickeravond is plakken winnen, voor extra dansplezier! Plak de naamsticker op van je favoriete artiest. Hoor je de artiest voorbij komen, meld je dan bij de dj’s en je krijgt een gratis drankje. Als dat geen feest is!

 

Het dj-collectief is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. Wat houdt dat dan in? Een greep uit het assortiment: Cheap Trick, Black Lips, The Jam, Eagles of Death Metal, Sam Cooke, AC/DC, Beastie Boys, Aretha Franklin en velen meer.


U vraagt helemaal niks, zij draaien!

vrijdag 29 augustus 2014
Rotown Popquiz
klinkt als: Oefenrondje voor de Popquiz Marathon in oktober

De laatste Rotown Popquiz is alweer veels te lang geleden. Hoog tijd voor een nieuwe editie! Om 21.30 uur beginnen we met een ouderwets gezellige popquiz van de bovenste plank. In vijf rondes word je ondervraagd over de beste en de slechtste muziek van toen en nu. In de pauze en voor de uitslag kun je plaatjes scoren bij de dames en heer van Top oder Flop. Vanaf 50 eurocent kun je bieden op de gerste plaatjes. Ben je de hoogste bieder? Dan mag je het plaatje gewoon mee naar huis nemen.

Meedoen aan de popquiz kan in een team van maximaal 5 personen en kost 5 euro per team. Vanaf 21.15 uur kun je je kaartje omwisselen voor een antwoordformulier, de popquiz start om 21.30 uur.

Na de Rotown Popquiz kun je discodansen op de plaatjes van Dave Grohl & The Topless DJ's. Dit betekent een ouderwets gezellige en on-Nederlands goeie eclectische mix van rock, reggae, ska, disco, punk, garage, Nederlandstalig, blues, hiphop en af en toe ook nog een paar schuifelplaatjes er tussendoor.

zaterdag 30 augustus 2014
Club Rotown
Rotown Nights
klinkt als: Twee Rotterdamse organisaties slaan de handen ineen

Pigeons of Rotterdam en No House Wine slaan wederom de handen ineen voor een nieuw zaterdagavond clubavond concept. Verwacht Rotterdamse gezelligheid tot in de vroege uurtjes. De heren timmeren alweer een jaar aan de weg met hun maandelijkse clubavonden op de donderdag.

Na een hele toffe eerste editie is het de hoogste tijd om weer te rocken! Zaterdag 30 augustus gaan we genieten van al het muzikale geweld dat Club Rotown voor ons in petto heeft.

 
 
Line-up:
 
 
• Triphouse Rwina System
• Steven Hageman b2b Aureliu 
• De La Chef
• Victor Metske 
donderdag 04 september 2014
Vaudou Game
klinkt als: Cocktail van voodoo rituelen-muziek en Amerikaanse funk

In West-Afrika, om precies te zijn Togo en Benin, is het voodoogeloof een belangrijk onderdeel van de cultuur. Deze bijzondere rituelen-muziek, vertolkt tijdens ceremonies, kenmerkt zich door de aanzwellende, bedwelmende percussie en Yoruba zang. Muzikant en componist Peter Solo, geboren in Aného Gildji, Togo, richtte vorig jaar Vaudou Game op om de geest van deze rituelen te vangen met moderne instrumenten. Solo is opgegroeid met deze traditionele muziek, die hij met een groep sessiesmuzikanten nu nieuw leven in blaast. Het debuut APIAFO combineert dit op wonderbaarlijke wijze met de Westerse funksound uit de jaren zestig en zeventig. Volgens Solo liggen deze twee stromingen juist erg in het verlengde met elkaar. Reden te meer om zijn oom, funkpionier Roger Damawuzan, uit te nodigen om twee nummers in te zingen. In eigen land is Damawuzan de namelijk de tegenhanger van James Brown en Curtis Mayfield. Het moge duidelijk zijn: Vaudou Game wordt een van de meest unieke live acts die we in Rotown hebben mogen ontvangen. Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

donderdag 04 september 2014
No House Wine
Rotown Nights
klinkt als: Fijnproeverij van house classics en relevante stijlen

Sinds de herintrede van de donderdagnachten is No House Wine een integraal deel geworden van het reguliere Rotown programma en dé avond waar we het diepst duiken in de krochten van de relevante housemuziek. Naast de No House Wine residents De La Chef en De Gapende Kater, nodigen de heren ook voor elke editie gast-DJ's uit welke op het scherpst van de snede opereren in de Rotterdamse house-scene.  

Verwacht een stoffige fles Detroit '94 of een elegante Chicago '88 met intense afdronk. Op deze avond laat No House Wine Rotterdam proeven van het beste uit de house.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 05 september 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti, Gary X en Youri Member dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 06 september 2014
Welcome to Los Bangeles
Rotown Nights
klinkt als: Online magazine en collectief hosten hun eigen sfeervolle avond

'LOS BANGELES' staat voor het zonnige gevoel en is tevens de avond waar de experimentele beats, bass, jazz, funk, hiphop en kunst in een spannende mix samenkomen. Website en collectief Los Bangeles staat inmiddels bekend om de smeltkroes van verschillende subculturen. Tijdens deze nieuwe maandelijkse hangout wordt jou het beste geserveerd door DJ's Mieras, Mo'Luxe en Dagger DX.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zondag 07 september 2014
Judy Blank
klinkt als: Eerlijke pianopop met een hart

Toen ze de Xinix (een klein poppodium in Nieuwendijk) met haar soulvolle pianopopliedjes in rep en roer bracht, ontdekte Judy Blank haar gave. De aimabele zangeres studeerde vervolgens popmuziek aan het conservatorium hier in Rotterdam om haar vaardigheden en kennis te vergroten. Tussen haar studie door speelde Blank in kleine kroegjes door Nederland. Haar grote doorbraak kwam pas via Giel Beelens populaire talentenjachtshow De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ze schopte het tot de laatste zes. Niet de hoofdprijs winnen mocht niet baten, Blank maakte tijdens de show op landelijke schaal een blijvende indruk. Ook buitenlandse artiesten smolten voor haar: zo heeft Seasick Steve al te kennen gegeven groot fan te zijn. Hij bezong Judy vorig jaar op het podium tijdens het North Sea Jazz Festival. Judy Blank is tegenwoordig enorm in trek bij de clubs en de festivals lijken ad rem te volgen. Ze betoverde al op het Rotterdamse Songbird Festival en mag later dit jaar aantreden op De Wereld Draait Buiten. Haar debuutalbum When The Storm Hits komt in juli uit. Een bijzonder talent.

woensdag 10 september 2014
Ezra Furman & The Boyfriends
klinkt als: The Men, Dr. Feelgood, The Strange Boys

Na het opheffen van zijn achtergrondband The Harpoons lijkt de tijd rijp voor het grote publiek om kennis te maken met Ezra Furmans doldwaze, aanstekelijke garagerock. De kleine charismatische Amerikaan, tegenwoordig woonachtig in Oakland, kiest een traditionelere aanpak ten opzichte van collega's Ty Segall en Mikal Cronin. Zijn vorige album Day Of The Dog zit vol ambachtelijke liedjes, puttend uit de rhythm & blues, British Invasion en folk en opgesierd door saxofoon en harmonica. Furman zelf is een excentriek podiumbeestje, hij straalt zowel de vervreemde swagger van Jonathan Richman als de bevlogen punk-energie van Iggy & The Stooges uit. Met een nieuw album op komst zal hij ongetwijfeld wat nieuwe kneiters ten gehore brengen. Vanavond wordt hij ondersteund door zijn kersverse band, The Boyfriends. Laat er geen misverstand over zijn, Ezra Furman is zonder twijfel een blijvertje. Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

donderdag 11 september 2014
CLUB Gulfstream
Rotown Nights
klinkt als: Een vloedgolf aan vibes

De maandelijkse cruise van Kaptein Vis en matroos van der Burg: Waan je in het diepe met Club Gulfstream. Van de warme sound van Miami soul surf je door tot aan de New York house. Slowdancen op het bovendek of pompen in de machinekamer. Stiekem de kapitein een handje geven of je dolfijn kussen in de kajuit. Pak je zwemspullen in en komen!

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 12 september 2014
Ethan Johns
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Ryan Adams, Nick Lowe, John Cale

Tijdens Motel Mozaïque 2013 stond er een gigantische rij bij de Paradijskerk, voor een artiest die we vanavond opnieuw mogen ontvangen. De persoon in kwestie: Ethan Johns. Een naam die wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, tótdat je naar zijn indrukwekkende CV kijkt. De Engelsman heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als sessiemuzikant en producer voor namen als Paul McCartney, Kings Of Leon, Ryan Adams en Tom Jones. Johns muzikale talent en vaardigheden als producer komen niet van een vreemde: hij is namelijk de zoon van producer Glyn Johns, die werkte met legenden als The Who, The Stones en The Beatles. Merkwaardig genoeg maakte Ethan pas vorig jaar zijn debuut als solo-artiest: If Not Now Then When?, zo luidde het credo van zijn eerste full-length. Blijkbaar is het muzikantenbestaan Johns goed bevallen, want dit jaar brengt hij zijn tweede plaat uit, getiteld The Reckoning. Op dit album worden de rollen omgewisseld: boezemvriend Ryan Adams neemt de productie op zich, terwijl Johns nu in het voetlicht staat. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

vrijdag 12 september 2014
The GOASTT
The Ghost of a Saber Tooth Tiger
feat. Sean Lennon & Charlotte Kemp Muhl
klinkt als: The Beatles meets Tame Impala

Toch erg bijzonder, wanneer het kroost van John Lennon, de grootste legende uit de popgeschiedenis, eventjes komt buurten op de Nieuwe Binnenweg. Dat Sean Lennon al op vroege leeftijd is blootgesteld aan een rijkdom van kunst, cultuur en (vooral) muziek is een understatement. Wat hij uiteindelijk met die erfenis doet is dermate intrigerend: in plaats van in zijn vaders onmogelijk grote voetsporen te treden heeft Lennon inmiddels zijn eigen niche gevonden binnen de popmuziek. Hij runt zijn onafhankelijke label Chimera Music en produceert onder andere platen van moeder Yoko Ono. Momenteel is hij samen met zijn vriendin Charlotte Kemp Muhl, actief in de groep The Ghost Of A Sabertooth Tiger, ook wel The GOASTT genoemd. Dit jaar verscheen het volprezen album Midnight Sun, waarop Lennon en Kemp het tijdloze geluid van Sgt. Pepper's en Revolver versmelten met de futuristische psychpop van Tame Impala en The Flaming Lips. The GOASTT begon acht jaar geleden als duo, tegenwoordig in volle bandbezetting: verwacht gefreakte jams, rare instrumentatie en extravagante aankleding. En natuurlijk, met die genen zit het wel goed!

vrijdag 12 september 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti, Gary X en Youri Member dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 13 september 2014
Rotown Nights Showcase
klinkt als: één avond alle DJ collectieven op een hoop.

De eerst editie Rotown Nights Showcase wordt een waar spektakel aan verschillende stijlen en smaken. Deze avond geven we een voorproefje voor de nachten in het nieuwe seizoen. Alle donderdag- en zaterdagavond collectieven presenteren wat ze voor het najaar voor ons in petto hebben. Hosts zoals bv. Losgeld, Dave Grohl & The Topless DJ’s, No House Wine, Los Bangeles, Boys! Boys! Boys! en ga zo maar door, zullen vanavond allemaal in 1 tjokvolle line-up worden gepropt. Aan het einde van de avond zal je hoofd tollen van al het moois wat het locale talent te bieden heeft, maar niet getreurd, want de volgende dag, week of maand staan de clubs er gewoon weer met hetzelfde motto: Party!!!

 
Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zondag 14 september 2014
Natural Child
klinkt als: Southern rock in de geest van Lynyrd Skynyrd, Willie Nelson

Sinds 2009 omarmt Natural Child de vrijpostige geestdrift van helden als John Prine, Willie Nelson en het vroegere Lynyrd Skynyrd. De vijfkoppige band uit Nashville, Tennessee maakt een gepeperd sausje van southern rock, delta blues en country, direct afkomstig uit de stoffige jukebox van één of andere louche honky-tonkbar in de middle of nowhere. Het soort band dat er op het podium een gezellige beestenboel van maakt. Het feit dat ze voor het nieuwste album Dancin’ With Wolves in zee gingen met het hippe Burger Records uit Californië is dan ook geen verrassing. Natural Child biedt ons een plaat met tien hart-op-de-tong traditionals vol platte humor, gekscherende knipogen en behoorlijk wat zelfparodie. Volgens de kenners was het gezelschap dé beste act van afgelopen SXSW in Austin. "Opwindende, opgefokte seventies rhythm & blues, de grote winnaar op het Burger Records feestje", aldus 3voor12. Spring dus gerust op de bandwagon en wees hierbij… Niet te missen! Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

woensdag 17 september 2014
Wye Oak (afgelast)
klinkt als: Beach House, Glasser, Bowerbirds

Het Amerikaanse duo Wye Oak kreeg met het derde album Civilian, een bijzondere mix van indierock, shoegaze en droompop, louter goede recensies. Een winnende formule, zo blijkt: de band heeft twee jaar lang non-stop getoerd in clubs en op festivals over de hele wereld. Bij het nieuwe album Shriek hanteert Wye Oak echter noodgedwongen een nieuwe aanpak. Zangeres/gitariste Jenn Wasner kampte na het vele toeren met vermoeidheid en writer's block, terwijl multi-instrumentalist Andy Stack de thuisbasis van Wye Oak, Baltimore, Maryland, inruilde voor Marfa,Texas. Shriek werd daarom voor het grootste gedeelte geschreven met de computer. Het resultaat van deze nieuwe werkwijze mag er wezen: het album zit vol fraaie, gelaagde songs die spitsvondig laveren tussen jaren tachtig-synthpop en de doorwrochtere elektronische muziek uit het heden. Kortom, Wye Oak heeft zich op knappe wijze opnieuw uitgevonden. We zijn dus erg benieuwd hoe dit talentvolle tweetal dit nieuwe geluid naar het podium vertaalt. Ongetwijfeld zal Wye Oak ook veel ouder materiaal ten gehore brengen!

donderdag 18 september 2014
De Skaggerz
Rotown Showcase
klinkt als: Releaseparty van Rotterdamse party-reggae-ska-punk-band

De Nederlandse party-reggae-ska-punkband De Skaggerz presenteert met grote trots vanavond haar debuutalbum Merkwaardige Wezens. Na hun eerste geslaagde demo en de succesvolle release van hun EP Niet Helemaal Non-Fictie in 2013 werd het tijd voor een compleet album dat deze avond voor het eerst verkrijgbaar zal zijn. Sinds jaar en dag brengt de band de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens weer in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging. Alle zes hebben ze een groot hart voor de muziek, maar bij de shows gaat het vooral om één ding: samen met het publiek een feestje bouwen dat zijn weerga niet kent!

 
donderdag 18 september 2014
Juan Wauters
Subbacultcha! Presents
Locatie: V11
klinkt als: Bob Dylan, Amen Dunes, The Tallest Man On Earth
Rotown introduceert een gloednieuwe (op zijn zachts gezegd) bijzondere locatie: het rode lichtschip Lightvessel no. 11, oftewel V11, gelegen aan de Rotterdamse Wijnhaven. De New Yorkse muzikant Juan Wauters staat vooral bekend als frontman van The Beets. Sinds kort heeft hij zich ontpopt tot serieuzere songwriter. Onder kwalitietslabel Captured Tracks (Mac DeMarco, Amen Dunes) bracht Wauters zijn debuut N.A.P North America Poetry uit, een album die de romantiek van de sixties folkbeweging vangt. Wauters vertolkt hier doorleefde akoestische liedjes met een sterke sociaal-politieke lading in zowel het Engels als het Spaans. Door de ogen van een troubadour uit een verloren tijdperk, brengt N.A.P. actuele thema's aan de kaart, waaronder de interactie met technologie en Wauters' huidige woonomgeving, de immigrantenwijk Jackson Heights. Wauters is zelf van Uruguayaanse komaf: in 2002 kwam hij naar Queens om bij zijn vader Alberto te wonen, die twee jaar eerder vertrok. Om de demografie van zijn leefomgeving mooi weer te geven, ging Wauters in zee met muzikanten van verschillende nationaliteiten. N.A.P North America Poetry is hierdoor een intrigerend persoonlijk document. Vanavond treffen we Wauters solo voor een intieme show op het lichtschip V11. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)
donderdag 18 september 2014
Boys! Boys! Boys!
Rotown Nights
klinkt als: een avond vol dansbare house, electro, disco en aanverwante artikelen.

Boys! Boys! Boys! is terug, met wederom weer een avond vol dansbare (italo)house, electro, disco en alles daar tussen, don't miss out!

vrijdag 19 september 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 20 september 2014
Kill All Hipsters
Rotown Nights
klinkt als: 100% INDIE * ELECTRO * ECLECTIC POP APPROVED!

Kill All Hipsters is dé dansavond met de fijnste indie, electro en postpunk. Het KAH DJ team staat natuurlijk weer garant voor het nodige dansvloer vertier. Alles komt voorbij deze avond: van Django Django, San Sisco en Two Door Cinema Club, tot aan The Wombats, Franz Ferdinand en Interpol. Na maandelijkse edities in Amsterdam, Utrecht en Berlijn, nu ook weer een keer in Rotterdam, want deze avond is pan-europees populair. Kill All Hipsters: ook voor hipsters! 

donderdag 25 september 2014
Duncan Idaho
Releaseparty
klinkt als: Cloud Control, Two Door Cinema Club, Bombay Bicycle Club

Tijdens een prijsvraag door 3FM en de popgroep San Cisco komt Duncan Idaho twee jaar geleden als winnaar uit de bus. De buit: in het voorprogramma van de Australiërs spelen tijdens hun toer door Nederland, waaronder een straf uitverkocht Rotown. Dit levert het zestal uit Lekkerkerk (nationale) exposure en daarbij nieuwe fans op. Geen stom geluk: Duncan Idaho schrijft prettig in het gehoor liggende popsongs, inventief uitgekiend met invloeden uit zowel het verleden en het heden. Denk aan Half Moon Run, Of Monsters and Men en Bombay Bicycle Club. Met vaak abrupte tempowisselingen en spannende opbouw krijgen de songs van Duncan Idaho echter allemaal een eigen karakter, zonder de aanstekelijkheid van de songs in te boeten. Intussen heeft de band op eigen kracht veel voor elkaar gekregen: shows met The Veils en Manic Street Preachers en een gloednieuwe derde plaat, gefinancierd met behulp van crowdfunding. Wederom neemt Wouter Budé (Hunting The Robot, Navarone) plaats achter de knoppen. Vanavond presenteert Duncan Idaho haar nieuwe album Riddles in Rotown, dit keer zonder de spotlight te hoeven delen. 

donderdag 25 september 2014
Losgeld
Rotown Nights
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 26 september 2014
Audacity
Locatie: V11
klinkt als: King Tuff, The Thermals, Pixies

Rotown introduceert een gloednieuwe (op zijn zachts gezegd) bijzondere locatie: het rode lichtschip Lightvessel no. 11, oftewel V11, gelegen aan de Rotterdamse Wijnhaven. Anthemwaardige garagestampers schrijven is niet alleen weggelegd voor hongerige jonge honden als together PANGEA of FIDLAR. Sterker nog, Audacity heeft een decennium lang haar geluid, ergens tussen King Tuff, Pixies en The Thermals in, te verfijnen zonder ook maar iets aan bevlogenheid in te boeten. Het komt dan ook als geen verrassing dat Audacity een van de eerste bands was op BURGER Records' radar, nog voordat het label uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen. Het eerste Audacity-album Power Drowning uit 2009 kwam in samenwerking met Recess Records tot stand. Het laatste album Butter Knife staat wederom tjokvol deksels aanstekelijke songs die zelfs de saaiste druil van het zonnestelsel pavloviaans mee doet joelen en stuiteren. Het valt de hopen dat de V11 na deze dampende show nog veilig verankerd blijft aan de Wijnhaven, want Audacity is werkelijk een H.P. Lovecraft-monster van een band. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 26 september 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 27 september 2014
Oscar and The Wolf (uitverkocht)
klinkt als: The xx, Wild Beasts, Chet Faker

Het Belgische Oscar and The Wolf zette zichzelf op de kaart met twee EP's vol gloedvolle indiepopliedjes. De band rondom voormalig tieneridool Max Colombie pakt het bij de eerst full-length Entity echter anders aan: sfeervolle, subtiel geornamenteerde r&b-synth pop, een sound die sinds de doorbraak van The xx en James Blake enorm in trek is. Colombie raakte naar eigen zeggen geïnspireerd door de nacht, sprookjes en gevierd componist Wim De Craene. Het resultaat: een zwoele, sexy popplaat vol schimmige soundscapes. In België verkoopt Oscar and The Wolf steevast alle clubs uit. Het zou ons geenszins verbazen als Nederland op den duur ook ten prooi valt. Rotown is vanavond alvast in de ban van de wolf!

zaterdag 27 september 2014
STICKERAVOND met DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ's
Rotown Nights
klinkt als: Stickerplezier en dansen zonder hokjes of blokjes!

Op Stickeravond is plakken winnen, voor extra dansplezier! Plak de naamsticker op van je favoriete artiest. Hoor je de artiest voorbij komen, meld je dan bij de dj’s en je krijgt een gratis drankje. Als dat geen feest is!

 

Het dj-collectief is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. Wat houdt dat dan in? Een greep uit het assortiment: Cheap Trick, Black Lips, The Jam, Eagles of Death Metal, Sam Cooke, AC/DC, Beastie Boys, Aretha Franklin en velen meer.


U vraagt helemaal niks, zij draaien!

zondag 28 september 2014
Records, Eggs & Coffee
Aansluitend het Rotterdamse Vinyl Verbond
klinkt als: platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is een nieuwe maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete locale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes de je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Records, Eggs & Coffee valt samen met het Katerontbijt, waar je voor een tientje los kan gaan op het buffet onder het genot van een bakkie pleur. 

Aansluitend op Records, Eggs & Coffee host DJ Okkie het Rotterdamse Vinyl Verbond. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat.

dinsdag 30 september 2014
Sleepy sun
klinkt als: The Black Angels, Spacemen 3, Brian Jonestown Massacre

Sleepy Sun uit San Francisco combineert woeste woestijnrock, sixties psychedelica en een likje shoegaze in een spannend uitgerafelde gitaarsound. De liveshows van deze Californiërs zijn notoir door de intens uitgesponnen jams, waarbij de liedjes (vaker wel dan niet) een geheel onverwachte draai krijgen. De band wist met het door Dave Catching (QOTSA) geproduceerde album Spine Hits een nieuwe horde fans binnen te slepen. Bij de vorig jaar verschenen opvolger Maui Tears kiest Sleepy Sun voor een gedoseerder geluid: weg zijn de stevige Black Sabbathiaanse-riffs. Tegenwoordig voelt de band zich echter meer verwant met invloedrijke psychpopgrootheden als The Flaming Lips, Spiritualized en Spacemen 3. Sleepy Sun is een band die haar reputatie vooral te danken heeft door die dampende liveshows. Noem het dus een zekerheidje dat de manen een uur lang naar achteren wapperen door dit overweldigende geluidsoffensief!

zaterdag 04 oktober 2014
Navarone
klinkt als: Het Nederlandse antwoord op Pearl Jam en The Black Crowes

Navarone is een van de hardst werkende bands in Nederland. Het vijftal uit Nijmegen wist met A Darker Shade Of White al te overdonderen met hun hitsige cocktail van post-grunge, seventiesrock en stoner. Waar veel bands binnen deze genres slechts nadruk leggen op hun eigen interpretatie van een bepaalde sound, bewijst Navarone zich keer op keer als liedjesband pur sang. Dit had Vance Powell, vaste technicus van Jack White, gelukkig ook door. Opnieuw haalde Powell Navarone naar Nashville, met als eindresultaat het nieuwe album Vim and Vigor. Bij het horen van deze nieuwe langspeler is een ding duidelijk: Navarone omarmt nu meer dan ooit het muzikale avontuur. Anno 2014 klinkt de band minder compact: er wordt fervent geëxperimenteerd met dissonante gitaarklanken (Smash 'n Grab It) en de band durft meer te doseren, waardoor de inslag van de beukende ritmesectie des te meer overrompelt. Zanger Merijn van Haren gaat tot het uiterste, zijn schelle doch krachtige stemgeluid doet de gloriejaren van bands als Candlebox en The Black Crowes herleven. Navarone is een gitaarband zoals een gitaarband hoort te zijn: Rotown is gewaarschuwd!

zondag 05 oktober 2014
Dotan (uitverkocht)
Middagshow
3FM Presents
klinkt als: José González, Blaudzun, John Mayer

De Amsterdamse singer-songwriter Dotan ontpopte zich in 2011 tot 3FM Serious Talent met de single This Town. Waar het debuutalbum Dream Parade tjokvol gearrangeerde popsongs staat, kiest Dotan bij zijn tweede release 7 Layers juist voor verstilling en intimiteit. De onderkoelde doch dreigende single Fall klinkt Dotan bijna als de Nederlandse tegenhanger van José González. Dotan heeft de productie van 7 Layers halsstarrig voor eigen rekening genomen, het resultaat is een exotische plaat: doorwrochte luisterliedjes met spannende nuances, waar de zee een grote rol speelt. In Nederland, Engeland, Noorwegen en geboorteland Israël maakte Dotan geluidsopnamen van het strand. Wij zijn in ieder geval verschrikkelijk nieuwsgierig hoe deze nieuwe nummers zich naar het podium vertalen. Wie heimwee krijgt naar de zomertijd is vanavond in Rotown op het juiste adres!

zondag 05 oktober 2014
Dotan (uitverkocht)
3FM Presents
klinkt als: José González, Blaudzun, John Mayer

De Amsterdamse singer-songwriter Dotan ontpopte zich in 2011 tot 3FM Serious Talent met de single This Town. Waar het debuutalbum Dream Parade tjokvol gearrangeerde popsongs staat, kiest Dotan bij zijn tweede release 7 Layers juist voor verstilling en intimiteit. De onderkoelde doch dreigende single Fall klinkt Dotan bijna als de Nederlandse tegenhanger van José González. Dotan heeft de productie van 7 Layers halsstarrig voor eigen rekening genomen, het resultaat is een exotische plaat: doorwrochte luisterliedjes met spannende nuances, waar de zee een grote rol speelt. In Nederland, Engeland, Noorwegen en geboorteland Israël maakte Dotan geluidsopnamen van het strand. Wij zijn in ieder geval verschrikkelijk nieuwsgierig hoe deze nieuwe nummers zich naar het podium vertalen. Wie heimwee krijgt naar de zomertijd is vanavond in Rotown op het juiste adres!

woensdag 08 oktober 2014
Fiction Plane
klinkt als: The Police in modern jasje met 'de zoon van'

Flashback naar de zomer van 2007: Two Sisters van Fiction Plane was niet van de radiogolven weg te sláán. Het refrein nestelde zich dusdanig tussen de oren dat je wel móest mee neuriën. Bovendien klonk het liedje gevaarlijk bekend: inderdaad, Joe Sumner is de zoon van niemand minder dan Sting. Fiction Plane telt qua geluid logischerwijs veel raakvlakken met The Police: Stings kroost is net zo goed een begenadigd bassist en beschikt bovendien over diens kenmerkende schelle windpijpen. Wie Fiction Plane een The Police-kloon durft te noemen doet het trio echter tekort. Het trio brengt de gesyncopeerde ritmes en aanstekelijke hooks in een modern jasje: af en toe wordt de distortionpedaal stevig ingedrukt. Daarnaast beschikt de band over de nodige zelfspot: Fiction Plane is namelijk een anagram van "Infant Police". Wees dan ook niet verbaasd als er vanavond een of twee klassiekers van The Police of Sting voorbij komen. Een ding staat vast: Two Sisters zal uit volle borst meegezongen worden. 

zaterdag 18 oktober 2014
The Sedan Vault
klinkt als: And So I Watch You From Afar, Radiohead, At The Drive-In
Zoals veel Belgische bands heeft The Sedan Vault iets ongrijpbaars: de band bundelt verschillende invloeden in een geheel eigenzinnig geluidspalet. De intensiteit en drive van At The Drive-In, de vreemdsoortige pracht van Radiohead, de hals-over-kop crossovermentaliteit van And So I Watch You From Afar. Toch doet The Sedan Vault het allemaal binnen de lijntjes, binnen een bepaald concept. Het laatste album Minutes To Midnight is The Sedan Vaults ode aan het broeiige nachtleven. Onheilspellend, beklemmend en op bepaalde punten immens gevaarlijk. The Sedan Vault schakelde Richard Woodcraft in voor de productie. Geen kleine jongen: Woodcraft werkte al eerder met Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets en de voorheen genoemde Radiohead. Verwacht een avond vol abrupte tempowisselingen, onderkoelde Depeche Mode-achtige sferen en gejaagde gitaarexplosies. 
woensdag 22 oktober 2014
Popquiz Marathon
klinkt als: Legendarische popquiz in marathon vorm

Vanavond vindt dit jaar voor de eerste keer een tweede Popquiz Marathon plaats, en wel een hele speciale editie. Dit najaar hebben we namelijk een Best Of Edition voor jullie. Alle hoogtepunten van de afgelopen edities komen nogmaals langs. Dus die ene ronde die je hebt moeten missen omdat je naar 90s Pop was, kun je nu alsnog spelen! Of je kunt in de herkansing bij die andere ronde die je de vorige keer helemaal hebt verprutst. Maar denk vooral niet dat we je het nu makkelijk gaan maken. De rondes komen uit alle mogelijke edities vanaf 2010, dus ook rondes die je alleen in Groningen of Tilburg hebt mee kunnen spelen en we hebben natuurlijk alle rondes wel behoorlijk aangepast en aangevuld met fragmenten van nu.

Verder werkt de Popquiz Marathon weer hetzelfde als voorgaande edities. Er kan op diverse locaties door de stad gespeeld worden met verschillende rondes die allemaal een eigen thema hebben. Of je nu een metalhead bent of alleen van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kunnen de vouchers in Rotown omgewisseld worden voor een stempelkaart en een startpakket voor het gehele team.

Er is genoeg tijd om aan zeker drie tot vijf rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kan dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond 23.30 uur wordt in Rotown het winnende team bekend gemaakt. Je kan de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan.

LET OP: Omdat niet iedereen vrij heeft op 23 oktober, stoppen we deze editie iets eerder en zullen de laatste rondes om 23.00 uur afgelopen zijn. Dan hoeft er niemand te laat op het werk te komen de volgende dag.

EARLY BIRDS MEER KANS OP DE OVERWINNING
De eerste 50 teams die zich aanmelden krijgen in de week voor de start van de marathon een overzichtje van alle verschillende rondes van de Popquiz Marathon. Daarbij krijgt je team een duidelijke uitleg wat de verschillende thema's inhouden. Alle andere teams moeten het alleen doen met de vaak bijzonder vage omschrijving op het blokkenschema. Een groot voordeel bij het uitstippelen van je quizparcours dus!

Je kunt je ook weer opgeven voor de wekelijkse oefenquizzen, om quizspieren al goed los te maken. Koop direct je teamkaart en mail het ticketnummer door naar info@popquizmarathon.nl.

SPELREGELS 
- Per team heb je één deelnamebewijs nodig
- Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
- Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
- Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
- Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
- Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
- Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:10 uur inleveren bij Rotown, maken kans op de overwinning
- Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties

vrijdag 24 oktober 2014
Tangarine
Locatie: LantarenVenster
klinkt als: De Simon & Garfunkel van de lage landen

Support: My Bubba Goed nieuws: Tangarine gaat weer de Nederlandse zalen in, samen met hun kickass band. Kon ook niet anders: de clubtour van begin 2014 was volledig uitverkocht. Sinds het verschijnen van Seek & Sigh in mei 2013 is het sowieso één grote zegetocht voor de jongens. Elk festival en elke popzaal werd platgespeeld en dan werden ze ook nog eens als DWDD huisband ingelijfd. Het nieuwe album van Tangarine verschijnt in augustus en zal worden gepresenteerd op Lowlands 2014. Tijdens de Move On-tour komend najaar zullen ze al die tijdloze liedjes spelen in de mooiste zalen van Nederland. LET OP! Dit optreden is in LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996).

zaterdag 25 oktober 2014
Kishi Bashi
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Owen Pallett, MGMT, Son Lux

K. Ishibashi speelde jarenlang als sessiemuzikant bij artiesten als Regina Spektor, of Montreal en Sondre Lerche. In 2012 kwam hij met zijn eigen project, Kishi Bashi, waarmee hij vanavond aantreedt in de Paradijskerk. Het tweede album Lighght  (vernoemd naar het wereldberoemde one-word gedicht van Aram Saroyan) smelt pop en klassiek op eigenaardige wijze samen, met hetzelfde vernuft als Owen Pallett en Ryan Lott (Son Lux). Net als Pallett is de viool de voornaamste werktuig. Door middel van loops, samples, elektronica en beatboxing brengt Ishibashi zijn levenslustige, dynamische songs pas tot bloei, waardoor de muziek een soort futuristische sfeer ademt. De Japans-Amerikaanse Ishibashi verwijst bovendien vaak naar zijn roots: de titel van de vorige plaat 151a is gebaseerd op de Japanse term ichigo ichie (wat vertaalt naar "one time, one meeting") een Japanse term vaak toegepast bij theeceremonies. "This one moment in time is unique, enjoy it with all its imperfections", aldus Ishibashi zelf. Een beter devies kunnen wij niet bedenken. Let there be Lighght!  LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

zaterdag 25 oktober 2014
35 & Still Alive
klinkt als: Dansen zonder kinderen

35 & Still Alive is de dansavond voor iedereen die 30+ is, of zich zo voelt. Wil je uren dansen, maar heb je geen zin om in het holst van de nacht thuis te komen? Dat komt goed uit, 35 & Still Alive begint al om 21.00 uur met de beste plaatjes van toen en nu. Verwacht geen uitgekauwde dance classics-avond; het blijft tenslotte Rotown, dus je hoort de leukste dansliedjes uit alle decennia voorbijkomen. Heb je genoeg energie, dan mag je van ons natuurlijk ook gewoon door blijven dansen tot sluitingstijd, want de dj’s draaien tot 4 uur. Met extra veel extra’s zoals dj-collectief Dave Grohl & The Topless Dj’s, naamstickers die gratis shotjes opleveren, twee dansvloeren en nog veel meer.

Bestel voor 1 oktober je kaartje en je ontvangt ook nog eens een speciale goodiebag!

zaterdag 25 oktober 2014
Thomas Azier
Locatie: Maassilo
klinkt als: Nederlands wonderkind maakt futuristische pop uit Berlijn

De in Berlijn woonachtige Thomas Azier is een van dé spraakmakende Nederlandse artiesten van het moment. Dat hij voor wereldster Stromae nummers schrijft is slechts een bevestiging van zijn immense talent. Thomas Azier is echter niet het type Bruno Mars dat na jaren achter de schermen zelf ontpopt als bona fide popidool. Met zijn strakke looks en kledij, bijna een soort jonge knappe versie van Max Headroom, zou Azier makkelijk dit pad kunnen bewandelen. Nee bedankt, Thomas Azier is veel te eigenwijs. De 26-jarige zonderling is een rusteloze ziel die zijn aanleg voor liedjes schrijven en produceren inzet voor de muziek die zijn huidige habitat reflecteert: het complexe singuliere nachtleven van Berlijn. Vijf jaar lang heeft Azier in de Duitse hoofdstad aan zijn voortreffelijke debuut LP HYLAS  gesleuteld, wat resulteerde in een donker, roerend popgeluid. Azier is als het ware een echte multitasker, opererend met elektronica, analoge apparatuur, drummachines en natuurlijk zijn getergde croonerstem. Inmiddels heeft Aziers een live-reputatie opgebouwd die niet onderdoet aan zijn sterke repertoire. Het industriële pand van de Maassilo lijkt ons daarom de perfecte setting voor deze bijzondere, indringende muzikant. Let op: dit optreden vindt plaats in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2)

Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

vrijdag 31 oktober 2014
Moss
Support: Alamo Race Track
Locatie: Maassilo
klinkt als: Het Nederlandse antwoord op Grizzly Bear en The Shins

Het Amsterdamse Moss heeft zich na drie albums ontwikkeld tot een van de beste bands die de lage landen rijk is. Het vertrek van bassist Jasper Verhulst (die zich voegde bij Jacco Gardners band) was echter een van de vele voorvallen in een zwaar 2013. Moss keert in 2014 gelukkig met verve terug met het bezwerende We Both Know The Rest Is Noise. Marien Dorleijn en zijn vrienden geven nieuwe bassist Koen van der Wardt meteen een glansrol op het album: zo verzorgt hij de leadzang op het tedere Bruised en is hij de sleutelfiguur van de bijna kraut(!)-achtige ritmesectie op New Shape en Health. Het moge duidelijk zijn: in een tijd waar vluchtige hypes het voortouw nemen blijft Moss zich vrolijk door ontwikkelen, zonder ook maar iets aan zeggingskracht in te boeten. Dat kunnen alleen aller- allerbesten. Eerder dit jaar liet Moss op Motel Mozaïque zien een betere liveband te zijn dan ooit tevoren. Dit keer mag Moss aantreden in de Maassilo, want Rotown is inmiddels toch écht te klein. Alamo Race Track zal deze avond als special guest het voorprogramma verzorgen. Na de succesvolle theatervoorstelling How Long is Now van Conny Janssen Danst en de internationaal gevierde voorstelling Lebensraum van Jakop Ahlbom is de band nu klaar voor de clubs en festivals. Het nieuwe album staat gepland voor januari 2015 en zal uitkomen op Excelsior Recordings. LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

zondag 02 november 2014
La Luz
klinkt als: Ubercatchy surfpop meets Mazzy Star en The Ronettes
Sinds het notoire Burger Records aanwaaide met de EP Damp Face zijn de vier dames van La Luz non-stop op tournee. Soms met rampzalige gevolgen: na een show met Of Montréal raakte het busje van de band in harde botsing met een enorme truck. Gelukkig behoort deze sympathieke band uit Seattle nog tot de levenden om full-length debuut It's Alive hier in Rotown te kunnen vertolken. De "casual coolness" die deze elf liedjes ademen doet niet af dat de sound van La Luz ontzettend geraffineerd in elkaar zit. De aanstekelijke surfpop en garagerock vangt zowel de bombast van Phil Spector als de benevelde mystiek van Mazzy Star. La Luz leeft voor het optreden en zal er vanavond hoe dan ook in slagen je tot dansen te verleiden!
 
vrijdag 07 november 2014
The Kik
Locatie: Maassilo
klinkt als: Onvervalste ‘nederbeat’ van Rotterdamse klasse

Als Rotterdams podium zijn we maar wat trots op ‘onze jongens’ van The Kik. In een relatief korte tijd werkte de enthousiaste band zich op tot het neusje van zalm in de Nederlandse popwereld en schopten ze het zelfs tot huis-band bij De Wereld Draait Door. De ras-Rotterdammers (oké, en een enkele Tilburger) vergeten niet waar hun roots liggen. Afgelopen april presenteerde de band het tweede album 2 al in Rotown, met een enorme rij enthousiaste fans voor de deur als gevolg. Als dit tafereel één ding duidelijk maakte, is het dat de link tussen The Kik en The Beatles niet alleen maar meer puur op muzikale overeenkomsten is gebaseerd. Met het succes van 2 en de show die de band onlangs gaf op Lowlands, gaan we daarom op vrijdag 7 november een maatje groter, en wel in de Maassilo. Want op vertrouwde grond klinkt die fijne nederbeat net een beetje lekkerder en met Dave von Raven voorop wordt het toch altijd gezellig. LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

zondag 16 november 2014
Amatorski
klinkt als: Portishead, Beach House, Efterklang

Amatorski is een van de meest intrigerende bands die onze zuiderburen rijk is. De band rondom de enigmatische zangeres/multi-instrumentaliste Inne Eysermans betoverde begin 2012 in een uitverkocht Rotown met hun fraaie lo-fi luisterpop. Met een nieuw album op zak, getiteld From Clay To Figures, keert de band vanavond terug naar de Nieuwe Binnenweg. Het album kreeg lovende woorden van onder andere het Britse The Guardian. De compactere, naar triphop loerende songs van het debuut TBC hebben plaats gemaakt voor een introverter, fragmentarischer geluid: de arrangementen zijn fragieler en kleiner, bijna met dezelfde zorgvuldigheid samengesteld als een horloge of legpuzzel. Amatorski anno 2014 ontleent haar geluid nu meer van de neo-klassieke pop van Efterklang, het spaarzame minimalisme van Phillip Glass en de vreemdsoortige mystiek van Boards of Canada. Een grote creatieve 'leap of faith' voor Amatorski, wier live-reputatie al sinds 2011 in ons collectieve geheugen gemetseld is. De band is alleen maar beter en spannender op geworden, met een optreden op het Best Kept Secret Festival als laatste wapenfeit. Laat de kans ze hoogstpersoonlijk te aanschouwen dus niet onbenut!

maandag 17 november 2014
Anais Mitchell
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Laura Marling, Ray LaMontagne, Kathleen Edwards

Er bestaan nog altijd steengoede singer-songwriters die de traditionele Amerikaanse folk omarmen. Anais Mitchell uit het pastorale Vermont is er zo eentje. Jarenlang leverde ze albums onder de hoede van Ani DiFranco's Righteous Babe Records, nu spreidt ze haar vleugels met haar eigen onafhankelijke label Wilderland. Op het album Hadestown kreeg ze hulp van onder andere Bon Iver en The Low Anthem, vervolgens ging ze mee op tournee met Richard Thompson, Josh Ritter en Punch Brothers. Mitchell is een verhalenverteller pur sang: ze vertolkt haar liedjes vaak vanuit het perspectief van fictieve personages. Ze zingt echter met zodanig veel bezieling en doorleefdheid dat de essentie de pure emotie ongeschonden blijft. Het album Young Man In Arms is gebaseerd op het leven van haar opa en dus grotendeels geschreven vanuit het mannelijke oogpunt. Net als DiFranco en naamgenote Joni Mitchell is Anais een buitengewoon aimabel artiest om live te zien, een rasperformer die graag contact zoekt met haar publiek. Verwacht eigen werk, maar ook eigen interpretaties van traditionele Keltische en Britse folk, binnen de intieme setting van de Paradijskerk. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

dinsdag 18 november 2014
Kensington (uitverkocht)
3FM Presents
klinkt als: Utrechtse hitkanon keert terug voor intieme show

Kensington mag zichzelf momenteel gerust de grootste band van Nederland noemen. Bij het horen van de nieuwe single Streets denken wij dat de Utrechtenaren die titel voorlopig nog even vasthouden. Wie monsterhit Home Again al een bombastische stadionrocker vond: Streets doet er nog een schepje pathos bovenop. Ondanks het megasucces van tweede album Vultures, de vele festivalshows en fanatieke fanbase ("Fansingtons") maakt Kensington graag het kleine clubcircuit onveilig. De band zal ongetwijfeld veel materiaal ten gehore brengen van het (nog naamloze) nieuwe album. Voordat Kensington zich ontpopte tot hitmachine pur sang begon de groep als onvervalste indierockband op kwaliteitslabel Snowstar Records. Die bombast komt dus niet vanuit misplaatst bravoure, maar pure oprechtheid, vertedering en broederschap. Op het podium brengt Kensington een onfeilbare lading waar tegenwoordig maar weinig bands aan kunnen tippen. Bal je vuist en joel de longen uit je lijf! Gezien de gigantische populariteit van Kensington adviseren we om zo snel mogelijk kaartjes te kopen. Twijfel dus niet!

woensdag 19 november 2014
Kensington (uitverkocht)
3FM Presents
klinkt als: Utrechtse hitkanon keert terug voor extra show

Kensington mag zichzelf momenteel gerust de grootste band van Nederland noemen. Bij het horen van de nieuwe single Streets denken wij dat de Utrechtenaren die titel voorlopig nog even vasthouden. Wie monsterhit Home Again al een bombastische stadionrocker vond: Streets doet er nog een schepje pathos bovenop. Ondanks het megasucces van tweede album Vultures, de vele festivalshows en fanatieke fanbase ("Fansingtons") maakt Kensington graag het kleine clubcircuit onveilig. De band zal ongetwijfeld veel materiaal ten gehore brengen van het (nog naamloze) nieuwe album. Voordat Kensington zich ontpopte tot hitmachine pur sang begon de groep als onvervalste indierockband op kwaliteitslabel Snowstar Records. Die bombast komt dus niet vanuit misplaatst bravoure, maar pure oprechtheid, vertedering en broederschap. Op het podium brengt Kensington een onfeilbare lading waar tegenwoordig maar weinig bands aan kunnen tippen. Bal je vuist en joel de longen uit je lijf! Gezien de gigantische populariteit van Kensington adviseren we om zo snel mogelijk kaartjes te kopen. Twijfel dus niet!

donderdag 20 november 2014
Wouter Hamel
Locatie: LantarenVenster
klinkt als: Jason Mraz, Jamie Cullum, Gavin DeGraw

Het is alweer zeven jaar geleden dat multitalent Wouter Hamel doorbrak met zijn debuutalbum Hamel. Sindsdien behoort hij tot één van de meest felbegeerde artiesten in Nederland. Ook in het buitenland heeft de charismatische zanger miljoenen harten veroverd. Met name in Korea en Japan alwaar hij inmiddels een immense populariteit geniet. Het nieuwste album Pompadour is een frisse popplaat geworden met alvast twee ijzersterke singles: het aanstekelijke Live A Little ademt een melancholisch ‘pluk de dag’-sentiment terwijl The Lights doet denken aan de betere Daft Punk-producties. Wouter Hamel is een ontwapenend entertainer met wortels in zowel de pop- als in de jazzwereld. In maart 2011 gaf Wouter Hamel voor het laatst een indrukwekkende concert in Rotown, dat indertijd ruim van tevoren wist uit te verkopen. Voor zijn nieuwste tour trekken we dan ook een ruimer jasje aan en vindt het concert plaats bij onze collega’s van LantarenVenster op de Kop van Zuid. Kaarten zijn verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen van Rotown, evenals via LantarenVenster. LET OP! Dit optreden is in LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996).

maandag 24 november 2014
Lamb
Support: The Ramona Flowers
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Engelse electronicaband rondom Lou Rhodes en Andy Barlow

Het Engelse electronicaduo Lamb brengt sinds 1996 de clubs en festivals naar hogere sferen. Tijdens een periode waar de triphop van Massive Attack, Portishead en Tricky in opmars was, kwam Lamb uit onverwachte hoek met een geluid dat compleet fris klonk. De blauwdruk: Rhodes' gevoel voor melodie en luisterliedjes combineren Barlows turbulente geknutsel met beats, geluidslagen en samples. Soms verzoent het duo die elementen met elkaar, op andere momenten liggen de twee met elkaar in het trammelant. Hierdoor klinkt Lamb voortdurend spannend, slalommend tussen het sinistere, de soelaas en de pure euforie. Lamb heeft haar wortels in de drum 'n bass: door de jaren heen heeft de band veel verschillende muziekstromingen binnen hun unieke benadering geïntegreerd: bijvoorbeeld breakbeat, jazz, easy listening, (neo)klassiek, pop en folk. De band is door de jaren uitgegroeid tot een behoorlijk indringende live act die nog altijd veel animo trekt op de belangrijke festivals en zalen. En welja! Dit najaar staat eindelijk een langverwachte nieuwe plaat in de planning, getiteld Backspace Unwind. LET OP! Deze show is in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25). 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.  

dinsdag 25 november 2014
Twin Atlantic
klinkt als: Biffy Clyro, Kensington, Morning Parade

Net als grote broer Biffy Clyro grossiert het Schotse Twin Atlantic in monolithische arenarock die barst van de onstuimige positieve energie. De opnames van het derde album The Great Divide brengt het kwartet langs thuisstad Glasgow, Wales en uiteindelijk Topanga Canyon in Los Angeles. Na al vele zieltjes te hebben gewonnen aan de andere kant van de Noordzee krijgt Twin Atlantic nu ook in Nederland voet aan wal met de zonnige eerste single Heart And Soul, dat afgelopen mei tot 3FM megahit werd omgedoopt. Voordat de band zich definitief aanmeet bij de grotere podia zal het kleine clubcircuit onveilig worden gemaakt. Gezien de gestaag groeiende populariteit van Twin Atlantic is het daarom een mooie buitenkans ze hier in het intieme Rotown te bewonderen. Fans van Kensington, Morning Parade en Kings Of Leon kunnen alvast blind een kaartje kopen.

vrijdag 28 november 2014
Jett Rebel
3FM Presents
Locatie: Maassilo
klinkt als: Jett Rebel's Tour D'Amour

Hij is nu al een van de grootste entertainers die we in tijden hebben gezien: de clubs en festivals momenteel doorkruisend als een op hol geslagen komeet, elk podium achterlatend in een smeulende, met glitters doorspekte walm. Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, is wat je noemt een echte muziekomnivoor: funk, glamrock, eighties pop, soul, rock'n roll, disco….you name it, hij absorbeert het als een spons. Tel daar zijn androgene looks, charisma, attitude en intense podiumperikelen bij op en je hebt een superster. Bovenal is Rebel een muzikaal wonderkind die zo'n beetje elke sound en melodie eigen kan maken: de EP's Venus en Mars zijn eigenhandig door hem ingespeeld en geproduceerd. Na zijn zegetocht op Pinkpop zal hij nu ook de grotere zalen inpakken: in mei stond hij nog in een uitverkocht Rotown, nu mag hij de Maassilo veroveren met zijn doldwaze, verbluffende muziekcarrousel. Spektakel gegarandeerd! LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

vrijdag 12 december 2014
Blaudzun
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: 3FM Presents // Woven Hand, Arcade Fire, The Veils

Het vierde album Promises of No Man’s Land van Blaudzun verscheen afgelopen maart, twee jaar na het uitkomen van het internationaal geprezen Heavy Flowers. De daaropvolgende clubtour, inclusief een show in Rotown, was binnen no time uitverkocht. De eerste single en titelsong van het album werd al snel tot 3FM Megahit verkozen en ook gebruikt voor de samenvattingen van de Olympische Winterspelen in 2014 door de NOS. Op zijn vierde plaat klinkt Blaudzun dynamischer dan voorheen, venijniger dan ooit en bozer, niet brozer. De liedjes vroegen erom. Het karakteristieke stemgeluid van Blaudzun is gecombineerd met bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers. De grootse klanken roepen vergelijkingen op met Arcade Fire ten tijde van hun debuutalbum FuneralLET OP! Deze show is in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25). 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.