donderdag 18 december 2014
Freesia
Rotown Showcase
klinkt als: Een showcase avond tjokvol aan Hiphop, Cloudrap en Trap

Het Rotterdamse Quantum Agency presenteert vanavond een gloednieuw event genaamd Freesia. Freesia brengt je een avond lang de crème de la crème van de nieuwe lichting hiphop, cloudrap en trap-artiesten. De entree deze avond is gratis.
 
Line up:

- Sarinoah
- PRYME
- Lost
- DJ Salesman
- Sammie $edano
- Bummyboys
- Shot in the Zoo


vrijdag 19 december 2014
How To Throw A Christmas Party
Locatie: Maassilo
klinkt als: De Nederlandse Polyphonic Spree in een kerstjasje

Support: David Ahlen // Er miste iets tijdens de feestdagen van 2013. Goh, wat zou het zijn geweest? Warempel! Dat was het jaar zonder de befaamde How To Throw A Christmas Party! Het wonderbaarlijke alternatieve kerstcircus, dat begon als hersenspinsel van Lydia van Maurik (Brown Feather Sparrow, Eins Zwei Orchestra), keert dit jaar gelukkig traditiegetrouw terug! Meer dan dertig deelnemende muzikanten gaan komende december ongetwijfeld weer een uiterst bijzonder schouwspel neerzetten. Volgens van Maurik startte How To Throw A Christmas Party met het devies "samen muziek maken is leuker dan tegen elkaar opnemen". Spontaan met zijn allen kerstliedjes opnemen mondt uiteindelijk uit tot een theatraal spektakel in het verlengde van Polyphonic Spree en Sufjan Stevens. Kostuums, bijzondere rekwisieten, kerststallen en natuurlijk de sneeuw. Heel veel sneeuw. Muzikaal is het evenzeer fascinerend. Namen als Blaudzun, Eefje de Visser, Kyteman en The Black Atlantic behoren tot de How To Throw A Christmas Party-alumni. Het is daarom altijd spannend wie er dit jaar meedoen. Deze kerst kan nu al niet meer stuk! Gezien de gigantische belangstelling is het verstandig zo snel mogelijk je kaartje te kopen! LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

"Ter verhoging van de feestvreugde is de dress code bij dit optreden: kerststal! Kom verkleed als Jozef, Maria, wijze, herder, engel, kameel, ezel of schaap!" 

vrijdag 19 december 2014
Records, Beer & Burgers
klinkt als: Platenbeurs voor particulieren

In de ware traditie van de jaarlijkse kerstmarkten waarmee je wordt doodgegooid, introduceren we de eerste Records, Beer & Burgers. Ook wel het dronken zusje van het maandelijks terugkerende Records, Eggs & Coffee op de zondag ochtend. Door het groeiende enthousiasme van Rotterdams enige particuliere platenbeurs nu dus een heuse vrijdag avond editie.

 

Voor hen die nog niet bekend zijn: Records, Eggs & Coffee is een maandelijkse platenbeurs. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Normaliter in de ochtend op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete locale DJ's en platenverzamelaars graven, onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie, maar vanavond dus met een burger in één hand en een biertje in de ander.

 

We motiveren iedereen om de LP's en singletjes de je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt.

vrijdag 19 december 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 20 december 2014
Kill All Hipsters
Rotown Nights
klinkt als: 100% INDIE * ELECTRO * ECLECTIC POP APPROVED!

Kill All Hipsters is dé dansavond met de fijnste indie, electro en postpunk. Het KAH DJ team staat natuurlijk weer garant voor het nodige dansvloer vertier. Alles komt voorbij deze avond: van Django Django, San Sisco en Two Door Cinema Club, tot aan The Wombats, Franz Ferdinand en Interpol. Na maandelijkse edities in Amsterdam, Utrecht en Berlijn, nu ook weer een keer in Rotterdam, want deze avond is pan-europees populair. Kill All Hipsters: ook voor hipsters! 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

maandag 22 december 2014
Festival Stille Nacht
Met o.a. Bear's Den, Jacco Gardner, Finn Andrews (The Veils), Luke Sital-Singh, I Am Oak, broeder Dieleman
Locaties: Arminiuskerk, Paradijskerk & Rotown
klinkt als: Kwaliteitsfestival met singer-songwriters, americana en indiepop
Singer-songwriters, americana en indiepop, Stille Nacht verzamelt een rijke mix van kwaliteitsartiesten uit deze genres en zet ze neer in een intieme en warme setting; ArminiuskerkParadijskerk en Rotown zijn de locaties waar het festival zal plaatsvinden. Met de kerstdagen om de hoek, en Sinterklaas weer naar huis, zijn dit de ideale dagen voor een avond Stille Nacht.   
 
The Veils-ringleider Finn Andrews zal vandaag zijn innerlijke demonen proberen te temmen zonder zijn bandleden met een akoestische show. De troubadour met zigeunerhoed zal putten uit een rijk oeuvre van de Nieuw Zeelandse/Engelse band. Zijn doorleefde whiskystem zal binnen deze minimale setting meer ontzag wekken en ontroeren dan het al deed. Britse folkrockers Bear's Den wisten op Motel Mozaïque 2013 al een prachtig optreden te geven. Noem de muziek het liefdeskindje van Snow Patrol en Band Of Horses. Melancholie alom dus. Luke Sital-Singh is van de school 'less is more' met ijzingwekkend mooie folkpop die sterk teruggrijpt naar Bon Iver en Ben Howard. Lukes iele falset snijdt door de ziel als een warm mes door boter. Met zijn opwindende psychedelische popcollages wist Jacco Gardner in 2012 zowel Nederland als het buitenland te veroveren. Altijd boeiend, om te zien hoe een artiest zich na zo'n succesverhaal verder ontwikkelt. Verwacht sowieso een aangename dollemansrit vol pakkende orgeltjes, inventieve intermezzo's en dubbele regenbogen doorspekt met bedwelmende klankkeuren. 
 
I Am Oak kun je inmiddels wel de Townes Van Zandt van Nederland noemen: een enigmatische muzikant die onbekommerd zijn eigen koers volgt, puttend uit liedjes vol onbezoedelde pracht. Thijs Kuijken's zalvende stemgeluid een baken van troost binnen de vaak desolate simpele melodieën die hij uit zijn gitaar tovert.  Tonnie Dieleman, ofewel broeder Dieleman is een tour de force. De charismatische Zeeuwse singer-songwriter maakt bezwerende folkmuziek in dialect, beladen met religieuze thema's. Zijn tweede album Gloria is een ronduit indrukwekkend document, tevens ook zijn meest persoonlijke en experimentele. Sue The Night is het pseudoniem van de Haarlemse liedjesschrijfster Suus de Groot. De Groot is een nachtdier, en dat hoor je terug: schemerachtige, maanzieke luisterpop in het verlengde van Kate Bush en Lykke Li, compleet met Bernard Herrmann-strijkers. Het debuut Mosaic komt in januari uit, met Linda "Bombay Show Pig" van Leeuwen achter de knoppen. Het Belgische Mad About Mountains put uit de betere americana: de band klinkt ergens tussen Fleet Foxes, Neil Young en het akoestische werk van Beck in. De liedjes worden subtiel opgesierd door gelaagde synths, koortjes, blazers en strijkers. De fraaie knip-en-plak slaapkamerkop van de jonge Deen Schulz and Forever doet beroep op de ongebreidelde fantastie en pure onschuld: toen je als kind nog geloofde in de tandenfee en de monsters onder het bed. Gooi Beach Boys, Nick Drake, Kings Of Convenience en Asgeir in een sneeuwbol, schudt de boel goed door elkaar en je krijgt ongeveer Schulz and Forever. 

HET TIJDSCHEMA BEKIJK JE HIER

Line-Up Rotterdam:
Finn Andrews (The Veils)
Bear's Den
Luke Sital-Singh
Jacco Gardner
I Am Oak
broeder Dieleman
Sue The Night
Mad About Mountains
Schultz and Forever

Opgelet: Vanaf 16.00 uur kun je bij de Arminiuskerk je ticket omruilen voor een polsbandje waar je toegang hebt tot alle deelnemende locaties. 

vrijdag 26 december 2014
Losgeld
Rotown Nights
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende Rock, knallende R&B en zwoele Hip-Hop. Ondertussen al weer de 4e editie van dit vanaf het eerste uur mateloos succesvolle feest. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zaterdag 27 december 2014
Rotown Popquiz
Dag van de Popquiz
klinkt als: Rotown’s legendarische popquiz

Vorig jaar is 27 december door de makers van de Popquiz Marathon uitgeroepen tot de Dag van de Popquiz en dat betekent wederom een editie van Rotown’s legendarische Popquiz! Dit jaar geen recordpoging (ons record staat immers nog) maar natuurlijk wel de 22e editie van de gezelligste popquiz van het land, met quizmaster Sjoerd!

Nog wat tips voor als je mee wilt spelen. Zorg dat je tenminste één teamlid hebt dat het afgelopen jaar naar de radio heeft geluisterd en je bent verzekerd van een plek in de top 10. Waarmee niet gezegd is dat er voor mensen die in de jaren ’60 zijn blijven hangen geen eer te behalen valt, dus neem gerust je oude buurman mee. Mocht je een tafel willen bemachtigen, kom dan vroeg, want het deelnamebewijs geeft alleen recht op een antwoordformulier niet op een zitplek! Of kom een hapje eten in ons restaurant, want ook dit jaar wordt het eetcafé weer betrokken bij de Popquiz. Het aantal vouchers is echter nog altijd beperkt, oftewel wees er vroeg bij in de voorverkoop. 

Entree: Gratis / Deelname: 5,00 euro (excl servicekosten) voor een voucher. Opgelet: vanaf 20.00 uur begint de uitgifte van de deelnameformulieren. 


HET REGLEMENT
- Per team heb je één deelnamebewijs nodig
- Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
- Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!

zondag 28 december 2014
VinylVerbond Rotterdam
klinkt als: Het draaien van je favoriete tracks door DJ Okkie

Vinylplaat draaiavond om bij te dineren, te ontmoeten en te praten over muziek. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat. Alles kan én mag. Be the event!

zondag 28 december 2014
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Roccalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. 

dinsdag 30 december 2014
Pre-Party Eendracht Festival
klinkt als: Voorproefje voor Eendracht Festival 2015

Goeie muziek, interessante artiesten, drank, gezelligheid, heel veel dansen en een tipje van de sluier van het Eendracht Festival! Dat is wat je kan verwachten tijdens de pre party van het Eendracht Festival de avond voor Oudjaarsdag. Dus kom alvast in het Oud & Nieuw ritme met dit gratis feestje in Rotown én Bar3.

 

Maar wat is het Eendracht Festival? Het Eendracht Festival is het gratis Rotterdamse showcase festival dat twee keer per jaar een podium biedt aan jonge, creatieve Rotterdammers die gezamenlijk de binnenstad weer levendig willen maken. De volgende editie is op donderdag 5 februari, waar middels een containerconstructie meer dan 100 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers, verspreid over 15 locaties op en rond het Eendrachtsplein laten zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft.

woensdag 31 december 2014
NYE 2014
Live: Bombay Show Pig + Robbing Banks
DJ's: Dave von Raven (The Kik) + Roccalberti + Rob Now + Youri Member + Dave Grohl & The Topless DJ's + De Raaf
klinkt als: Going out with a bang!

Het aftellen is begonnen, een mooi jaar wordt afgesloten. Tijdens de komende jaarwisseling gaan we in Rotown terug naar de basics. Niets geen 'ratrace' voor de duurste line-up met belachelijke entreeprijzen, maar een gezellig samenzijn met je beste vrienden. Om 22.00 uur opent Bar3 haar deuren om daar met de vroege vogels af te tellen naar het nieuwe jaar. Hier zal Robbing Banks optreden, de one-man-band uit Utrecht die onversneden garagerock maakt. Bar3 zal de gehele nacht worden gehost door 7-inch heroes Roccalberti en Rob Now met hun kornuiten Dave von Raven (The Kik) en Youri Member. (Neder)Biet, Soul, Garage, R&B, Popcorn, Ska, Exotica en meer van dit lekkers vliegen je als draaitafelvuurwerk om je oren. Dave Grohl & The Topless DJ's trappen samen met DJ De Raaf vanaf 0.00 uur het nieuwe jaar af in Rotown, waarna Bombay Show Pig de allereerste band zal zijn die in 2015 een optreden in Rotown gaat geven. Met het debuut Vulture/Provider leverde de band in 2012 één van de voornaamste Nederlandse albumreleases af. Bombay Show Pig maakt rauwe rock-grooves gecombineerd met gelaagde arrangementen en speels experiment, zonder afbreuk te doen aan het daadwerkelijke liedje. 

Vroege vogels betalen 15 euro (excl. servicekosten) voor een ticket. Wees er snel bij!

donderdag 08 januari 2015
The Miseries
Support: The Black Cult
Locatie: V11
klinkt als: Mikal Cronin, The Ramones, traumahelikopter

Tim Knol is naast zijn immense talent een van de meest charismatische artiesten die ons land rijk is. Hoewel Knol vooral bekend staat om zijn voorliefde voor americana, heeft hij nog een andere muse: punkmuziek welteverstaan. Het idee om The Miseries op te richten komt tot Knol tijdens een gezellige avond in de kroeg. De volgende dag staat de band met dikke katers in de oefenruimte. Een van de liedjes die hieruit voortvloeit is de single Cracking Up, vorig jaar uitgebracht op Knols label Tender Records. Sindsdien speelt The Miseries de clubs en festivals aan gruzelen met superaanstekelijke drie-akkoorden-en-gaan ragpunkanthems. In de handen van Knol wordt deze bewezen formule nieuw leven ingeblazen. Hopelijk binnenkort in de vorm van een full-length! Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

donderdag 08 januari 2015
No House Wine
Rotown Nights
klinkt als: Fijnproeverij van house classics en relevante stijlen

Sinds de herintrede van de donderdagnachten is No House Wine een integraal deel geworden van het reguliere Rotown programma en dé avond waar we het diepst duiken in de krochten van de relevante housemuziek. Naast de No House Wine residents De La Chef en De Gapende Kater, nodigen de heren ook voor elke editie gast-DJ's uit welke op het scherpst van de snede opereren in de Rotterdamse house-scene.  

Verwacht een stoffige fles Detroit '94 of een elegante Chicago '88 met intense afdronk. Op deze avond laat No House Wine Rotterdam proeven van het beste uit de house.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 09 januari 2015
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen zomerse sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 10 januari 2015
Fixkes
Support: Swinder
klinkt als: Droogkomische Vlaamse dialectpop

"Geef mij Groove Is In The Heart en ik begin niet te zagen dat die maar één nummer hadden, ik begin te dansen", relativeert Fixkes-voorman Sam Valkenbergh. In het post-Kvraagetaan tijdperk is Fixkes, na zeven jaar, eindelijk toe aan een nieuw album: Weeral Halfacht. Deze plaat staat wederom bol van droogkomische dialectpopliedjes, die allemaal een bepaalde melancholiek ademen. Het credo van Fixkes anno 2014 luid: minder "kleine schattige liedjes" en "meer garage". Die nieuwe Kvraagetaan zit er dan niet tussen, Fixkes gaat met een nieuw bevattingsvermogen nog slimmer de diepte in: liedjes met lach en traan, zonder de geestige banaliteiten op te offeren. Sterker nog, de terugkeer van Fixkes is een feestje an sich. De tafels en stoelen kunnen worden geruimd. En om die hamvraag te beantwoorden: ze spelen Kvraagetaan naar verluid nog steeds.

zaterdag 10 januari 2015
Welcome To Los Bangeles Feat. Torus
Rotown Nights
klinkt als: Online magazine en collectief hosten hun eigen sfeervolle avond

'LOS BANGELES' staat voor het zonnige gevoel en is tevens de avond waar de experimentele beats, bass, jazz, funk, hiphop en kunst in een spannende mix samenkomen. Website en collectief Los Bangeles staat inmiddels bekend om de smeltkroes van verschillende subculturen. Tijdens deze nieuwe maandelijkse hangout wordt jou het beste geserveerd door DJ's Mieras, Mo'Luxe en Dagger DX.

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

woensdag 14 januari 2015
JD McPherson
klinkt als: Nick Waterhouse, Pokey LaFarge, Luke Winslow-King

JD McPherson uit Tulsa, Oklahoma heeft drie jaar geleden met Signs & Signifiers een album vol moderne rhythm & blues en rock-'n-roll-klassiekers afgeleverd. Met nadruk op 'modern', want McPherson mag dan een authentiek geluid toekennen, stiekem stopt hij veel moderne invloeden in zijn liedjes. Het titelnummer gebruikt bijvoorbeeld het tremolo-effect van The Smiths' How Soon Is Now… Zo huizen er meerdere, vaak verrassende elementen in McPhersons muziek. Trouw aan de oude doctrine, maar tegelijkertijd een nieuwsgierige ziel, een artiest die de sound van weleer een frisse eigentijdse injectie geeft. Dit jaar bracht McPherson The Warm Covers EP uit, met onder andere een fraaie versie van Nick Lowe's Rome Wasn't Built In A Day. In zijn prille loopbaan hoeft McPherson gelukkig niet te teren op geleende juweeltjes, want hij heeft zelf al een dikke anthem op zak met North Side Gal. Zet 'm maar eens op, dan weet je het ook weer: "Goh, is het DIE gast?" Zorg dus dat de dansschoenen gepoetst en wel zijn!

donderdag 15 januari 2015
Jan Jaap van der Wal
klinkt als: Stand up comedy in een intieme zaal

Ja, je leest het goed. Het enfant terrible van de Nederlandse stand-up comedy op de planken van Rotown. Jan Jaap van der Wal gooit het bij zijn nieuwe solovoorstelling over een andere boeg. Na een aantal try-outs afgelopen voorjaar, speelt hij Dystopia in vijftien Nederlandse poptempels. Geen grote schouwburgen, geen camera’s, geen uitgebreid licht en geluid, alleen maar een spot, een microfoon en het publiek heel dichtbij. Van Der Wal werd bij het grote publiek bekend als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws. Al in 1997 trad hij als jongste lid ooit toe tot de Comedytrain, waar hij sinds 2006 artistiek leider is. Hij maakte tot nu toe negen solovoorstellingen, waaronder twee oudejaarsconferences. In nummer tien Dystopia plaatst hij vraagtekens bij het nut van de informatiesamenleving. Waarom zou je alles van iedereen willen weten? Waarom zou je beslissingen laten nemen door mensen waar je totaal geen vertrouwen in hebt? Wie hier het antwoord op wil weten, moet zorgen dat hij er vanavond in Rotown bij is.

donderdag 15 januari 2015
CLUB Gulfstream
Rotown Nights
klinkt als: Een vloedgolf aan vibes

De maandelijkse cruise van Kaptein Vis en matroos van der Burg: Waan je in het diepe met Club Gulfstream. Van de warme sound van Miami soul surf je door tot aan de New York house. Slowdancen op het bovendek of pompen in de machinekamer. Stiekem de kapitein een handje geven of je dolfijn kussen in de kajuit. Pak je zwemspullen in en komen!

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

vrijdag 16 januari 2015
Matthew Caws (Nada Surf)
Locatie: V11
klinkt als: Frontman van Nada Surf in bijzonder intieme setting

Tijdens zijn vorige bezoek aan Rotterdam met Juliana Hatfield als Minor Alps zag je Matthew Caws zichtbaar genieten van de intieme setting en de absolute luisteraandacht. Even later blikte de Nada Surf-frontman op twitter sentimenteel terug op de goede oude Rotown- tijd met collega-songwriter John Roderick (The Long Winters). Het is dus niet vreemd dat Caws snel weer terugkeert naar 010, en ditmaal zal hij solo zijn beste liedjes in het nóg intiemere Lichtschip V11 vertolken. Natuurlijk is Nada Surf algemeen bekend door de culthit Popular, maar de band heeft inmiddels een hele waslijst indrukwekkende albums uitgebracht, waaronder The Weight Is A Gift en The Stars Are Indifferent To Astronomy. Dit mag je uiteraard niet missen! Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 16 januari 2015
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen feestelijke sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zaterdag 17 januari 2015
Club UMPH
Rotown Nights
klinkt als: Disko Matique host eigen club avond

De residentavond van het indie dance/ nu-disco duo Disko Matique. Zoals gewoonlijk zal Fluistermeisje de boel al goed opwarmen zoals alleen zij dat kan, waarna de heren zelf weer acte de presence geven met hun opzwepende deunen en dreunen. Voor hen die recent onder hun steen vandaan zijn gekropen, hier alles wat je moet weten: geboren op de dansvloer, met een liefde voor Franse house muziek. Disko Matique is de reïncarnatie van disco en funk die door de bliksem van elektronische indiedance zijn geraakt.
 

donderdag 22 januari 2015
Boys! Boys! Boys!
Rotown Nights
klinkt als: Een avond vol dansbare house, electro, disco en aanverwante artikelen

Boys! Boys! Boys! is terug, met wederom weer een avond vol dansbare (italo)house, electro, disco en alles daar tussen, don't miss out!

vrijdag 23 januari 2015
Andy Burrows
klinkt als: Jonathan Jeremiah, George Ezra, Douwe Bob

Andy Burrows claimde ooit zijn faam als drummer van wijlen Razorlight, maar is tevens de man achter America, de grootste hit van de band. Deze charismatische muzikant is duidelijk teveel het manusje-van-alles om achter de drumkit gekluisterd te blijven, zo blijkt  ook uit een rijk oeuvre dat hij sinds 2008 in hoog tempo heeft opgebouwd. Twee albums onder de noemer I Am Arrows, een fraaie kerstplaat met Tom Smith van Editors en in 2012 zijn "officiële" eerste soloplaat Company. We zijn verheugd dat deze hartenbreker weer te verwelkomen in Rotown, dit jaar op de valreep nog met een knappe nieuwe release getiteld Fall Together Again. Het album klinkt als een klassieke popplaat, waarbij Burrows invloeden van Beach Boys, Fleetwood Mac en The Beatles samenbundelt. 

vrijdag 23 januari 2015
Thirty-threes & Forty-fives
klinkt als: vinyl helden verzorgen feestelijke sferen vanuit de booth

Anders en allemaal die-hard verzamelaars hopeloos verliefd op hun verzameling vinyl. Roots Rock 'n Roll, Northern Soul, Garage, Post-Punk, Wave en meer. Voor de zomermaanden passen we de vrijdagse setting aan en gaan we voor intiem. Local heroes zoals Stefan Tijs, Joe Sixpack, Rocalberti en de Wang Dang Dula dj's duiken in hun lievelings periode. Elke vrijdagavond aan andere genre!

zondag 25 januari 2015
De Staat (uitverkocht)
Presents Vinticious Versions
klinkt als: De Staat in een geheel nieuw jasje

Het Nijmeegse De Staat breekt in 2008 door met hun catchy gitaarrock, gekenmerkt door de inventief op stoner-leunende grooves. Inmiddels drie albums verder, met het vorig jaar uitgebrachte I_CON als laatste voetnoot, is De Staat uitgegroeid tot een van de beste livegroepen die Nederland rijk is. Torre Florim en zijn vrienden hebben nog altijd oor voor pakkende songs, maar de band omarmt meer invloeden en stijlen dan ooit tevoren. De nieuwe EP Vinticious Versions onderstreept dit nog eens nader: De Staat kleedt nummers uit eigen repertoire in een geheel ander jasje, zij het old school hip-hop, reggae, surf rock, en ja, zelfs George Baker! De komende tour zal De Staat deze 'remixversies' ook op de podia gestalte geven. We zijn reteblij dat Rotown niet wordt overgeslagen. Vanavond zien we De Staat  dus zoals we ze nog nooit eerder zagen. Zorg dus dat je snel kaartjes hebt, want naar verwachting zal deze unieke show uitverkopen!

zondag 25 januari 2015
Records, Eggs & Coffee
Met VinylVerbond Rotterdam
klinkt als: Platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is een nieuwe maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete locale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes de je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Records, Eggs & Coffee valt samen met het Katerontbijt, waar je voor een tientje los kan gaan op het buffet onder het genot van een bakkie pleur. 

Aansluitend op Records, Eggs & Coffee host DJ Okkie het Rotterdamse Vinyl Verbond. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat.

maandag 26 januari 2015
Luke Winslow-King
Support: Belle of Louisville
klinkt als: Pokey LaFarge, C.W. Stoneking, Nick Lowe

Luke Winslow-King verzorgde tot twee keer toe het voorprogramma van Pokey LaFarge in een uitverkocht Rotown en Erasmus Paviljoen. De uit Cadillac, Michigan afkomstige Winslow-King wist zodanig indruk te maken dat een eigen headline show nu meer dan rechtvaardig is. Bij deze dus! Het debuut Everlasting Arms verpakt rock-'n-roll, Louisiana swing, delta blues en New Orleans-blazers in een warm, familiaal jasje. Je hebt artiesten die slechts een oude stijl vertalen naar nu, maar Luke Winslow-King doet veel meer. De magie zit niet alleen in zijn muziek, maar vooral zijn knappe liedjesambacht. Hij beschikt over hetzelfde gevoel voor nuance en ontwapenende charme als Randy Newman of Nick Lowe, een artiest die zelfs de zwaarste thema's ridderlijk - doch met een tikje melancholiek - kan brengen.

Belle of Louisville
Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Invloeden zijn talrijk, maar onvermijdelijk zijn namen als Blind Willie McTell, Son House, Emmylou Harris, Stevie Nicks en Pokey LaFarge. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt Belle of Louisville americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis. 

zaterdag 31 januari 2015
Justin Townes Earle
klinkt als: De zoon van country/americanalegende Steve Earle

Aan de naam Justin Townes Earle valt al meteen veel af te leiden: "Townes" refereert natuurlijk naar Townes Van Zandt en "Earle" naar zijn vader, country/americanalegende Steve Earle. Het is vanzelfsprekend dat Justin Townes Earle al vanuit de kribbe in de ban van muziek zit, zoveel in het leefmilieu als in de genen. Geboren in Nashville, Tennessee is Earle zo'n beetje de belichaming van de Amerikaanse muziekaristocratie. Op zijn 32ste kan hij zichzelf inmiddels ook een veteraan in het vak noemen, met inmiddels vijf full-lengths onder de riem. Het in september uitgekomen Single Mothers is een ode aan volwassenheid, nostalgie en gelukzaligheid. 

zaterdag 31 januari 2015
Naomi Punk
Locatie: V11
klinkt als: Foxygen, XTC, Siouxsie & The Banshees

Na een jaar bomvol spannende, eigenzinnige gitaarplaten is het makkelijk om Television Man van Naomi Punk te vergeten. Gelukkig heeft Rotown heel goed opgelet. Dit jonge trio komt uit Olympia, Washington, een gebied met rijke historie als het gaat om punk en undergroundmuziek. De excentrieke lo-fi collage van Naomi Punk roept meteen allerlei referenties op zonder als schaamteloze kopie te poseren: de surrealistische psychpop van The Flaming Lips en Foxygen. De nerveuze wavepop van XTC ten tijde van Drums & Wires. De continu in duigen vallende postpunk op The Scream van Siouxsie en haar Banshees. Zelf noemt de band wat minder voor de hand liggende invloeden. De complexe songstructuren van Kate Bush vormen naar eigen zeggen een leidraad voor de dissonante gitaarerupties en vreemde maatsoorten. Heel bijzonder: wij zijn ontzettend nieuwsgierig hoe dit bevreemdende zootje ongeregeld het er ervan afbrengt in Lichtschip V11.  Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

woensdag 04 februari 2015
Disappears
klinkt als: SUUNS, Spacemen 3, The Birthday Party

Schurende gitaren, onheilspellende post-punkbas, gitzwarte baritonzang en gejaagde motorikbeats zijn aan de orde van de dag bij Disappears uit Chicago. De band wist onlangs de show te stelen op zowel Eindhoven Psych Fest als in het voorprogramma van Slint. Een machtige liveband hier vanavond, klinkend alsof leden van Television, Spacemen 3 en The Birthday Party samen een krautrockgroep hebben opgericht. Achter al die desolate verdoemenis huizen knappe (pop)songs, al is het Disappears daar totaal niet om te doen. Op het podium smeert de band rondom Brian Case de vervaarlijke no-gaze sferen zo lang mogelijk uit tot een bedwelmende koortstrip.

zaterdag 07 februari 2015
Paulusma + Chasing Rainbows
klinkt als: Big Star, Modern Lovers, Wilco, Neil Young
Chasing Rainbows is een nieuwe band rondom de Amerikaan Lawrence Rengert. In een ver verleden studeerde Rengert in Amsterdam aan de Rijksacademie van Beeldende Kunst met Henk Jonkers, meesterdrummer van Hallo Venray en Fatal Flowers. Net als bij zoveel muzikanten is zo'n kunstacademie de perfecte habitat om creatief bezig te zijn. Dit resulteerde in een handjevol oude demo's, die onlangs door Jonkers en Rengert nieuw leven zijn ingeblazen. Chasing Rainbows kwam daarbij plots tot leven met het toepasselijk getitelde album With Henk Jonkers. De band grijpt terug naar het beste werk van Crazy Horse, The Byrds en The Velvet Underground, maar dan met een fris eigentijds perspectief.

Temidden een tour de force langs alle podia en festivals met het inmiddels legendarische Daryll-Ann, werkt Jelle Paulusma vrolijk verder aan sterk solo-materiaal. Het vierde PAULUSMA-album Pulling Weeds is wederom van uitzonderlijke klasse. In contrast met het serene, vrijheid omarmende Up On The Roof klinken de liedjes op Pulling Weeds licht ontvlambaar, sidderend in suspense of juist alle kanten opvliegend. Het album zwiert kriskras van Big Star naar Morricone, van The Beach Boys naar The Modern Lovers, van Neil Young naar Pavement. Dat alles zonder overdaad, altijd de beroerende melancholiek bewarend die deze doorgewinterde muzikant zo kenmerkt. Naast nieuw werk zal PAULUSMA ongetwijfeld ook juweeltjes uit de Daryll-Ann catalogus vertolken.
donderdag 12 februari 2015
Superfood
klinkt als: Blur, Super Furry Animals, Beck

Sinds de komst van de Markthal denken wij in Rotterdam steeds vaker aan eten. Vandaar dat Rotown het nummer van Superfood nog steeds in de Rolodex heeft staan na die spectaculaire show tijdens de Metropolis afterparty. Het charmante viertal uit Birmingham vertolkt verraderlijk catchy Britpop-anthems in dezelfde traditie als supervrienden als Supergrass en Super Furry Animals. Superfood heeft op de podia inmiddels een sterke reputatie verworven als bevlogen gitaarband vol puberale branie. Maar! Dit is niet de enige superkracht waarover Dom Ganderton en zijn vrienden beschikken. Het debuut Don't Say That verraadt een heuse crossover-mentaliteit à la Beck, Primal Scream en Blur ten tijde van Popscene. De pakkende liedjes krijgen met elementen als sitar en hiphopbeats plots een nieuwe dimensie. Geen idee of deze nieuwe geluiden ook live terugkomen, maar energiek… dát wordt het sowieso! Noem ons alvast superenergized om Superfood weer te verwelkomen op ons adres! 

zaterdag 14 februari 2015
Hiss Golden Messenger
Support: Phil Cook
klinkt als: Wilco, Phosphorescent, Megafaun

De uit Durham, North Carolina-afkomstige MC Taylor keerde in een ver verleden zijn hardcoreroots de rug toe om met Amerikaanse folkmuziek diepere emoties en songmaterie te verkennen. Onder zijn alias Hiss Golden Messenger heeft hij al vier albums op zak, met het dit jaar uitgebrachte Lateness of Dancers als laatste wapenfeit. Waar Taylor op zijn eerste drie platen een glas-half-leeg gevoel bevecht, laat hij zich op het nieuwe album op de vloer leiden met een glas-half-vol kwintessens. De demonen zijn er nog altijd, maar de zon breekt nu eindelijk door. De folk en alt.country-songs uit Taylors pen ademen een warme soulvolle gloed, die je doet smachten naar een eindeloze treinreis door de streken. Muziek met een groot gouden hart.

Support is Phil Cook (bekend van o.a. Megafaun, Shouting Matches en GAYNGS) 

maandag 16 februari 2015
Viet Cong
Support: Absolutely Free
Subbacultcha! Presents
klinkt als: Deerhunter, Guided By Voices, Television

Canada lijkt tegenwoordig een tsunami aan spannende gitaarbands te leveren. Gelukkig heeft Rotown de vinger stevig op de pols: het viertal Viet Cong uit Calgary bijvoorbeeld, die reeds hun debuutplaat hebben aangekondigd. In 2012 begon Viet Cong als project van ex-Women leden Matt Flegel en Mike Wallace, Danny Christiansen en Monty Munro (Chad Vangaalen). Op de eerste release, de EP Cassette, hoor je een overvloed aan bekende geluiden: de catchy lo-fi rock van Guided By Voices, de dreampunk van Deerhunter, de gerafelde art-rock van Television. Toch klinkt Viet Cong tegelijkertijd als geen van deze bands, en dat is bijzonder knap. Muziek die nerveus kraakt en siddert, als een duveltje uit een doos springt met een verrassend pakkende melodie, of juist walmt in een mistige noisetrip. 

donderdag 19 februari 2015
We Were Promised Jetpacks
klinkt als: The Twilight Sad, The Joy Formidable, Frightened Rabbit

Rotown behoort inmiddels tot een van de favoriete plekken van We Were Promised Jetpacks om te spelen. Voor alweer de vierde keer mogen we de Schotten verwelkomen op de Nieuwe Binnenweg. Schotland is nog altijd een essentiele broedplaats voor spannende alternatieve muziek en We Were Promised Jetpacks is zo'n beetje de crème de la crème. Derde album Unravelling zit wederom vol hemelsbrede indierocksongs die zich dapper ontvouwen tot vinnige gitaarexplosies. Het knappe aan We Were Promised Jetpacks is dat ze ondanks al die ingewikkelde spanningsbogen nergens 'het liedje' inboeten. Live is de band zo overrompelend en dynamisch als de platen doen vermoeden, wij spreken nu inmiddels uit ervaring! Dit is wat je noemt een zekerheidje. Welkom terug heren!

zondag 22 februari 2015
Douwe Bob
Try-out
klinkt als: Ryan Adams, Johnny Cash

Dat Douwe Bob beroepsmuzikant is geworden kun je eerder lotsbestemming dan toeval noemen. Zijn vader Simon Posthuma stond ooit in het middelpunt van de British Invasion als lid van kunstenaarscollectief The Fool, verantwoordelijk voor de kleurrijke kleding en platenhoezen van The Beatles, Cream en The Hollies. Douwe Bob haalt de inspiratie juist meer uit de rock-'n-roll van eind jaren vijftig/begin jaren zestig. Zijn liedjes ademen de bravoure van een Johnny Cash, Roy Orbison of Buddy Holly, vooral dankzij die diepe geestdriftige zangstem. Sinds zijn doorbraak als winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland volgt de jonge liedjessmid zijn eigen koers, onder eigen voorwaarden. Om het nieuwe materiaal van zijn komende album Can't Slow Down te testen, doet Douwe Bob een aantal exclusieve try-outs, waaronder dus in Rotown. Wacht daarom niet al te lang met een kaartje kopen, want ze zullen naar verwachting in hoog tempo over de toonbank vliegen!

donderdag 26 februari 2015
Wallace Vanborn
klinkt als: Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Masters of Reality

België houdt al jaren een goede traditie levend als het gaat om desert rock van het bovenste plateau. Millionaire, Eagles Of Death Metal (twee bands waar Tim Vanhamel in speelde)…oja, een bandje genaamd Triggerfinger, hebben dit inmiddels bewezen. Het Gentse trio Wallace Vanborn zet de trend het afgelopen decennium niet alleen knap voort. Ze laten zien dat er binnen het stonergenre nog altijd heuse vernieuwing plaatsvindt. Het dit jaar uitgebrachte The Orb We Absorb bevat niet alleen in een stormvloed aan monsterriffs, de band weet slim stijlen als glamrock, prog en psychedelica in hun sound te verweven. Het album is opgenomen door niemand minder dan Masters Of Reality-voorman en boegbeeld Chris Goss. Als iemand kan uitleggen waarom je Wallace Vanborn niet mag missen, is het de meester zelf: Take QOTSA quality riffage, but 10 x weight, add swinging crazy drums and monster ass bass and you might have something like Wallace Vanborn.” Juist.

dinsdag 03 maart 2015
The Pains of Being Pure at Heart
klinkt als: Death Cab For Cutie, The Cure, Broken Social Scene

Er zijn weinig mensen op deze aardkloot die een popsong kunnen schrijven die de luisteraar zowel doet zwelgen in hartenzeer als dansen van geluk. Robert Smith is daar met The Cure natuurlijk al decennialang meester in. Kip Berman en zijn Pains of Being Pure at Heart vangen diezelfde melancholiek nu sinds 2007. Het vorige album Days of Abandon geeft een duidelijke nieuwe richting aan. De donkere schaduw lijkt eventjes helemaal verdwenen: dit zijn liedjes die baden in een gouden gloed. De nevelige wavepop en shoegaze van Belong maakt plaats voor meer orkestrale artrock à la Broken Social Scene. Toch zal Berman altijd een beetje de dubbende liedjessmid blijven, achterdochtig jegens zelfs de meest positieve emoties en gedachten. Een band die dat zo expliciet kan vastleggen als The Pains of Being Pure at Heart kun je alleen nog maar in het hart sluiten.

zaterdag 07 maart 2015
Sue The Night
klinkt als: Bon Iver, Dirty Projectors, Lykke Li

Onder het pseudoniem Sue The Night schrijft de enigmatische Suus de Groot spaarzaam gearrangeerde luisterpop vol verrassende wendingen. Een terugkerend thema is de nacht, de tijd waarin De Groot het meest geïnspireerd is om te schrijven. De single Top of Mind ligt in het verlengde van Kate Bush, jaren tachtig-Fleetwood Mac en Lykke Li, al voelt dit slechts als het topje van de ijsberg. Als je kijkt naar de all-star cast aan muzikanten betrokken bij het debuut Mosaic (dat in januari moet verschijnen), kruipt meteen het gevoel dat hier iets ontzettend bijzonders aan de hand is: onder andere Bombay Show Pig, Frank "BINKBEATS" Wienk, Thijs van der Klugt (Baskerville) en Pascal Deweze (Sukilove) hebben een bijdrage geleverd.

zondag 08 maart 2015
Guster
klinkt als: Fountains Of Wayne, Crowded House, Ben Folds

Het uit Boston, Massachussets afkomstige folkpopkwartet Guster bestaat al sinds 1991. Hoewel de band nogal relatief onbekend is in Nederland, genieten ze in thuisland van bescheiden succes. Zo haalde het in 2003 uitgebrachte Keep It Together de Amerikaanse Top 40. Deze charmante band beschikt naast ambachtelijke, melancholische popliedjes over een goeie dosis humor. Piraterij van Keep It Together  werd bijvoorbeeld bestreden door alle vocalen te vervangen met kattengemiauw op de illegale oplagen. Guster staat erom bekend coulant te zijn met bootleggers, wat ze een heuse cultstatus heeft opgeleverd in de hometaper-community. Een bijzondere band dus, die er een geheel eigen filosofie op na houdt. Maar goed, as je gewoon komt om prachtige liedjes te horen, ben je vanavond in Rotown op het juiste adres!

dinsdag 10 maart 2015
Champs
klinkt als: Kodaline, Noah and The Whale, MGMT

Champs is een goed bewaard geheim. De broertjes William en David Champion werden in 2013 al bejubeld door The Guardian en The Line of Best Fit voor hun melancholieke folkpop, precies op het snijvlak tussen MGMT, Kodaline, Galaxie 500 en Fleetwood Mac. De titel van volprezen debuut Down Like Gold vangt de strekking treffend: disco voor het gebroken hart. Onlangs werd de opvolger aangekondigd: VAMALA. Voor dit album verruilde de band het slaperige Isle of Wight voor Londen, om daar samen met producer Dimitri Tikovai (onder andere Placebo en Goldfrapp) nieuwe nummers op te nemen. Hoewel het resultaat naar verluid iets omvangrijker is qua arrangement, zijn de stemmingswisselingen ook krachtiger. Deze liedjes schommelen tussen puur escapisme en harde werkelijkheid. Moeilijke band om te vangen, dit Champs: wie zowel met The Bee Gees als The Flaming Lips vergeleken wordt, vraagt dan ook om een persoonlijk oordeel. Haal hier vanavond in Rotown in ieder geval je winst uit!

zaterdag 14 maart 2015
Palio SuperSpeed Donkey
klinkt als: Arctic Monkeys, Blur, Spoon

Drie jaar geleden, tijdens Into The Great Wide Open, viel zo'n beetje heel Vlieland voor Palio SuperSpeed Donkey. De destijds slechts veertienjarige broekies speelden de Bolder compleet in de vernieling met hun aanstekelijke Arctic Monkeys-achtige indiepop. Inmiddels zijn de jongens ouder, wijzer en gecultiveerder qua muzieksmaak. De band nam daarom  twee jaar goed de tijd om echt een eigen smoel ontwikkelen in de vorm van het volwaardige debuutalbum A Funny Sunrise. Palio SuperSpeed Donkey geeft alvast een hint weg: het Britse geluid van voorheen heeft nu meer plaats gemaakt voor een wat meer Amerikaans-Europees invalshoek. Het is spannend om te zien hoe dat zich vanavond in Rotown gaat vertalen. Dat deze jongens kunnen spelen, weten we gelukkig al… En ze zullen er vast niet slechter op geworden zijn. Feestje gegarandeerd!

donderdag 19 maart 2015
Roosbeef
klinkt als: Dwarse nederpop met nieuw album

Hoewel er de laatste jaren veel Nederlandstalige zangeressen zijn ontsproten met vernuftige tongval, blijft (de inmiddels in Antwerpen woonachtige) Roos Rebergen toch een zeldzaam geval. Ze is een van de weinige muzikanten wier muziek een directe afspiegeling is van haar persoonlijkheid. Haar dwarse ambachtelijke liedjes zitten vol melancholiek en geestige hersenspinsels, met het vallen en opstaan, het verwerken, de liefde en het leven als belangrijke thema's. Terwijl haar band Roosbeef muzikaal steeds dynamischer en spannender blijft worden, bewaren Rebergens liedjes die typisch kneuterige charme. Rebergen is door de jaren heen steeds zelfbewuster gaan schrijven, en dat vertaalt zich knap uit naar het podium. Die muzikale ontwikkeling is terug te horen op het derde album KALF, dat in februari verschijnt. Tom Pintens is wederom van de partij, met als belangrijke aanwinst multitalent Tijs Delbeke (Sir Yes Sir). Vanavond zal Roosbeef na drie jaar afwezigheid terugkeren in Rotown, met ongetwijfeld nieuwe verrassingen in petto. Gezien het vorige concert op de Nieuwe Binnenweg in rap tempo uitverkocht raakte, is het verstandig zo snel mogelijk kaartjes te kopen!

zondag 22 maart 2015
Sean Rowe
klinkt als: Van Morrison, Ryan Adams, Tindersticks

Sean Rowe valt meteen op tussen collega singer-songwriters met zijn warme, soulvolle baritonstem, ergens tussen Tindersticks' Stuart Staples, 16horsepowers David Eugene Edwards en The Nationals Matt Berninger in. Het afgelopen jaar heeft Rowe voornamelijk huiskamerconcerten gegeven, maar vanavond mag hij het elektrisch doen in Rotown. Op zijn nieuwste album Madman omarmt de charismatische bebaarde troubadour de roots van soul en blues muziek, met invloeden van Wilson Pickett en John Lee Hooker. Soms komt de inspiratie weer uit onverwachte hoek: zo ontpopt hij zich bij de seventiespop van Desiree haast als speelman van de Neil Diamond, Barry White en Van Morrison-school. Zeker niet het type songwriter dat slechts met gitaar op schoot schuchter de koffiehuisjes en kroegjes afreist. Met een groot kloppend hart en natuurlijke, ietwat droogkomische charme weet Sean Rowe niet alleen te ontroeren, maar vooral ook te entertainen. 

donderdag 26 maart 2015
Broken Brass Ensemble
Nieuwe datum
klinkt als: Achtkoppig brassmonster extraordinaire

Oerol, Into The Great Wide Open, Noorderzon, Paard van Troje, Vera…overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt breekt de feestpleuris uit. Wij hebben het afgelopen Koningsdag ook ten lijve ondervonden… Vandaar dat we deze bende luidruchtige koperdieven terugvragen. Broken Brass Ensemble brak nog niet zo lang geleden door met een onverwachte viralhit Thrift Shop, een eigen interpretatie van de monsterhit van Macklemore & Ryan Lewis. Sindsdien gaat de band als een trein: vorig jaar kreeg de single Peas BN'ers als Nico Dijkshoorn, Rob Stenders en Danny Vera aan het dansen. Zoals Jungle By Night afrobeat een eigentijdse injectie geeft, zo doet Broken Brass Ensemble precies hetzelfde met de New Orleans marching band-doctrine. Onweerstaanbaar! Houders van een Rotown clubcard kunnen dit concert geheel gratis bezoeken! Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'.

donderdag 02 april 2015
Sven Hammond
klinkt als: Charles Bradley, Aloe Blacc, Gary Clark Jr.

Ze bliezen in juli 2014 tijdens North Sea Round Town al het dak eraf in Rotown. Wij trokken toen al de conclusie: we kunnen simpelweg niet lang zonder Sven Hammond. Sven Figee is van alle markten thuis, doorgaans zijn brood verdienend als veelgevraagd sessiemuzikant en producer. Met zijn monsterband Sven Hammond is hij juist de opperdirigent, plaatsnemend achter zijn vertrouwde Hammond-orgel. Dit genre-overstijgende collectief blaast je omver met stomende funk, gruizende blues, zwoele soul en razende rock-'n-roll. Waar je ook bent, Sven Hammond geeft je altijd die broodnodige positieve injectie die de boel op zijn plek schudt. Wederom komt Figee aandraven met zijn machtige liveband, zijn heerlijk ontspoorde Hammond-licks is de kwintessens. Verwacht een avond met topsongs, aanstekelijke jams en een overvloed aan feelgood-vibes.

donderdag 02 april 2015
July Talk
Locatie: V11
klinkt als: Veronica Falls, The Black Keys, Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes

Zelfs in een muzikaal tijdperk waarin we al zoveel merkwaardige kruisbestuivingen te horen krijgen, is het Canadese July Talk een echte vondst. De band rondom Peter Dremainis en Leah Fay weet op wonderbaarlijke wijze hedendaagse indiepop te combineren met de rauwheid van country en bluesmuziek. We weten nog niet precies hoe dat überhaupt mogelijk is, maar op een of andere manier klopt het perfect. Veel is te danken aan de heerlijk potsierlijke girl-boy wisselwerking tussen Dremainis' theatrale Tom Waits-strot en Fay's honingzoete zang. Deze band integreert onbeschroomd zoveel mogelijk stijlen in hun muziek: robuuste blues, euforische popanthems, fijnzinnige indierock: het kán en mág allemaal in de vrije loop. July Talk heeft namelijk genoeg charisma en sterke liedjes om het heel ver te schoppen op de grotere podia en festivals. Vanavond zien we ze nog in het klein op Lichtschip V11, wat ons betreft het perfécte begin van de zomertijd. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 16 mei 2015
Emil Landman & Ronde
Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie single Run mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan.

zondag 07 juni 2015
The Dustbowl Revival
klinkt als: Vernieuwende mengelmoes van Amerikaanse rootsmuziek

Nog altijd hecht de VS veel waarde aan die vele traditionele muziekstromingen en subculturen: we noemen de gospel, jazz, blues, folk, marching bands en natuurlijk rock-'n-roll. Rotown houdt van puristen die de oude traditie voortzetten, zoals onze held Pokey LaFarge dat doet. Maar we vinden het ook bijzonder wanneer bepaalde artiesten die oude blauwdrukken samensmelten tot iets compleet origineels. Ziehier The Dustbowl Revival uit Californië, een groep jonge muzikanten die een frisse nieuwe draai aan zo'n een beetje alle Amerikaanse rootsmuziek geven. Vanavond in Rotown zal dit orkest extraordinaire veel stijlen overlappen en grenzen vervagen, met behulp van een karrenvracht aan instrumenten. The Dustbowl Revival verpakt alles in liedjes die een glimlach op het gezicht toveren. Dan te bedenken dat het allemaal begon met een bescheiden oproep op Craigslist van oprichter Z. Lupetin.