zaterdag 18 april 2015
Mark Lotterman & Johnny Dowd
Record Store Day
Locatie: V11
klinkt als: Lou Reed, Leonard Cohen, Tom Waits

Zielenbroeders Johnny Dowd en Mark Lotterman brengen tijdens deze Record Store Day een speciale 7" split uit: 1953 (Dowd) en Time Goes By (Lotterman). Om dat te vieren organiseren Dowd en Lotterman samen een bijzondere double bill op Lichtschip V11. Lotterman en Dowd ontmoetten elkaar bij een van Dowds shows in Nederland en zijn sindsdien vrienden gebleven. Generatiekloof en topografie wat dit betreft zijn slechts triviale begrippen: qua naargeestige humor, absurde stijlveranderingen en pure doorleefdheid zitten beide artiesten op precies dezelfde golflengte. Mark Lottermans meest recente album, het fraaie Year Without Summer, leunt sterk tegen de singer-songwriterhoek, wat hem terecht landelijke bekendheid opleverde. Wie debuutalbum Pain & Entertainment echter opzet, beseft dat de Rotterdamse muzikant op ieder moment de regels compleet aan zijn laars durft te lappen. Het nummer Solitude In 10 Verses, waarop Johnny Dowd een gastbijdrage levert, stopt Lotterman doodleuk in een drum&bass (!!)-jasje. Net als Lotterman 'speelt' laatbloeier Dowd slechts zo nu en dan de 'getormenteerde troubadour-met-gitaar'. Voor zijn nieuwe plaat That's Your Wife On The Back Of My Horse haalt de 66-jarige Texaan een breed scala aan drumcomputers, synths en loops uit het stof. Dowd vangt net als Lotterman een onverholen melancholie in zijn verhalende songs, maar delft net zo graag in het verstrooide experiment. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 18 april 2015
Thirty-threes & Forty-fives
Recordstore Day XL Edition with Roccalberti, Lord Bacon, Rob Now & Gary X
klinkt als: Dansen op 45-toeren platen

Ter ere van de verjaardag van de meest iconische muziek drager, pakken we uit met een extra dikke editie Thirty-threes & Forty-fives. Ceremonie meesters Roccalberti, Lord Bacon, Rob Now en Gary X zullen je op volle 45 toeren doen schudden op de eindeloze selectie van zwarte pareltjes in hun collectie. Want zoals de wijsgeren van weleer al zeiden: Once you go black, you never go back...

dinsdag 21 april 2015
Reflectieborrel
klinkt als: De gelegenheid om samen te reflecteren

Elke vrijdag deelt Daisy da Veiga een filmpje van maximaal 3 minuten, de #fridayreflection. Hiermee nodigt zij de kijker uit om te reflecteren over hoe zij meer uit zichzelf kunnen halen. 

Met de reflectieborrel creëren we gelegenheid om samen te reflecteren. Reflecteren is het nieuwe netwerken. Het onderwerp van de reflectieborrel van 21 april is: De kracht van kwetsbaarheid. Een drankje doen met een inspirerend thema dat ons allen aangaat. Mara Michels, Poézhia, Carina Fernandes en Ivan Words delen door middel van poetry hun reflectie op dit thema.
 

Entree bedraagt 12,50 euro (excl servicekosten) en de tickets zijn via deze link verkrijgbaar. 

KLIK HIER VOOR HET FACEBOOK EVENT

woensdag 22 april 2015
Sunset Sons
Verplaatst naar donderdag 18 juni
klinkt als: Kings of Leon, Kensington, Graffiti6

Spijtig nieuws! Sunset Sons heeft haar show in Rotown op woensdag 22 april moeten verplaatsen naar donderdag 18 juni 2015. De band is uitgenodigd om in Frankrijk het voorprogramma van een bekende band te verzorgen, hierdoor is de show in Rotown verplaatst. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl. Onze excuses voor het ongemak!

Support: The Wanderer
 // Sunset Sons schrijft hitgevoelige popanthems in het verlengde van Kings of Leon en ons eigen Kensington. Het is ook niet zo vreemd dat de ijzersterke single On The Road is opgepikt door zowel 3FM als BBC Radio 1. De band is ontstaan in Hossegor, een klein bergdorpje in de Alpen. Het wintersportseizoen brengt dan voldoende lol met zich mee, na een tijdje begon er iets te kriebelen bij Sunset Sons. De koude bergstreken inruilen voor een warm zonnig strand wordt op een bepaald punt steeds aanlokkelijker. Goed, de tijd werd dus rijp om de snowboards op te bergen en de surfplanken weer uit de kast te halen. Hoe kom je dus eenvoudig van A naar B? Welja, waarom niet gewoon een band oprichten? Momenteel werkt Sunset Sons aan hun debuutplaat in Nashville, Tennessee. Opvallend dat daar dus geen stranden te vinden zijn, maarja, die plaat moet ook gewoon af komen natuurlijk. Gezien de sterk groeiende populariteit van Sunset Sons is het bij dezen verstandig om snel een kaartje in de wacht te slepen. Surf's up! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

donderdag 23 april 2015
DeWolff (uitverkocht)
klinkt als: The Black Keys, Deep Purple, Led Zeppelin

Support: Joe Madman & The Sidewalkers // Sinds 2007 mag het bevlogen rocktrio DeWolff zich een van de beste Nederlandse livebands ooit noemen. Inderdaad ja, ooit. Inmiddels zijn Hammondmeester Robin Piso en de broertjes Pablo en Luka van der Poel over heel Europa een grote liveattractie, dankzij hun geestdriftige jams, monolithische riffs en virtuoze liedjesambacht. DeWolff is een soort van modern Frankenstein-rockmonster, met de beste onderdelen van Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors en The Allman Brothers aan elkaar genaaid. De dogma's van de classic rock klinken nergens zo fris en eigentijds als in de handen van dit nog jonge zooitje podiumbeesten. Vanavond zal DeWolff weer eens vakkundig en vernuftig Rotown van de sokken blazen. Met andere woorden: hier moet je bij zijn!

donderdag 23 april 2015
Gemma Ray
Locatie: V11
klinkt als: Dusty Springfield, Feist, Nicole Atkins

De in Berlijn-woonachtige Britse songwriter Gemma Ray is een rusteloos artiest. Hoe kun je anders zulke spannende, doortrapte popmuziek schrijven? Neem bijvoorbeeld het fraaie Out In The Rain, een grootse ballade die zo uit de pen van Jim Morrison had kunnen komen. Het vorig jaar verschenen Milk For Your Motors puilt zo'n beetje uit van de spannende invloeden. Popmuziek met een heerlijk retro-randje, warm doch dreigend. Filmscores, pop noir, traditionals, rock-'n-roll, doo wop, gospel…Gemma Ray neemt het allemaal schijnbaar in de poriën op. Intrigerend is ook haar cover-plaat It's A Shame About Gemma Ray, met uitgeklede covers van Mudhoney, Buddy Holly, Sparks en Big Spender uit de musical Sweet Charity. Voor de poppuristen onder ons een must-see, vanavond op Lichtschip V11! Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

donderdag 23 april 2015
#leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #fissa

Viezer dan ooit! Rotown zal elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 24 april 2015
Losgeld
Rotown Nights
klinkt als: Coup de Sjans, VENOUR en BAARD & STAART willen feest

Het maandelijks terugkerende leukste feestje, voortaan op de vrijdag! Classic, onbekend, bekend, het maakt niet uit. De Rotterdamse DJ's van Coup de Sjans, Venour en BAARD & STAART willen feest. Om jou te bewegen draaien ze tijdens deze editie van LOSGELD in Rotown swingende rock, knallende r&b en zwoele hip-hop. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken! 

zaterdag 25 april 2015
35 & Still Alive
Rotown Nights
klinkt als: Dansen zonder kinderen

35 & Still Alive is de dansavond voor iedereen die 30+ is, of zich zo voelt. Wil je uren dansen, maar heb je geen zin om in het holst van de nacht thuis te komen? Dat komt goed uit, 35 & Still Alive begint al om 21.00 uur met de beste plaatjes van toen en nu. Verwacht geen uitgekauwde dance classics-avond; het blijft tenslotte Rotown, dus je hoort de leukste dansliedjes uit alle decennia voorbijkomen. Heb je genoeg energie, dan mag je van ons natuurlijk ook gewoon door blijven dansen tot sluitingstijd, want de dj’s draaien tot 4 uur. Met extra veel extra’s zoals DJ-collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s, naamstickers die gratis shotjes opleveren, twee dansvloeren en nog veel meer. DJ-collectief Dave Grohl & the Topless DJ’s is niet eenkennig en heeft een hekel aan hokjes- en blokjesdenken, dus je kunt alles verwachten. Ze draaien van hot naar her en van de hak op de tak door alle genres en decennia, met als rode draad dat alle nummers zeer geschikt zijn om op te dansen. U vraagt niks, zij draaien! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

Voorverkoop = VIP
Koop nu je kaartje voor 10 euro (excl. servicekosten) voor extra veel VIP-voordelen en voorrang bij de rij. Bovendien betaal je aan de deur 12 euro, dus beter ben je er gewoon snel bij!

zondag 26 april 2015
Kid Harlequin
Support: Order Of The Emperor
klinkt als: Nine Inch Nails, Placebo, Marilyn Manson

Af en toe best lekker stiekem, zo'n gezonde dosis misantropie en doemdenken. Vanavond presenteert Kid Harlequin gelukkig het langverwachte debuut Wired, een album dat zich in de psyche brandmerkt met pikzwarte gitaardetonaties, krioelende industrialbeats en vinnige vocalen. Het sinistere geluid van dit Rotterdams/Amsterdams zwartkijkerscollectief ligt in het verlengde van Marilyn Manson, Skinny Puppy en de latere Killing Joke-platen. Kid Harlequin is op bepaalde fronten ook een verrassend melodieuze band: door middel van ingehouden spanningsbogen suspense creërend, om vervolgens als een duveltje uit het doosje de luisteraar bij de keel te grijpen. En voor degenen nu nog twijfelen of het Kid Harlequin wel menens is: deze band beschikt over een drumster met het voorkomen van een Mortal Kombat-strijder. Juist.

zondag 26 april 2015
Records, Eggs & Coffee
Met VinylVerbond Rotterdam
klinkt als: Platenbeurs voor particulieren

Records, Eggs & Coffee is de maandelijkse platenbeurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere verzamelaar. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de de collecties van je favoriete lokale DJ's en platenverzamelaars graven, of met je eigen bak aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om de LP's en singletjes die je toch nooit meer draait, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan 1 meter platen uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

Aansluitend host DJ Okkie het Rotterdamse VinylVerbond. Ga met je favoriete elpee op de foto en wellicht draait DJ Okkie je lievelingsnummer van je meegebrachte plaat.

zondag 26 april 2015
De Teletijdmachine
Rotown Nights
klinkt als: Muzikale reis van 1955 naar 2015

Op deze Koningsnacht editie van De Teletijdmachine brengen we de relativiteitstheorie in muzikale uitvoering! Hier reis je, in in vier uur tijd, van 1955 naar 2015. When baby hits 88 mph, you're gonna hear some serious shit! 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!   

maandag 27 april 2015
Koningsdag
The Ragtime Wranglers & Big Bang Gang
klinkt als: Koningsdag vieren met uitzinnig muziek-extravaganza
Zoals een vreugdevol Koningsdag toekomt, staat Rotown wederom volgeboekt met swingende muziek in het kwadraat. Dit jaar kloppen iconische namen uit eigen stad en streek aan de deur: rockabilly-trots The Ragtime Wranglers en funkvedetten The Big Bang Gang.
 
The Ragtime Wranglers betreden jarenlang het wereldtoneel als een van dé gangmakers binnen de rockabilly-revival. De originele potpourri van surf, fifties rock 'n' roll, mariachi, country en blues wordt met grote glimlach uit de hoge hoed getoverd, vermaard snarenvreter Joe Sixpack voorop in de strijd. The Ragtime Wranglers spelen doorgaans met zangeres Miss Mary Ann, maar staan met als instrumentaal trio al wat langer hun mannetje. Hoewel een Ragtime Wranglers-show telkens een compleet andere ervaring is, eindigen ze nagenoeg steeds weer op dezelfde wijze: als een kolkende, stampende massa.
 
Funkorkest The Big Bang Gang is evengoed notoire als het gaat om feestjes bouwen. Gewapend met gigantische podiumbezetting, kanaliseert dit groepje aanstichters de opzwepende bravoure van George Clinton's Parliament, Sly Stone, Bootsy Collins, Isaac Hayes, P-Funk All-stars en dergelijke grootheden.Trouw aan tradities, maar tegelijkertijd ook bomvol verrassingen.The Big Bang Gang vernoemt zichzelf niet voor niets naar het natuurfenomeen dat het godganse universum mogelijk maakte. Dit wordt een onvergetelijk staaltje phonken-voor-gevorderden.
 
Tijdschema:
The Ragtime Wranglers: 14.00 uur - gratis
The Big Bang Gang: 18.00 uur - gratis
The Big Bang Gang: 21.00 uur - 5 euro entree
 
donderdag 30 april 2015
Dry the River
klinkt als: Band of Horses, Fleet Foxes, Blaudzun

Wij kondigen vandaag met gepaste trots de terugkeer van Dry the River aan. De Londense indiefolkers wisten zich vier jaar geleden van soortgenoten te onderscheiden door regelmatig met postrock-achtige intensiteit uit de bocht te vliegen. Drie jaar geleden speelde het vijftal in een uitverkocht Rotown de sterren van de hemel, excellerend in ijzingwekkend mooie verstilde a-cappella zang en geduchte vlammenzeeën van geluid. Inmiddels heeft Dry the River alweer een opvolger van het prachtige Shallow Bed op zak: Alarms In The Heart. Dat moet haast wel een teken van zelfkennis zijn, want deze titel dekt perfect de lading van deze hartverscheurende muziek. Dry the River speelt altijd vol overgave en zal ongetwijfeld opnieuw een betoverende show verzorgen hier op de Binnenweg. Verplichte kost, mensen! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

donderdag 30 april 2015
Happyness
Locatie: V11
klinkt als: Pavement, Sparklehorse, Yo La Tengo

Nonchalant, melancholisch, geestig en een tikkeltje wrang. Het jonge Engelse indiepoptrio Happyness heeft iets ongrijpbaars. Stiekem wil je helemaal wegzakken bij zo'n fraai liedje als Naked Patients, maar dan zingt Ben Compston prompt over de humor van zieke lichamen en blijf je alsnog klaarwakker. Knap, hoe een band met een kwinkslag de emoties compleet door de mangel durft te halen. Muziekblog Kicking the Habit schrijft: "In al z'n dwarse achteloosheid en opmerkelijke interpretering van Amerikaanse invloeden is Happyness een van de bijzonderste Britse nieuwkomers van het jaar, met een geweldig album op zak." Wie nog steeds met regelmaat platen van Sparklehorse, Pavement, The Velvet Underground en Yo La Tengo afstoft, kan het (dit jaar opnieuw uitgebrachte) debuut Weird Little Birthday alvast blind kopen. Vanavond mag Happyness aantreden op het Lichtschip V11 en daar worden wij stiekem best wel een beetje happy van. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

donderdag 30 april 2015
#leukvoorje
Rotown Nights
klinkt als: #fissa

Viezer dan ooit! Rotown zal elke donderdag vanaf 23.00 uur losgaan op #leukvoorje. Verwacht alle nieuwe/oude hits en schroom niet om te schuren op de beats van de DJ’s! #leukvoorje staat garant voor een vroege start van je weekend. 

Mis niks van Rotown's nachtprogramma door de pagina Rotown Nights op Facebook te liken!  

vrijdag 01 mei 2015
Sam Amidon
Locatie: V11
klinkt als: Andrew Bird, Iron and Wine, I Am Oak

Hij groeide op als zoon van folkies Peter en Mary Alice Amidon, speelde in Doveman, trouwde met Beth Orton en trok op met wonderkind Nico Muhly. Je raadt het al: Sam Amidon is geen doorsnee singer-songwriter. Deze productieve 33-jarige muzikant is eerder zielsverwant van Owen Pallett, Sufjan Stevens en Andrew Bird: een overvloed aan prachtige liedjes in de pen, maar net zo goed voorliefde bewarend voor verrassende, kleurrijke arrangementen. Amidon is als performer net zo goed onberekenbaar, puttend uit zowel Ierse folktraditionals als mainstreamclassics van R. Kelly of Mariah Carey. Zijn zalvend zachte neuriezang zorgt dat hij ieder liedje compleet eigen kan maken. Amidon is wat je noemt een muzikale veelvraat: van jazz tot hiphop, van klassiek tot soul... Hij luistert letterlijk alles. Door al die uiteenlopende invloeden tot zich te nemen, vangt Amidon een bijzondere sound die zowel herkenbaar als bevreemdend in het gehoor ligt. Vernieuwingsdrang, belezenheid, charisma en puur onbeteugeld talent…Sam Amidon heeft het stiekem dus allemaal. Toch blijft hij album na album onbekommerd zijn persoonlijke niche volgen. Temidden van zijn Europese tournee als support voor Sharon van Etten mag Amidon vanavond weer eens zijn volle repertoire presenteren, op het knusse dek van V11 welteverstaan. Een enerverende avond, dat staat in ieder geval vast. Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zondag 03 mei 2015
Michael Prins
klinkt als: A Dreamer’s Dream Tour 2015

Support: La Corneille // Een journaliste vraagt liedjessmid Michael Prins: "Hoe belangrijk is de liefde voor jou?" Prins staart eventjes in de verte en weerlegt de vraag vervolgens richting haar: "Net zo belangrijk als voor jou." Prins wint in 2013 het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en verkocht niet lang daarna (in december) Rotown uit. Dit zijn slechts twee voetnoten in zijn nog prille carrière. Merkwaardiger is de bescheidenheid, levensobservaties en melancholie die hij zowel in het echte leven als binnen zijn liedjes toepast. Prins beschikt over de natuurlijke charisma van een heuse troubadour. Hij kan je plotsklaps midden in het hart raken zonder er al teveel woorden aan vuil te maken. Hoewel de liedjes zijn doordrenkt in weemoed, heeft hij net als Nick Drake die kalmerende zalvende stem, die je veilig naar de overkant loodst. Dat is het knappe aan Prins, hij gooit je door de mangel en is trefzeker op de tere plekken van je ziel. De soelaas in zijn muziek blijft echter altijd om de hoek komt kijken. De singer-songwriter uit Haarlem werkt momenteel aan A Dreamer's Dream is Forever to be Yours, de opvolger van zijn debuutalbum Rivertown Fairytales. De nieuwe cd verschijnt later dit jaar en bevat o.a. de single Fear Not, het duet tussen Carice van Houten en Michael.

Tijdschema:
21.15 uur - La Corneille
22.00 uur - Michael Prins

zondag 03 mei 2015
Vintage, Eggs & Coffee
klinkt als: Vintage markt voor particulieren

Nieuw bij Rotown! Vintage, Eggs & Coffee is een nieuwe maandelijkse beurs op de zondagochtend. Het is exclusief bedoeld voor en door de particuliere vintage-liefhebber. De eerste zondag van de maand is vanaf nu voor mensen die van mooie oude spulletjes houden. Je kunt deze ochtend onder het genot van een zaterdagnachtkater, een eitje en een bak koffie op je dooie akkertje door de collecties van vintage-verzamelaars graven, of met je eigen spullen die je kwijt wil aan een tafel plaatsnemen om je verzameling uit te dunnen. We motiveren iedereen om mooie vintagejurkjes die je niet meer past, of je retro serviesgoed waar je op bent uitgekeken, mee te nemen en deze aan te bieden voor een mooi prijsje of te ruilen met anderen. De enige beperking die we opleggen, is om niet meer dan twee tafels spulletjes uit te stallen, zodat het overzichtelijk blijft en de beginnende enthousiasteling niet wordt weggedrukt. 

maandag 04 mei 2015
Metal Monday
Locatie: Bar3
klinkt als: DJ's draaien zorgvuldig geselecteerde metal

Op de succesvolle Metal Monday staat Bar3 op 6 april van 20:00 tot 02:00 in het teken van Barhanging & Headbanging. DJ's Corpsegrinder en Facemelter draaien zorgvuldig geselecteerde herrie van Heavy tot Death Metal op de enige avond in het centrum van Rotterdam die gericht is op metalheads!

donderdag 07 mei 2015
And So I Watch You From Afar
Support: Mylets
klinkt als: Foals, 65daysofstatic, Mogwai

Zelden krijg je zo'n vloedgolf van pure euforie over je heen als bij een concert van postrockgeweldenaren And So I Watch You From Afar (ASIWYFA). De band uit Belfast komt met een zodanig avontuurlijk geluid dat zelfs de kortste nummers aanvoelen als een epische intergalactische ontdekkingstocht. Laat je dus vooral niet afschrikken door het 'post-rock' hokje, noch de wat emo-achtige bandnaam: ASIWYFA is allesbehalve een 'moeilijke' band. De muziek klinkt buitengewoon poppy , speels en dansbaar, en tegelijkertijd super eigenwijs en spannend. Progressieve rock, indierock, jazz, afrobeat, neoklassiek: niets is te ver gezocht voor dit Noord-Ierse kwartet. Het is daarom altijd spannend welke richting ze nu weer kiezen. Het nieuwste album Heirs ligt in ieder geval nét in de schappen als ASIWYFA ons Rotown aandoet. Maak je borst maar nat voor deze futuristische droomvlucht. Mis dit niet!

Mylets
De bevreemdende, emotioneel beladen gitaarmuziek van support Mylets ligt ergens tussen Animal Collective, Menomena en Battles in. De man achter Mylets heet Henry Kohen: deze Amerikaan weet nagenoeg in zijn eentje een vol bandgeluid naar het podium te vertalen. Zien is geloven! 

donderdag 07 mei 2015
De Skaggerz
Locatie: V11
klinkt als: Releaseparty van Rotterdamse party-reggae-ska-punk-band

Na de succesvolle release van Merkwaardige Wezens in Rotown (sep '14) en het winnen van de Grote Prijs Rotterdam 2014 stomen De Skaggerz door naar de top van de ska-wereld. De volgende stap in het plan van de wereld verovering zal plaatsvinden op Lichtschip V11 te Rotterdam. Hier zullen De Skaggerz op donderdag 7 mei hun nieuwe EP genaamd Tussendoortje releasen. Met deze EP geven ze een startschot voor wat de toekomst zal brengen.

Op het knusse lichtschip V11 in de Rotterdamse Wijnhaven gaat het feest vanaf 22.00 uur los. Voorafgaand aan het optreden van De Skaggerz zal DJ Hans Tweedehans het publiek opwarmen en debuteert het swingende duo The Amazing Disco Freaks om de fuif compleet te maken! En het mooiste is nog: bij de entree krijg je gratis het nieuwe album om thuis nog eens uit je plaat te gaan!  Let op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

vrijdag 08 mei 2015
Splendid (uitverkocht)
klinkt als: Chef'Special, Will and The People, Pete Philly & Perquisite

Again! Again! Again! Inderdaad, het elfkoppige Haagse feestmonster Splendid kunnen we simpelweg niet vaak genoeg over de vloer hebben. Deze doldwaze crossoverband verpakt reggae, dub, hiphop, neo-soul, singer-songwriter, surfrock en UK garage in hyperaanstekelijke popsongs. Geen festivalpodium is dan ook te klein voor Pat Smith en zijn innemende bende rasmuzikanten. Dit jaar staat er een goednieuw album in de planning, waarop Splendid "weer terug naar de basis" gaat. De gevoelige nieuwe single Now Or Never en het eerder uitgebrachte, funky Back In The Days leunen wat dat betreft meer dan ooit op het live-geluid van de band. Bij Splendids vorige bezoek aan Rotown bleek ons zaaltje nét een maatje te klein. Een van 's lands beste livebands in zo'n intieme setting meemaken blijft echter een onvergetelijke ervaring, eentje die we graag opnieuw willen beleven. Alsof je een donderslag vangt in een juwelendoosje. Sleep die kaartjes dus snel in de wacht!

zaterdag 09 mei 2015
Sophie Hunger
klinkt als: Wende, PJ Harvey, Thus: Owls , Fiona Apple
De uit Zwitserland afkomstige Sophie Hunger is een uiterst bijzonder geval: een getalenteerd veelzijdige muzikant en songwriter die belangstellend in de esoterie duikt, maar tóch een liedje kan zingen alsof haar eigen leven ervan afhangt. Je hoort vrijwel meteen aan Hungers muziek dat ze een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde. Nog een bijzondere eigenschap: Hunger staat er om bekend haar liedjes ook in verschillende talen te vertolken. Het nieuwste album SUPERMOON, opgenomen met John Vanderslice in Brussel, zal komende lente het daglicht zien. Vanavond houdt Sophie Hunger Rotown in haar greep met haar grenzeloze popmuziek. Een belevenis, dat staat in ieder geval vast.
zondag 10 mei 2015
Kids, Eggs & Coffee
Moederdag editie
klinkt als: Rotown’s variant op het ontbijt op bed

Kids, Eggs & Coffee is hét Moederdag cadeau op deze speciale zondagochtend. Mama kan (met papa) aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje met brood van Jordy, biologisch roerei, jam, kaas, pancetta, yoghurt met cruesli en fruit plus speciaal voor mama een glaasje Prosecco. En dat voor maar 10 euro p.p. Ondertussen kunnen de kinderen zich, onder begeleiding, uitleven aan de knutseltafel.

woensdag 13 mei 2015
Popquiz Marathon
klinkt als: Legendarische popquiz in marathon vorm

Vanavond is het weer tijd voor de beruchte Popquiz Marathon! Je kunt weer op verschillende locaties rondes spelen met diverse thema’s. Of je nu een disco queen of een nineties bitch bent, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken! Tussen 19.00 en 20.00 kunnen de vouchers worden ingewisseld voor het startpakket en de stempelkaart voor het hele team. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld.

Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotown het winnende team bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Aansluitend vindt in Rotown een Popquiz Party plaats. Kaarten zijn online verkrijgbaar en aan de kassa en je hebt één kaart per team nodig.

Reglement
- Per team heb je één kaartje nodig
- Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
- Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
- Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
- Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
- Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
- Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:40 inleveren bij Rotown, maken kans op de overwinning
- Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties

donderdag 14 mei 2015
Mountain Bike
Hosted by Roodkapje
Locatie: V11
klinkt als: Afterpartees, Blur, Pavement, Thee Oh Sees

Het Brusselse Mountain Bike timmert inmiddels een paar jaartjes aan de weg, maar wist dit jaar op Eurosonic pas eindelijk het voetlicht te vinden. Dit viertal speelt supersympathieke garagepop met de typerende flair die haast in het DNA van onze Zuiderburen gegrift lijkt te zijn. Afgelopen jaar trok Mountain Bike in eigen land al aandacht met de ijzersterke single I Lost My Hopes - In Paradise, compleet met gouden gitaarhook. Het gelijknamige debuut zit overigens vol met dat soort repeatknop-waardige vondsten, waardoor Mountain Bike zich gauw weet te onderscheiden van soortgenoten. De band durft tegenwoordig met een voet uit het garagerock-stramien te stappen met ongeveinsde, luchtige Britpopliedjes als Hangin' Around en Japanese Guitar. Onlangs nam ons eigen trots Afterpartees de band mee op sleeptouw: de ideale vuurdoop voor deze prettig gestoorde Belgen om op eigen kracht de Nederlandse clubs onveilig te maken in hun korte broekjes en basketbaljerseys. Zonder twijfel een van de leukste bands van het moment! Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met RoodkapjeLet op: dit optreden vindt plaats in  V11 (tegenover Wijnhaven 101)

zaterdag 16 mei 2015
Ronde & Orange Skyline & Emil Landman (verplaatst naar do 17 sep)
3FM Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Let op: het concert is verplaatst naar donderdag 17 september, waarbij de zaal al om 20.00 uur open gaat. Eerder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

De snelle opmars van Rondé loopt een kleine vertraging op. Zangeres Rikki Borgelt wordt aan haar stembanden geopereerd. Ze had al een tijd last van haar stem en om blijvende schade te voorkomen moet ze onder het mes. De 3FM Serious Talent On Tour in Rotown (met Rondé, Emil Landman en Orange Skyline) op zaterdag 16 mei zal verplaatst worden naar donderdag 17 september. Eeder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl.

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie singleRun mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan. Orange Skyline schrijft spannende, eigenzinnige songs met filmische inslag, vergelijkbaar met Balthazar op het succesvolle Rats. Een belangrijk verschil: deze vier Groningers omarmen de losbandige energie van garagerock. De inventieve ritmes verraden tevens een voorliefde voor bands als The Jam en The Stone Roses.  Wonderbaarlijk genoeg klinken de liedjes echter nergens als een slap aftreksel.

dinsdag 19 mei 2015
Soley
klinkt als: Agnes Obel, Peter Broderick, Joanna Newsom, Laura Veirs

Sóley Stefánsdóttirs muziek doolt onbevangen tussen folk, neoklassieke pop, jazz en avant-garde, alsof ze nooit van elkaar gescheiden zijn geweest. Zoals de meeste IJslandse muzikanten is Sóley een duizendpoot, het liefst buigend over meerdere projecten tegelijk. Ze studeerde compositie en jazz op de kunstacademie, speelde in indiebands Sin Fang en Seabear en schreef muziek voor poppentheaters en dansvoorstellingen. In 2011 kroop de schuchtere multi-instrumentalist uit haar creatieve schulp met debuutplaat We Sink, waarop ze korte verhaaltjes verpakt in gloedvolle, surrealistische liedjes. Haar meest recente werk, Krómantík, bevat acht spookachtige instrumentale pianocomposities geschreven over een langere periode. Verwacht vanavond een intiem, indringend optreden vol verrassende wendingen. 

donderdag 21 mei 2015
Husky
klinkt als: The Shins, Villagers, Local Natives

Support: Andy Shauf // De Australiër Husky Gawenda schrijft samen met zijn neef Gideon Preiss eigenzinnige indiepopliedjes, waarmee ze al snel in het verlengde van collega-muzikanten The Shins en Villagers komen te zitten. Gawenda en Preiss zijn gevoelige jongens die niet snel zo'n platte serenade zullen schrijven, maar juist muziek maken om de complexere emoties te toetsen. Op het bloedmooie Don't Tell Your Mother zingt Husky bijvoorbeeld ene Josephine toe, om vervolgens naar haar in de derde persoon te refereren als een verloren liefde. Zo zitten veel van deze liedjes op dat precaire snijvlak tussen hoop en wanhoop. Net als het Californische Local Natives is de muziek van Husky doorspekt met warme exotische tinten, zodat de zon uiteindelijk toch telkens weer door die donkere wolken breekt. 

vrijdag 22 mei 2015
Rotterdam Riot #3
The Miseries + The Peawees + zZz + Warm Soda
klinkt als: Drie dagen de beste punk, garage en rock 'n roll
Rotterdam Riot is terug met een revanche. Het leukste punk-, rock-'n-roll- en garagefestival van #010 breidt zich dit jaar uit tot drie dagen! Van vrijdag 22 mei tot en met zondag 24 mei kun je je op vier locaties in de binnenstad uitleven. Naast Rotown zijn dat V11, Worm en Tiki's. Met een passe-partout kun je langs alledrie locaties, het programma in Tiki's is het hele weekend gewoon gratis. Op vrijdag 22 mei ontvangen we de volgende bands in Rotown:
 
Tim Knols vintage drie-akkoorden-is-de-max punkrockband The Miseries liet eerder dit jaar een behoorlijke impressie achter op Lichtschip V11. Knol bewijst zich als manusje van alles door niet alleen als hartenbreker te onderscheiden, maar net zo goed als pottenbreker. Met nog geen album op zak hebben The Miseries al Into The Great Wide Open en Le Guess Who? aan gort gespeeld.
 
Blij worden we ook van Warm Soda. De band rondom Matthew Melton heeft dusdanig veel rake 'glitterfuzz'-anthems op zak, dat je je afvraagt waarom ze niet inmiddels grandioos zijn doorgebroken. Misschien is het domweg pech, want elke keer als Rotown Warm Soda wil overvliegen lijkt er wat tussen te komen. Niet dat dat ons stopt om het te blijven proberen, want de liedjes als Save This Dance For Me zijn simpelweg onweerstaanbaar. Podiumbeest Niek Nellen van Afterpartees is zo'n beetje Warm Soda's grootste fanboy en wij snappen best wel waarom.
 
Over catchy en onweerstaanbaar gesproken, de onstuimige poppunkliedjes van het Italiaanse The Peawees nestelen zich net zo probleemloos in het bewustzijn. In thuisband blazen ze zo'n beetje alle zalen op, dus het is hoog tijd dat de rest van de wereld over de streep gehaald wordt. The Peawees zijn echter geen gewetenloze feestbeesten: met songteksten als "You can live for yourself, I can live for my cellphone, Our memories are gone" raken ze de gevoelige snaar.  
 
Last but not least, een van de beste live bands die ons landje rijk is: zZz. Behoorlijk knap, om maar liefst vijf jaar na het briljante debuut Running With The Beast toch de illusie te wekken nooit helemaal weg te zijn geweest. De ijzersterke live reputatie van de Amsterdammers heeft ze goed gedaan. Die orgel/drums-punk gimmick lijkt nu voorgoed verleden tijd, want het nieuwe album Juggernaut gooit er nog even een stevige scheut Neu! en Can bovenop. Grenzeloos goed!
 
Voor het volledige Rotterdam Riot-programma, bezoek de website.

Bestel HIER een passe-partout. Hiermee kun je bij alle locaties (Rotown, Worm en V11) naar binnen. // Order your passe-partout HERE for full entrance at the three locations (Rotown, Worm and V11). 
zaterdag 23 mei 2015
Tinariwen
Locatie: Maassilo
klinkt als: Woestijnblues uit Mali

Wie Tinariwen vrij vertaalt naar het Engels, komt uit bij de naam The Desert Boys. Deze grondleggers van de Tuareg woestijnblues ontmoetten elkaar in de jaren tachtig, als soldaten in de trainingskampen van kolonel Kadhaffi. Het regime in thuisland Mali omver te gooien met wapens bleek geen lotsbestemming voor de Tinariwen. Muziek is een beter middel om bezinning en verdraagzaamheid te scheppen, waar het gezelschap ook mag stranden. Het nu karakteristieke geluid, een prachtige, unieke kruisbestuiving van Westerse invloeden en inheemse volksmuziek, verspreidde zich rap door de Sahara en vond uiteindelijk blijvend succes op buitenlandse schaal. De band werd in 2012 zelfs beloond met een Grammy voor het album Tassili. Een buitengewoon inspirerend verhaal, dat deze nomaden temidden zoveel politieke onrust en persoonlijke tragedie hun dromen, verlangens en liefde voor hun thuisland voorzien van een stem die nu overal ter wereld hoorbaar is. Omdat de Tinariwen noodgedwongen in ballingschap verkeren, komen ze continu met andere culturen in aanraking. Hierdoor blijft hun toch al bijzondere muziek spannende, onverwachte richtingen ingaan. Vanavond staan ze dus in levende lijve in de Maassilo. Er mag fervent gedanst, gezongen en geklapt worden!  LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique, Bird en de Maassilo.

donderdag 28 mei 2015
Skip & Die
klinkt als: Futuristisch electrobeatkwartet van wereldklasse
Mooi om te zien, hoe twee totaal verschillende, doch gelijkgestemde muzikanten samenkomen om een verreikende, genre-overstijgende band van het kaliber SKIP&DIE te stichten. Producer Jori Collignon (Nobody Beats The Drum) en zangeres/ kunstenares Cata Pirata betraden in hoog tempo het wereldtoneel met een spannende futuristische mengelmoes van moderne en traditionele muziekstromingen. Live spat de band werkelijk van het podium als een neon-belichte vulkaanuitbarsting, de muziek rijkelijk doorspekt met dance, reggaeton, dub, drum&bass, rock en hiphop. SKIP&DIE is echter allesbehalve een tweedimensionale feestband. De nummers betuigen vaak een maatschappelijke, sociale en politieke boodschap, die op het podium met audiovisuele presentatie nadere context krijgt. Het gloednieuwe album Cosmic Serpents verschilt van debuut Riots In The Jungle in de zin dat SKIP&DIE nu meer de raakvlakken tussen de vele stijlen bundelt en daardoor minder zigzagt tussen uitersten. Het resultaat is een album dat naast uitbundig stampwerk opvallend ingetogen, contemplatieve momenten kent, zonder geforceerd te klinken. 
vrijdag 29 mei 2015
Andrea Gibson
Locatie: Paradijskerk
klinkt als: Activiste, slam poet en spoken word voordraagster uit Colorado

Hoewel we in Rotown vooral een podium bieden voor muziek, is dat podium er net zo goed voor iedereen die zijn of haar stem wil laten horen, op wat voor manier dan ook. Vandaar dat we in het kader van Poetry Circle Nowhere Andrea Gibson hebben geboekt in de Paradijskerk. Deze activiste uit Colorado is bekend over de hele wereld door haar gepassioneerde gedichten en spoken word voordrachten, waarin onderwerpen als genderpolitics, de klassensamenleving, sociale ongelijkheid en seksualiteit sterk vertegenwoordigd zijn. Gibson buigt zich echter net zo goed over universele gevoelens als liefde, verdriet, angst, depressie en spiritualiteit. Haar scherpe anekdotes, humor en oprechte bekentenissen zijn gebundeld in een serie albums, waarvan Truce uit 2013 het meest recent is. Gibson is onderdeel van Vox Feminista, een sociaal-kunstzinnige beweging met als credo "comfort the disurbed, disturb de comfortable". Confronterend, ongeveinsd en met het hart op de tong. LET OP: dit optreden is in de Paradijskerk (Nieuwe Binnenweg 25).

woensdag 03 juni 2015
Pokey LaFarge
Locatie: Maassilo
klinkt als: Authentieke western swing met oké van Jack White

Hij is er weer, onze favoriete midwestern swing vagebond Pokey LaFarge! Dit keer moeten we ons er toch écht bij neerleggen dat Rotown te klein is voor deze baas en rasentertainer. Yup, de 31-jarige LaFarge mag dit keer de Maassilo bezwijmen met zijn doorleefde rootsliedjes. Veel daarvan zullen dan ook compleet nieuw zijn: Pokey brengt in april zijn tweede album Something In The Water uit bij Rounder Records. Volgens LaFarge liet hij zich wat meer uit zijn eigen tendensen halen door producer en zielsverwant Jimmy Sutton, sterker nadruk leggend op de groove en contrasten tussen melodieën. Verwacht echter geen drastische veranderingen, want nog altijd zal Pokey de romantiek, geesteskracht en charme van traditionele Amerikaanse folk, jazz en blues een eigentijdse, persoonlijk injectie blijven geven. En dat de man er opnieuw een show van jewelste van gaat maken, daar kun je de klok op gelijk zetten...na een tussenstop bij Schorem, uiteraard! LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).


donderdag 04 juni 2015
Jacco Gardner
klinkt als: THE GOASTT, Temples, Syd Barrett
Support: Doug Tuttle // Jacco Gardner stond eind december al op het Stille Nacht Festival, dus die volwaardige clubshow in Rotown hing al een tijdje in de lucht. Met een nieuwe bezetting, (internationale) fanbase en album achter zich, zal Gardner het dit jaar drukker dan ooit krijgen. Twee jaar geleden maakte de in Hoorn woonachtige muzikant zijn wereldwijde doorbraak met het sublieme Cabinet of Curiosities, een collectie benevelde barokpopsongs in de trant van The Zombies, The Lovin' Spoonful en Syd Barrett. Door zijn licht melancholische liedjes te clashen met een rijk instrumentarium van klavier, strijkers, squeezebox en mellotron krijgt Gardners muziek bijna een buitenaards gevoel, alsof de wereld plots in de omgekeerde as draait en alles om je heen vervormd tot een botanisch kleurenparadijs. Gardners nieuwe plaat wordt gelanceerd door Excelsior en Trouble In Mind, (o.a. Ty Segall, Night Beats & Morgan Delt), en zal die prachtige sixties-sensibilities ongetwijfeld weer met avontuurlijke en frisse insteek uitrollen. 
zondag 07 juni 2015
The Dustbowl Revival
klinkt als: Vernieuwende mengelmoes van Amerikaanse rootsmuziek

Nog altijd hecht de VS veel waarde aan die vele traditionele muziekstromingen en subculturen: we noemen de gospel, jazz, blues, folk, marching bands en natuurlijk rock-'n-roll. Rotown houdt van puristen die de oude traditie voortzetten, zoals onze held Pokey LaFarge dat doet. Maar we vinden het ook bijzonder wanneer bepaalde artiesten die oude blauwdrukken samensmelten tot iets compleet origineels. Ziehier The Dustbowl Revival uit Californië, een groep jonge muzikanten die een frisse nieuwe draai aan zo'n een beetje alle Amerikaanse rootsmuziek geven. Vanavond in Rotown zal dit orkest extraordinaire veel stijlen overlappen en grenzen vervagen, met behulp van een karrenvracht aan instrumenten. The Dustbowl Revival verpakt alles in liedjes die een glimlach op het gezicht toveren. Dan te bedenken dat het allemaal begon met een bescheiden oproep op Craigslist van oprichter Z. Lupetin. 

dinsdag 09 juni 2015
Gavin James
Locatie: Maassilo
klinkt als: Damien Rice, Ed Sheeran, James Vincent McMorrow

Soms is een ster zo snel rijzende dat de rest van de wereld het nauwelijks kan bijbenen. Schijnbaar uit het niets verkocht de Ierse singer-songwriter Gavin James binnen drie minuten (!) de bovenzaal van Paradiso uit. Hoewel, uit het niets? James is in thuisland al een regelrechte superster, en dat met slechts een EP op zak. Hij brak pas recent door in Nederland toen 3FM zijn schitterende Magnetic Fields-cover The Book of Love oppikteHet is ook niet moeilijk om te vallen voor dit grandioze muziektalent. Met zijn slechts 21 lentes jong beheerst James al de fijne kneepjes van het optreden: zelfs de grote zalen pakt hij probleemloos in. Het helpt dat hij beschikt over een dijk van een stem en een handjevol fraaie luisterliedjes, waarmee hij zowel weet te beroeren als te bemoedigen. "I just need a kickstart, cause I don't want to dream alone", zingt hij gepassioneerd op Two Hearts.  Die kickstart krijgt hij van ons met een show in de Maassilo. Wie droomt er met hem mee?  LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Maassilo.

donderdag 18 juni 2015
Sunset Sons
klinkt als: Kings of Leon, Kensington, Graffiti6

Support: The Wanderer // Sunset Sons schrijft hitgevoelige popanthems in het verlengde van Kings of Leon en ons eigen Kensington. Het is ook niet zo vreemd dat de ijzersterke single On The Road is opgepikt door zowel 3FM als BBC Radio 1. De band is ontstaan in Hossegor, een klein bergdorpje in de Alpen. Het wintersportseizoen brengt dan voldoende lol met zich mee, na een tijdje begon er iets te kriebelen bij Sunset Sons. De koude bergstreken inruilen voor een warm zonnig strand wordt op een bepaald punt steeds aanlokkelijker. Goed, de tijd werd dus rijp om de snowboards op te bergen en de surfplanken weer uit de kast te halen. Hoe kom je dus eenvoudig van A naar B? Welja, waarom niet gewoon een band oprichten? Momenteel werkt Sunset Sons aan hun debuutplaat in Nashville, Tennessee. Opvallend dat daar dus geen stranden te vinden zijn, maarja, die plaat moet ook gewoon af komen natuurlijk. Gezien de sterk groeiende populariteit van Sunset Sons is het bij dezen verstandig om snel een kaartje in de wacht te slepen. Surf's up! Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het 'Clubcard Voordeelticket'. 

dinsdag 30 juni 2015
Tarrus Riley and the Black Soil Band feat. Dean Fraser & Alaine + Collie Buddz
Locatie: Maassilo
klinkt als: Line-up met de reggae-helden van vandaag
Rotown luidt de zomer in op de best mogelijke manier: twee grootheden met vernieuwingsdrang die de basisprincipes van reggae, dub, rocksteady en dance hall vervlechten in het popgeluid van nu.
 
Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Hij heeft zijn talent niet van een vreemde: Riley's vader Jimmy zat tenslotte in de legendarische Jamaicaanse reggaeband The Uniques. Tarrus Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming (die tijdens de opkomst van The Uniques in de jaren zestig opbloeide) naar een modern popgeluid, doorspekt met  frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Een eigenwijs artiest die de kneepjes van het produceren en musiceren beheerst, en met die vaardigheden bewust bij iedere album weer een nieuwe blauwdruk kiest. Vanavond in de Maassilo neemt Riley een tweetal gasten mee: geroemd saxofonist Dean Fraser (die zijn eerste plaat Challenges produceerde) en zangeres Alaine. Collie Buddz heeft weer hele andere roots: de 30-jarige zanger is geboren in New Orleans en getogen in het tropische Bermuda. Buddz verscheen met zijn grote hit Come Around op het wereldtoneel nadat Busta Rhymes het nummer oppikte en vervolgens  remixte. Sindsdien is Buddz een van de meest veelgevraagde reggae-artiesten op aarde: hij werkte al eerder met Snoop (Dogg) Lion, Kid Cudi, Joey Bada$$ en Beyoncé. Met zijn laatste album Light It Up stapt Buddz verder uit de comfortzone van reggae, dub en dancehall, al zullen deze invloeden nooit helemaal verdwijnen. LET OP! Dit optreden is in de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2).

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Maassilo. 
maandag 20 juli 2015
The Growlers
Support: Cherry Glazerr
klinkt als: Black Lips, Allah-Las, Kurt Vile

The Growlers komen Rotown deze zomer weer eens onveilig maken. Brooks Nielsen en zijn bende onaangepaste mafketels toveren dankzij hun gloedvolle, lome psychpopliedjes altijd een grote glimlach op het gezicht. Inmiddels zijn deze slackers uit Orange County zowel muzikaal als emotioneel gigantisch gegroeid sinds die legendarische show op Motel Mozaïque twee jaar terug. Op het nieuwe album Chinese Fountain omarmen The Growlers nu zelfs de grote thema's des levens, maar dan wél weer op dezelfde kluchtige, banale manier als altijd. Neem bijvoorbeeld het doo wop-achtige Love Test, waarop Nielsen rakelings de raadsels van de liefde probeert te ontcijferen. Tussendoor beschrijft hij eventjes heel beeldend het verpauperde straatleven in Los Angeles. Knap en merkwaardig, wanneer zo'n ogenschijnlijk lollig bandje zo plots met behoorlijk diepzinnige hersenspinsels uit de lucht komt vallen. The Growlers verkochten Rotown de vorige keer stijf uit, dus laat de kans niet voorbij glippen het dolkomische, macabere schouwspel van deze Californiërs mis te lopen!

woensdag 22 juli 2015
Deerhoof
klinkt als: The Flaming Lips, Sonic Youth, Lightning Bolt

Deerhoof is zo'n wonderbaarlijke band die je minstens eens in je leven live gezien moet hebben. De experimentele indierockers uit San Francisco hebben in twintig jaar tijd zo'n dertien albums eruit gekegeld. Onder leiding van Japanse zangeres/bassist Satomi Matsuzaki en de altijd bevlogen drummer en DIY-boegbeeld Greg Saunier, maakt Deerhoof muziek dwars van alle popconventies. Mierzoete bubblegum-pop is slechts één razende drumbreak van Saunier verwijderd van totale ravage. Zo makkelijk als Deerhoof zichzelf zoek speelt, klimmen ze binnen een oogwenk weer uit het dal. Het is misschien gezonder om te denken dat de chaos die Deerhoof uit de mouwen schudt gewoon planmatig en doelbewust is, hoe neurotisch en fantasievol het verder ook mag klinken. Een van de meest ontgoochelende, originele gitaarbands van deze tijden, vanavond live en in topvorm op de Nieuwe Binnenweg. Verplichte kost!

vrijdag 11 september 2015
Seasick Steve
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Authentieke bluesman uit de gootpijp

Bluesman 'Seasick' Steve Wold (1941) heeft alle decennia van de popmuziek doorkruist en gaandeweg heel wat bagage met zich mee gesleept. De 73-jarige vagebond is sinds zijn 'ontdekking' tien jaar geleden bij Jools Holland uitermate productief gebleven, met maar liefst zeven albums op zak. Dat hij nog een overdaad aan verhalen op voorraad heeft, blijkt maar weer uit zijn nieuwste (dubbel)album Sonic Soul Surfer. Live is Seasick Steve altijd een verademing om te zien: de anekdotes tovert hij uit de versleten werkpet, de meest wonderbaarlijke geluiden uit zijn zelfgemaakte snarenkasten. En wederom neemt zijn steun en toeverlaat, groovemeester Dan Magnusson, plaats achter de drums. Een ouwe rot kun je wellicht geen nieuwe trucjes leren, gek genoeg klinken die oude trucjes frisser en relevanter dan ooit. LET OP! Dit concert vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25) en is ongeplaceerd (vrij zitten/staan).  

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.   

donderdag 17 september 2015
Ronde & Orange Skyline & Emil Landman
3FM Serious Talent On Tour
klinkt als: 3FM Serious Talents samen op tournee langs de clubs

Let op: dit is het verplaatste concert van 16 mei. Eerder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht je niet kunnen op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl.

Wanneer artiesten de titel 3FM Serious Talent dragen, weet je het: die  hebben in een vroeg stadium al heel wat in hun mars. Vandaar dat deze acts onder het mom van Serious Talent het clubcircuit mogen verkennen. Vanavond in Rotown zien we de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse talenten van eigen bodem. Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De bandleden hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, die ze knap samenbundelen tot eigenzinnige popsongs. Op grond van de fraaie single Run mocht Rondé al aantreden bij de Popronde. Daarnaast heeft de band indrukwekkende shows weggegeven in het voorprogramma van Nick Mulvey, Bells Of Youth en Woman's Hour. Hartendief Emil Landman vertolkt verstillende folksongs die romantiek en lust naar avontuur ademen. Landmans warme zangstem roept dezelfde kalmte op als een Nick Drake of Thomas Dybdahl. Het debuutalbum Colours And Their Things gooide hoge ogen bij critici, publiek en media alom. Landman haalt zijn inspiratie uit een lange tocht door Amerika, waar de liedjes ook grotendeels zijn ontstaan. Orange Skyline schrijft spannende, eigenzinnige songs met filmische inslag, vergelijkbaar met Balthazar op het succesvolle Rats. Een belangrijk verschil: deze vier Groningers omarmen de losbandige energie van garagerock. De inventieve ritmes verraden tevens een voorliefde voor bands als The Jam en The Stone Roses.  Wonderbaarlijk genoeg klinken de liedjes echter nergens als een slap aftreksel. 

maandag 09 november 2015
Ane Brun
Support: Mariam The Believer (solo)
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Agnes Obel, Kate Bush, Patrick Watson

Het is moeilijk voor te stellen dat het eerste Rotterdamse optreden van Ane Brun alweer elf jaar geleden hier in Rotown plaatsvond. Sindsdien heeft de Noorse zangeres meerdere keren 010 aangedaan, waaronder een uiterst indrukwekkende show in de Rotterdamse Schouwburg tijdens Motel Mozaique 2012. Zo'n winnende formule herhalen wij dan ook met liefde. De reden dat Brun na elf jaar nog steeds zoveel furore maakt, is voor een groot deel te danken aan haar immense koppigheid. Ze begon haar loopbaan met introspectieve folkliedjes in het verlengde van Cat Power en Nina Kinert, maar pakte geleidelijk aan steeds grootser en grootser uit. Haar meest recente werk vindt inspiratie bij de spannende theatrieke neo-klassieke popmuziek van artiesten als Kate Bush en Patrick Watson. Op de eerste single Directions van het gelijknamige album, kiest Brun wéér een compleet nieuwe richting: we horen een ingetogen, minimalistische mix van jazz, triphop en electronica. Die altijd betoverende stem en dito uitstraling zullen hoe dan ook altijd het feilloze middelpunt vormen bij een optreden van Ane Brun. Ook buiten de muziek om beheerst ze alles tot in de puntjes: Directions wordt uitgebracht via haar eigen stal Balloon Ranger Recordings. LET OP! Dit concert vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25) en is ongeplaceerd (vrij zitten/staan).  
 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.  

maandag 07 december 2015
K's Choice
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
klinkt als: Vlaamse rockvedetten aangevoerd door Sarah en Gert Bettens

Goed nieuws voor iedereen die doorgaans sentimenteel mee neuriet met Not An Addict.  Na vijf jaar komt K's Choice terug met een nieuw album en tournee. De band uit Antwerpen grijpt op The Phantom Cowboy terug naar de energie en rauwheid van nineties-klassiekers The Great Unconscious ClubParadise In Me en Cocoon Crash. K's Choice viel destijds op met alternatieve rockanthems die stiekem toch klein, introvert  en persoonlijk van aard zijn. De warme, innemende stem van Sarah Bettens wist zich altijd ergens in de ziel te nestelen en de zere plekken te helen. Favorieten als Everything For Free, Almost Happy en Dad, zullen vanavond waarschijnlijk de revue passeren en voor veel beroering zorgen. Aangezien december nog best ver weg is, des te meer tijd om het nieuwe album, dat op 24 april verschijnt, in het hart te sluiten. LET OP! Deze show is in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 25). 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg.